Trenutno čitaš
Zanimljive ideje kako maksimalno iskoristiti svaki centimetar kuhinje

Zanimljive ideje kako maksimalno iskoristiti svaki centimetar kuhinje

U malim domovima, prostor za odlaganje je prijeko potreban – posebno u ultrapraktičnim prostorima kao što je kuhinja, gdje moraš biti u mogućnosti da uguraš sve, od posuđa preko ostave do malih uređaja.

Povećanje prostora za pohranu u maloj kuhinji je nešto što možeš postići bez rušenja zida ili ugradnje novog ormarića. Ovih nekoliko trikova pokazaće ti kako maksimalno iskoristiti ormare koje već imaš i funkcionalnost ormarića tamo gdje im nedostaje.

Nemoj zanemariti prolazne prostore. Iako mogu imati samo nekoliko centimetara dubine, što ih čini preuskim za pune police, mogu biti odlično mjesto za postavljanje šina ili dvije ploče. Ovakva polica može služiti kao zanimljiv detalj u dizajnu prostora.

Nicole Pankopp

Vrata ormarića su odlično mjesto za iskorištavanje dodatnog prostora za odlaganje. Na unutrašnju stranu ormarića možeš postaviti organizatore za pohranu.

Cami at TIDBITS & Company

Još jedan kuhinjski element koji bi se mogao iskoristiti su vrata ostave ili kuhinje. Za tvoju kolekcija začina. Ovaj elegantni stalak za začine od mesinga i drveta omogućava da vidiš sve začine i oslobađa prostor u ormariću za druge stvari.

Elisha Kelly

Galerijski zid ne mora biti samo za fotografije. Prekrasne kuhinjske posude mogu postati upečatljiv dio dizajna, koji je ujedno i pametno odlaganje.

Pročitaj

Emily Billings

Nema prostora na zidu? Nema problema. Plafonski stalak za lonce iznad sudopera drži najčešće korišćene predmete pri ruci, ali i dalje ti neće smetati.

Carolina Rodriguez

Zidna magnetna šina ima dvostruku funkciju. Poput magnetne police za noževe, drži metalni pribor i noževe na mjestu tako da su pri ruci. Ali takođe stvara mjesto za vješanje kukica, tako da možeš objesiti druge stvari koje nisu magnetne.

Erin Derby

Plutajuće police same po sebi su odličan način za dodavanje više prostora za pohranu, ali možeš ih učiniti još funkcionalnijim postavljanjem šina za odlaganje ispod polica.

Viv Yapp

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum