Trenutno čitaš
Jednostavne vježbe snage za vitko tijelo

Jednostavne vježbe snage za vitko tijelo

vježbe snage

Ako želiš mršaviti postoji posebna vrsta vježbe koja ti pomaže da otopiš tjelesnu masnoću i održiš novu, zdravu težinu oblikovanjem mišića, a to je ustvari trening snage. Izgradnja mišića pomaže u mršavljenju i izgradnji vitkog tijela.

Povećanje mišićne mase odličan je način za postizanje vitke figure ako trenutno nemaš dovoljno mišićne mase. Osim toga, više mišićne mase pospješuje osnovni metabolizam i omogućava tijelu da radi jače, što zauzvrat topi veći broj kalorija i podržava kalorijski deficit koji trebate držati.

Ako imaš želju da postigneš stas iz snova, donosimo ti omiljene i jednostavne vježbe snage za vitko tijelo.

Sklekovi

Foto: Shutterstock

Sklek je klasična složena vježba koja služi kao solidan sagorijevač kalorija. Početni položaj je u visokom planku. Savijanjem oba lakta postepeno spustiti tijelo prema tlu. Bitno je da trbušnjaci budu aktivirani, a kičma neutralna i donji dio leđa ne smije biti spušten. Kada dođemo do tla, pritisak natrag do visokog planka.

Plank

Foto: Shutterstock

Plank se smatra izometrijskom vježbom koja pokreće mišiće leđa, kukova, ramena i nogu. Moguće je izvoditi ili plank podlakticom ili plank ravnim rukama. Laktovi bi trebali biti ispod ramena, a tijelo u pravoj liniji dok se aktiviraju mišići.

Čučnjevi

Foto: Shutterstock

Ova vježba s tjelesnom težinom počinje tako što staviš stopala u širinu kukova ili ramena. Drži ruke sa strane ili ravno ispred sebe. Zatim savij oba koljena dok se spuštaš u čučanj. Spuštaj se dok obe butine ne formiraju paralelni položaj sa podlogom. Pritisni oba stopala da se vratiš u početnu poziciju i malo stisni gluteuse.

Pročitaj

Iskorak

Foto: Shutterstock

Iskorak počinje tako što staviš stopala u širinu ramena. Možeš držati laganu bučicu u svakoj ruci ili izvesti ovaj pokret samo svojom tjelesnom težinom. Iskorači lijevom nogom naprijed dok savijaš koljena i spuštaš se u iskorak. Održavaj visoko gornji dio tijela i pazi da lijevo koljeno ne ide dalje od nožnih prstiju. Vrati se u početni položaj kroz lijevu petu. Zatim izvuci desnu nogu naprijed da izvedeš vježbu na suprotnoj strani.

 

Izvor: eatthis.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum