Trenutno čitaš
WORLD DOG SHOW 2024: Najljepša Shiba Inu na svijetu iz Bosne i Hercegovine

WORLD DOG SHOW 2024: Najljepša Shiba Inu na svijetu iz Bosne i Hercegovine

Shiba Inu

Titulu World Winner 2024 osvojio je Kensho, pas japanske pasmine Shiba Inu iz poznate bh. uzgajivačnice Dr. Wolf Kennel, u vlasništvu Dr. Nedima Šute i Senada Alibegovića, te je time proglašen za najljepšeg Shiba Inu mužjaka na svijetu.

Ovaj uspjeh je od velikog značaja ne samo za uzgajivače i bosanskohercegovačku kinologiju, već i za promociju same države, obzirom da je Kensho ovu prestižnu titulu osvojio pod zastavom Bosne i Hercegovine u izrazito izazovnoj i brojnoj konkurenciji.

Shiba Inu

U periodu od 25 do 28.4.2024. godine u organizaciji Međunarodne kinološke federacije (FCI) i Hrvatskog kinološkog saveza Zagreb je bio domaćin Svjetske izložba pasa – World Dog Show 2024, najvažnijeg i najvećeg međunarodnog događaja u svijetu kinologije i uzgajivača pasa.

U toku četiri dana 163 kinološka suca iz cijelog svijeta na Zagrebačkom velesajmu ocjenjivalo je čak 15000 pasa i oko 400 različitih pasmina iz 79 zemalja.

Kensho (San Jo Come Fly With Me) je inače međunarodni šampion u 10+ zemalja, te se na ovogodišnjoj svjetskoj izložbi takmičio u konkurenciji od 133 psa, pod sudačkom palicom sudije Frenkie Leunga (China), u konačnici osvojivši prestižnu titulu WORLD WINNER 2024. Psa je izlagala poznata hendlerica pasa Kristina Savina.

Shiba Inu

Pročitaj
festival boja

Na samom kraju za najljepšeg pas ovogodišnje Svjetske izložbe pasa proglašena je ženka afganistanskog hrta iz Čilea. Puno joj je ime Zaida Bint Muti Von Haussman, a vlasnik i uzgajivač joj je Ramon Podesta Valenzuela, inače počasni predsjednik Kinološkog saveza Čilea. Drugoplasirana je ženka bobtaila iz Grčke, a treći najljepši pas na svijetu je škotski terijer iz SAD-a.

Shiba Inu, kensho

Sljedeća Svjetska izložba će se održati u Helsinkiju 2025. godine.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum