Trenutno čitaš
Zapečeni hljeb sa sirom i bijelim lukom

Zapečeni hljeb sa sirom i bijelim lukom

Indomie
Indomie

Vruće iz rerne! Ovaj hljeb sa sirom i bijelim lukom je odgovor na sve životne brige. Recept  je tako jednostavan, a tako ukusan!

The comfort of cooking

Sastojci:

  • 1 hrskavi hljeb
  • 1 štapić (8 kašika) neslanog maslaca, omekšanog
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1 kašika svježeg peršuna, nasjeckanog
  • 3/4 šolje naredndanog mocarela sira
The comfort of cooking

Priprema:

Veliki lim za pečenje obloži aluminijskom folijom. U manjoj činiji umuti otopljeni maslac, bijeli luk i peršun. Nazubljenim nožem isjeci hljeb na šnjite, a zatim po dužini  (pažljivo da ne isječeš do kraja). Stavi na veliki komad aluminijske folije.

Prstima otvori pukotine hljeba. Prelij otopljenim maslacom i dodaj prstohvat isjeckane mocarele. Zamotaj u foliju, prekrij sa svih strana i stavi na lim za pečenje.

Pročitaj

Peci 15 minuta ili dok se sir ne otopi. Otvori foliju i peci još 5 minuta, ili dok ne porumeni.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum