Trenutno čitaš
Za sve ljubitelje Bridgertona, stiže nova najava serije o životu kraljice Charlotte

Za sve ljubitelje Bridgertona, stiže nova najava serije o životu kraljice Charlotte

NEM Dubrovnik 2023
NEM Dubrovnik 2023

Na radost svih ljubitelja serije Bridgerton stigao je najnoviji trailer za prequel serijal “Queen Charlotte”. Drugi projekat u univerzumu Bridgertona se bavi pričom o porijeklu kraljice opsjednute tračevima, koju u originalu Netflixa igra Golda Rosheuvel.

14. februara, streamer je objavio prvi teaser serije, koji prikazuje kraljicu Charlotte i kralja Georgea kako se bore za svoju ljubav, i najavio datum izlaska u maju. Netflix je  sada objavio zvanični trailer za “Queen Charlotte”, koji prikazuje Charlottin dogovoreni brak sa Georgeom, kao i mnoge prepreke koje stoje na putu njihovoj ljubavnoj priči.

Liam Daniel/Netflix © 2023

U septembru 2022., saznali smo da glumica India Ria Amarteifio tumači kraljevsku ulogu mlade kraljice Charlotte. Corey Mylchreest se pojavljuje kao mladi kralj George; Michelle Fairley kao Augusta, udovica princeza koja će učiniti sve što je potrebno da osigura položaj svog sina; i Arsema Thomas kao mlada Agatha Danbury, koja koristi Charlottein dolazak da pronađe svoj put u visoko društvo.

Netflix

Adjoa Andoh, koja utjelovljuje Lady Danbury u Bridgertonu, takođe će se pojaviti, kao i Rosheuvel i Ruth Gemmell, Lady Violet Bridgerton iz originalne serije. Glumačku postavu zaokružuju Hugh Sachs i Sam Clemmett kao starija i mlađa iteracija Brimsleya, kraljičinog sekretara od povjerenja; Rob Maloney kao kraljevski doktor; i Cyril Nri kao Lord Danbury.

Pročitaj

Shonda Rhimes je napisala seriju od osam epizoda uz podršku izvršne producentice Betsy Beers i režisera Toma Verice. Pod njihovim vodstvom, spin-off prati Charlotte kako stiže u London sa 17 godina. Uprkos tome što je vjerena za kralja Georgea protiv svoje volje i iako se nisu sreli prije dana venčanja, par se ludo zaljubi i Charlotte dolazi na svoju novu poziciju moći, izazivajući – barem u ovoj verziji priče – društveni pomak koji stvara raznolik svijet naslijeđen od Bridgertonovih likova. Međutim, nije sve išlo glatko, jer je u stvarnosti borba kralja Georgea s mentalnom bolešću počela ubrzo nakon njihovog vjenčanja.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum