Trenutno čitaš
Vježbe i ishrana Miley Cyrus: Kako je pjevačica postigla zategnuto tijelo?

Vježbe i ishrana Miley Cyrus: Kako je pjevačica postigla zategnuto tijelo?

Miley Cyrus

Na ovogodišnjoj dodjeli Grammy nagrada Miley Cyrus je u blistavoj srebrnoj haljini izgledala nevjerovatno dok je izvodila svoj hit Flowers, koji je te noći osvojio dva priznanja.

Ali iako je njen nastup bio fenomenalan, fotografije na kojima je Miley postale su viralne na društvenim mrežama iz još jednog razloga, mnogi su hvalili njeno zategnuto tijelo, koje je postigla intenzivnim vježbanjem i ishranom.

Naravno, Miley kao energična izvođačica, mora naporno da trenira da bi mogla da zadrži izdržljivost na sceni. I kao kratko upozorenje, sva tijela su različita, tako da ono što odgovara Miley možda neće funkcionisati za tebe, i to je sasvim u redu.

​Međutim, ako želiš da saznaš režim vježbanja i ishrane  Miley Cyrus, onda nastavi da čitaš. Evo šta 31-godišnja superzvijezda (dva puta nagrađena Grammyjem) radi kako bi održala formu.

Koja je rutina vježbanja Miley Cyrus? Pilates, Pilates, Pilates.

Pjevačica je počela da se bavi tehnikom zasnovanom na snazi 2013. godine i najčešće radi jedan pilates trening dnevno. Prema njenom bivšem ličnom treneru, Mari Winsor, Miley voli da vježba pola sata, a njena rutina uključuje trbušnjake.

“Ona želi da bude zdrava, želi da ima dobre trbušnjake”, rekla je Winsor ranije za magazin People. “Uvijek se osjeća bolje i jasnije kada vježba.”

Pilates ne nudi samo toniranje: vježba poboljšava fleksibilnost, uravnotežuje mišićnu snagu i daje bolju kontrolu mišića leđa i udova. A sve što ti treba za početak je prostirka.

Nakon zdravstvenog problema 2019. godine, kada je Miley bila podvrgnuta operaciji zbog problema sa glasnim žicama nakon upale krajnika, pjevačici su date neke jedinstvene vježbe rehabilitacije: naime, čučanj uza zid i pjevanje.

Objavljujući snimak svog završetka rutine na Instagramu, napisala je; “Kul trik: natjerajte još jedan mišić da se aktivira tako da vam grlo bude ometeno, smanjuje pritisak sa vaših akorda, a ako ovo radite uza zid, takođe pomaže da brada i vrat budu paralelni/nazad tako da imate manje naprezanja i povlačenja!”

To nije jedina vježba koju Miley radi dok pjeva: ranije je snimila sebe kako pjeva dok trči na traci za trčanje.

Penjanje je nešto što Miley radi da se opusti. Poznato je da ide na planinarenje stazama u blizini svoje kuće u Los Anđelesu, ali i na planinarenje kada je na putu. Uz pilates, za Miley se zna da je velika obožavateljka Ashtanga joge, napredan i atletski stil joge koji se fokusira na kardiovaskularnu snagu.

Kakva je ishrana Miley Cyrus?

2013. Miley je prihvatila veganstvo, čak je 2017. godine i tetovirala suncokret (simbol veganskog društva). Međutim, Miley je bila prisiljena uvesti ribu u svoju prehranu nakon što se borila s ‘maglom u mozgu’ i ‘intenzivnim bolovima u zglobovima’. Iako je priznala na Joe Rogan Experienceu 2020. da je smatrala da je ponovno jesti ribu “traumatično”, dodala je da se osjeća “mnogo bolje” otkako je napravila promjene.

“Morala sam da uvedem ribu u svoj život, jer moj mozak nije funkcionisao kako treba,” objasnila je, dodajući da su joj potrebne masti i proteini iz ribe koje “beskonačan broj avokada nikada ne bi mogao dati”.

Pošto je ranije otvoreno govorila o borbi sa marihuanom i alkoholom, i nakon što je u prethodnim prilikama pokušala da se otrijezni, Miley je 2020. rekla da se zauvijek odrekla svojih poroka. „Bila sam trijezna posljednjih šest mjeseci“, rekla je za Variety 2020. „Zaista je teško, posebno biti mlad… postoji ta stigma ‘nisi zabavan’. To je kao, ‘dušo, možeš da me zoveš mnogo stvari, ali znam da sam zabavna’.”

Dodala je da joj sigurno nije nedostajalo da osjeti mamurluk nakon alkohola. “Ono što volim kod toga je buđenje. Ne želim da se probudim osjećajući se umorno. Želim da se probudim i osjećam se spremno.”

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum