Trenutno čitaš
Jednostavan trik za uređenje: Osvijetli svoj prostor uz DIY visilice

Jednostavan trik za uređenje: Osvijetli svoj prostor uz DIY visilice

Želiš svom prostoru dodati malo ugodnog ambijenta bez muke? Ne tražite dalje od ovog projekta uz pomoć Nescafé teglice od kafe! Sa samo nekoliko jednostavnih koraka, možeš pretvoriti običnu Nescafé staklenu teglu u elegantnu viseću lampu kojoj je potrebna samo utičnica za osvjetljenje.

Nastavi da čitaš za kreativno i jeftino rješenje za rasvjetu.

Potrebni materijali:

  • Nescafé staklena tegla
  • Fen
  • Marker ili olovka
  • Makaze
  • Okvir sijalice (npr. okvir božićne zvijezde iz Ikee)
  • Vintage sijalica (E14)
  • Utičnica

Instrukcije:

Očisti staklo: Započni temeljnim čišćenjem Nescafé staklene tegle da osiguraš da na površini nema ostataka ili prljavštine. Ovo će ti pomoći da postigneš uglađeni izgled viseće lampe.

Ukloni naljepnicu: Koristeći fen za kosu na niskoj temperaturi, lagano zagrij etiketu na staklenoj tegli. Toplota će olabaviti ljepilo, što će olakšati skidanje naljepnice. Pažljivo ukloni naljepnicu, vodeći računa da ne ostanu ljepljivi ostaci.

Označi poklopac: Markerom ili olovkom nacrtaj krug na poklopcu Nescafé tegle. Ovaj krug će služiti kao otvor kroz koji će svjetlost sijati.

Pripremi okvir: Upotrijebi okvir sijalice, poput onih koji se koriste za božićne zvijezde, koji su dostupni u trgovinama kao što je Ikea. Stavi okvir preko označenog kruga na poklopcu tegle. Uvjeri se da dobro stoji i da pokriva otvor.

Pročitaj
japandi

Ugradi sijalicu: Umetni sijalicu (E14) u okvir. Vintage sijalice dodaju šarmantan dodir lampi i nadopunjuju cjelokupnu estetiku.

Kada je sijalica bezbedno na svom mestu, okači Nescafé visilicu za teglu na odgovarajuće mjesto pomoću utičnice. Zlatni poklopac tegle je u prekrasnom kontrastu s bijelim kablovima, poboljšavajući vizualnu privlačnost lampe.

Uključi svjetlo i uživaj u toplom i privlačnom sjaju koji emituje vaša “uradi sam” viseća lampa. Bilo da se koristi kao žarište u dnevnoj sobi ili kao noćno svjetlo, ovo jedinstveno rasvjetno tijelo sigurno će privući pažnju i podići ambijent svakog prostora.

Dakle, sakupi materijale, oslobodi svoju kreativnost i pustite mašti da zablista uz ovaj osvjetljavajući DIY projekat.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum