Trenutno čitaš
Za sve ljubitelje knjiga stigla je serija Lessons in Chemistry

Za sve ljubitelje knjiga stigla je serija Lessons in Chemistry

Nova serija “Lessons in Chemistry”, zasnovana je na bestseleru Boni Garmus. Prve dvije epizode ograničene serije od osam epizoda premijerno su prikazane na Apple TV+ u petak, 13. oktobra.

U seriji, čija je radnja smještena u rane 1960-te, Brie Larson glumi Elizabeth Zott, talentovanu hemičarku čiji se život preokrene kada postane samohrana majka i neočekivana zvijezda TV emisije o kuhanju. U svojoj novoj ulozi na TV-u, Elizabeth “poučava naciju zanemarenih domaćica, i muškaraca koji iznenada slušaju, mnogo više od recepata”, navodi se u sinopsisu serije.

Ali to ne obuhvata u potpunosti ono o čemu serija i knjiga govori. To je takođe zadivljujuća ljubavna priča romantične i platonske vrste koja donosi lekciju da je ne mijenjanje sebe da biste se uklopili u sistem ili društvene norme često ključ uspjeha.

Zvijezda “Top Gun: Maverick” Lewis Pullman glumi pored Brie Larson, a glumačku postavu čine i Aja Naomi King, Stephanie Koenig, Kevin Sussman, Patrick Walker i Thomas Mann.

Debitantski roman Boni Garmus objavljen je u aprilu 2022. Proglašen je za knjigu godine Barnes & Noble za 2022., a takođe je bila i izbor “GMA” Book Cluba u aprilu 2022. godine.

Garmus je ranije rekla za “GMA” da trebate pročitati njenu knjigu ako ste “umorni od svih načina na koje ljudi zagorčavaju život drugima kroz mizoginju i rasizam, i svih društvenih tereta koji su sigurno trebali biti iskorijenjeni do sada”.

Pročitaj

Nove nedjeljne epizode biće objavljivane svakog petka do 24. novembra.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum