Trenutno čitaš
Vodič za romantično vjenčanje na otvorenom

Vodič za romantično vjenčanje na otvorenom

vjenčanje na otvorenom

Dan vjenčanja se obično pamti kao najljepši dan u životu. S vremenom dolaze i odlaze trendovi koji se tiču vjenčanja i proslava, a sve je više mladih koji se odlučuju za kreativne i drugačije načine proslave svoje ljubavi. Jedna od uvijek zanimljivih opcija je vjenčanje na otvorenom koje može biti neopisivo romantično i koje ostaje dugo u sjećanju svih zvanica.

Foto: Pinterest

Vjenčanja na otvorenom uglavnom vezujemo za rustični i boho stil, ali ona mogu biti i klasična i elegantna. Insipirisani sunčanim danima i sezonom vjenčanja donosimo ideje za bajkovita vjenčanja na otvorenom.

Odaberi lokaciju
Foto: Wild Whim Design + Photography

Lokacija za vjenčanje može biti vaša omiljena oaza mira i odmora. Bilo da je to privatno dvorište, šuma, dvorište restorana ili hotela, vinograd ili plaža. Svaka od ovih lokacija može biti odgovarajuća ukoliko se prilagodi željenom broju gostiju i željama mladenaca.

Kreiranje mjesta za ceremoniju

Omiljeni kutak je najbolje mjesto za postavljanje ceremonijalnog dijela proslave. Za vjenčanje u bašti stolice u kino postavi su najbolji izbor. Luk ili okvir za mladence i matičara može biti izrađen od drveta ili cvijeća uz korištenje prozračne tkanine u nježnim bojama. Možeš dodati i lampice i napraviti stazicu koja vodi do improvizovanog oltara. Ovdje će poslužiti i drvena, rustična vrata.

Za vjenčanje u šumi odaberi drvene klupe za goste koje će se uklopiti u okruženje. Drveće ti pruža velike mogućnosti kada je dekoracija u pitanju. Drvored ukrašen cvijećem, tkaninom ili fenjerima postaje magično i mistično mjesto.

Postavljanje stolova za goste

Kada odabereš lokaciju, vrijeme je da osmisliš i dekorišeš prostor za goste u željenom stilu. Stolovi za goste mogu da stoje ispod bijelih pagoda, ili u posebnim providnim šatorima, a mogu da budu i pod vedrim nebom.

Ako želiš rustični i opušteni izgled, običan dugački drveni sto sa različitim stolicama će izgledati predivno.  Za šumsko vjenčanje će odlična opcija biti manji okrugli stolovi prekriveni boho ili klasičnim stolnjacima.

Lounge zona

Tvoje savršeno vjenčanje na otvorenom treba da ima lounge zonu. To je mjesto gdje će se većina gostiju opustiti uz piće i druženje sa drugima. Ovo je zona u kojoj možeš potpuno da se prepustiš mašti i igri. Mjesta za sjedenje mogu biti bale sijena, niski stolovi sa jastucima u istočnjačkom stilu, lazy bag ili lijepe baštenske fotelje i ljuljaške.

Za hlađenje pića možeš koristiti kofu s vodom ili staru kadu. Improvizovani drveni šank može uz malo mašte izgledati zanimljivo. Posluži se drvenim buradima ili retro stolom.

Pročitaj
NEM Zagreb 2023

Obrati pažnju na detalje

Simpatični i instagramični detalji uvijek privlače pažnju i uljepšavaju prostor. Neki detalji mogu biti i funkcionalni, poput putokaza za određenu zonu, natpisa sa imenima gostiju za stolom i sl. Ukoliko želiš svojim gostima da pokloniš nešto, odaberi male sukulente u saksiji koji će se savršeno uklopiti u ambijent.

Za svadbu na otvorenom, mafini i sitni kolači su bolja opcija od torte. Možeš uzeti u obzir i interesantnu kombinaciju torte i kolača koji će činiti svadbenu tortu.

Da bi se tvoji gosti uvijek osjećali prijatno možeš na sporedne stolove postaviti gelove za dezinfekciju ruku ili dekice ukoliko naveče postane prohladno.

Garantujemo da će uz ove savjete i ideje tvoja svadba biti nezaboravan događaj i za tebe i za tvoje zvanice. Dodatno, imaćeš predivne fotografije u unikatnom ambijentu.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum