Trenutno čitaš
Zapečena ovsena kaša sa ukusom cimet rolnica!

Zapečena ovsena kaša sa ukusom cimet rolnica!

kaša
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Ova kombinacija sočnog tijesta, toplog cimeta i blage slatkoće savršen je balans između zdrave ishrane i poslastice koja prija svima. Priprema je jednostavna, a rezultat? Kaša koja izgleda kao desert, ali se jede bez trunke griže savjesti.

Sastojci za smjesu:

  • 2 šolje ovsenog brašna
  • 1 kašika cimeta
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica vanile
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 1/4 šolje javorovog sirupa
  • 1/4 šolje bademovog putera

Fil od cimeta:

  • 2 kašike cimeta
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 šolje javorovog sirupa
  • 1/4 šolje bademovog putera
  • 1 kašika kokosovog ulja

Preliv od grčkog jogurta i javorovog sirupa:

  • 1 šolja običnog grčkog jogurta
  • 2 kašike javorovog sirupa

Postupak pripreme:

Zagrij rernu na 180°C i pripremi pleh dimenzija 20×20 cm tako što ćeš ga obložiti papirom za pečenje. U jednoj činiji sjedini suve sastojke, a u drugoj sve mokre. Zatim postepeno dodaj mokre u suve sastojke i miješaj dok ne dobiješ ujednačenu smjesu. Ako ti se učini previše gusta i mrvičasta, dodaj malo biljnog mlijeka da postigneš glatku, gustu teksturu.

Smjesu sipaj u pripremljeni pleh i poravnaj. Peci 35–40 minuta, odnosno dok površina ne postane zlatno-smeđa i blago hrskava. Kada je gotovo, ostavi da se ohladi 5 minuta, a zatim dodaj grčki jogurt glazuru. Jednostavno, mirisno i neodoljivo! Uživaj!

Prati nas

   

© 2025 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum