Dolazak jeseni donosi mnogo čarolije, a jedan od najpoželjnijih trenutaka je umotavanje u omiljenu deku uz mirisnu šoljicu tople čokolade. Jesen donosi hladnije temperature i koloritne promjene u prirodi, a nema boljeg načina za zagrijati se i udobno provesti vrijeme od pripreme ukusne tople čokolade.
Pronašli smo najjednostavniji recept za francusku, gustu toplu čokoladu kojoj niko ne može da odoli, a sigurni smo da će i u hladnim jesenjim danima ispuniti toplinom i magijom savršenog ukusa tvoje omiljeno vrijeme za ušuškanost.
Sastojci:
- 1 šolja sjeckane crne čokolade
- 1 1/2 šolje punomasnog mlijeka
- 1/2 šolje masne pavlake
- 1 kašičica šećera u prahu
- šlag za posluživanje
Priprema:
U loncu na srednjoj vatri pomiješati 1 1/2 šolje punomasnog mlijeka, 1/2 šolje masne pavlake, kašičicu šećera u prahu, 1 šolju sjeckane crne čokolade (najmanje da sadrži 70% kakao praha). Smjesu miješati dok se čokolada ne istopi, a smjesa ne zgusne. Poslužiti sa umućenim šlagom na vrhu!
Uživaj u ovom magičnom napitku!