Trenutno čitaš
Zapečeni Caprese sa orzo tjesteninom

Zapečeni Caprese sa orzo tjesteninom

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Pečeni paradajz sa bijelim lukom i maslinovim uljem, sve pomješano sa orzo tjesteninom, pestom od bosiljka, a zatim rastopljenim mocarela sirom. Ovo nevjerovatno jelo se priprema u jednoj posudi. Samo pomiješaj, ispeci, jedi i uživaj!

halfbakedharvest.com

Sastojci:

  • 2-3 šolje cherry paradajza
  • 3 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 4 češnja bijelog luka, isjeckana
  • 1 ljutika, seckana
  • 1/3 šolje svježeg bosiljka, isjeckanog
  • pahuljice čilija
  • so i crni biber
  • 500 g orzo tjestenine
  • 1 tegla pesta od bosiljka
  • 1 1/2 šolje isjeckanog mocarela sira
halfbakedharvest.com

Priprema:

Započni pečenjem paradajza. Dodaj bijeli luk, maslinovo ulje, so, biber, ljutiku, bosiljak i pahuljice čilija po ukusu. Kada paradajz počne da cvrči (nakon 10 minuta), dodaj orzo tjesteninu (poznata i kao rizoni, oblik kratko rezane tjestenine, u obliku velikog zrna riže), i teglu pesta od bosiljka.

Dodaj 2,5 šolje vode i peci još oko 12-15 minuta. Zatim promješaj i pospi sirom. Sada završi sa pečenjem!

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum