Trenutno čitaš
Wellness i beauty rutine koje su ključne na putovanjima

Wellness i beauty rutine koje su ključne na putovanjima

Wellness, beauty rutine putovanja
Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Vrijeme je godišnjih odmora i putovanja, a neki aspekti čestih putovanja mogu otežati wellness i beauty rutine na koje smo navikli kod kuće.

Putovanje je stresno, čak i kada letiš na neku egzotičnu lokaciju. Sav stres povezan s putovanjem može poremetiti ravnotežu tijela, a posebno kože. Kada putuješ, tvoja svakodnevna rutina se mijenja. Takođe smo izloženi različitim vremenskim i ekološkim uslovima (uključujući nivoe zagađenja) i vjerovatno ćemo jesti raznovrsnu hranu (uključujući i nezdravu hranu).

Cass Bird, Vogue

Hidratacija

Važno je da piješ mnogo vode i hidriraš svoje tijelo, a samim tim i kožu. Pobrini se da uvijek imaš flašu vode sa sobom. Pijuckaj vodu u redovnim intervalima. Mnogi ljudi izbjegavaju piti vodu kada putuju, ali to nije dobra ideja. Nedostatak vode može loše uticati na tvoju kožu i kosu.

Pokrij kosu šalom ili šeširom

Zaštiti kosu od prljavštine, zagađenja i jakog sunca pokrivanjem. Ovo takođe sprečava starenje vlasišta i osigurava da tvoja kosa duže ostane mlađa i tamnija.

Neka šminka bude osnovna

Bilo da se spremaš da se ukrcaš na let ili posjetiš neka turistička mjesta, šminkanje nije poželjno. Mnogi radije koriste toniranu hidratantnu kremu dok putuju, ali bolje je držati se dnevne kreme i SPF-a kako bi tvoja koža mogla da diše. To je zato što promjenjivi vremenski uslovi i atmosfera mogu uzrokovati izbijanje akni, pigmentaciju kože, suhu kožu, pa čak i fine bore. Dakle, drži šminku na minimumu.

Pinterest

Krema za sunčanje je must have

Sve možeš ostaviti kod kuće, ali ne i kremu za sunčanje. Moraš je nanijeti prije nego što izađeš iz kuće i nastaviti ponovo nanositi svaka 3-4 sata. Krema za sunčanje pomaže u sprečavanju tamnjenja, oštećenja kože, pigmentacije i preranog starenja. Na jakom suncu koristi SPF veći od faktora 30.

Prati svoju redovnu rutinu njege kože i tokom putovanja

Ćelije kože i kose nikada ne idu na pauzu i stoga ne bi trebalo biti prekida u tvojoj rutini njege kože. Dosljedna rutina je ključ za srećne dane za kosu i kožu. Nosi svoje uobičajene proizvode za njegu kože u bocama putne veličine da izbjegneš prolijevanje i veličinu prtljaga.

Izbjegavaj često dodirivanje lica

Držanje ruku podalje od lica pomaže minimiziranju izbijanja akni. Strogo se pridržavaj ovog pravila kada putuješ. To je zato što možeš pokupiti nepoznate bakterije koje mogu uzrokovati višestruke probleme s kožom. Peri ruke antibakterijskim sredstvom za pranje ruku ili dezinfekcijskim sredstvom.

Pročitaj
praznični manikir

Pinterest

Investiraj u neke dodatke pogodne za spavanje

Udobna odjeća i odgovarajući jastuk su samo početak. Peporučujemo nošenje slušalica koje blokiraju buku i svilene maske za spavanje.

Istraži vrijeme

Kada ideš na novo mjesto, nemoj nagađati o vremenu i klimi. Pročitaj o tome i istraži. Tvoj izbor hidratantne kreme, sredstva za pranje lica, šampona i kreme za sunčanje, pa čak i šminke koju ćeš nositi zavisi od toga kakvo je vrijeme.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum