Trenutno čitaš
Vintage brunette se ističe kao jedna od omiljenih boja kose za zimu 2024.

Vintage brunette se ističe kao jedna od omiljenih boja kose za zimu 2024.

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Bogata, duboka i čokoladna nijansa vintage brunette za zimu možda ne zvuči revolucionarno, ali postoji nešto klasično i bezvremensko – poznato kao tihi luksuz – u prirodnoj boji smeđe kose. Upravo zbog toga je jedna od omiljenih boja kose za zimu 2024.

Elegantni i mat vintage ton brinete podsjeća na eru retro filmskih zvijezda i zadivljuje svojom jednostavnošću. U suštini, to je elegantna boja kose sa još lakšom rutinom održavanja. Vintage brineta je šik, minimalistička i zadivljujuća svojom misterijom. Ako si spremna da se pridružiš vintage trendu brineta, evo neke inspiracije za tvoj sljedeći termin kod frizera.

Vintage brineta je poželjna iz više razloga, a jedan od njih je njena svestranost. Nećeš morati puno razmišljati o stilizovanju garderobe sa bogatim, tamnim pramenovima. Nijansa čini prelijepu pozadinu za skoro svaki outfit.

Vintage brineta je jednostavna i klasična, tako da posebno odlično funkcioniše s elegantnom, minimalističkom estetikom. Razmisli o neutralnom, nenametljivom nakitu i prirodnom makeup-u. Kada je u pitanju boja usana, teži dubokoj bordo nijansi. Trend takođe izgleda sjajno s minimalnim frizurama, iako nekoliko mekih talasa ne bi škodilo.

Iako možemo smatrati da je vintage brineta više jesenski i zimski ton, trend se lako može nositi tokom cijele godine.

Ako nisi prirodna brineta, ali želiš isprobati ovaj trend, dobra vijest je da je to boja za kosu koja nije zahtjevna za održavanje, tako da nećeš provoditi toliko vremena u salonu (ili se mučiti kod kuće). Takođe ćeš uživati u prednostima glatke, sjajne kose zahvaljujući dubini boje.

Trend funkcioniše i na dugoj i na kratkoj kosi, sa ili bez šiški. Ključno je imati na umu, međutim, da će za povratak svetlijoj kosi nakon vintage brinete biti potrebno strpljenje i vrijeme.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum