Trenutno čitaš
Vikend preporuka: Tamo gdje “Šume pjevaju”

Vikend preporuka: Tamo gdje “Šume pjevaju”

Young Lions
Young Lions

U predivnim predjelima Gorskog kotara u Hrvatskoj, sakrila se koliba bajkovitog naziva i izgleda – “Šume pjevaju”. Naša ovosedmična vikend preporuka je robinzonski odmor u šumi koja se trenutno oblači u svoju najljepšu zelenu boju. 

Foto: Šume Pjevaju/Facebook

Ova malena koliba se nalazi u mjestu Mrkopalj u Gorskom kotaru na 1000 m nadmorske visine. Može da primi 4 osobe, ali je idealna za parove koji vole avanturistički odmor. Uređena je u rustičnom stilu i iako je zima idealno vrijeme za boravak u njoj, buđenje proljeća je doživljaj za sebe na ovakvom mjestu.

Koliba je izolovana i pruža potpunu privatnost i doslovno uživanje u “pjesmi šuma”, jer nema pristup internetu i televiziji koji nam obično okupiraju pažnju i zasipaju nas nepotrebnim informacijama. Buđenje sa očaravajućim pogledom na šume ponekad je propraćeno i pojavom neke od divljih životinja.

koliba šume pjevaju
Foto: Koliba Šume pjevaju /Booking

“Šume pjevaju” imaju veliko dvorište sa roštiljem, a s obzirom na to da su kućni ljubimci dozvoljeni, ovo je odličan vikend bijeg i za one koji nikuda ne idu bez svog ljubimca.

Pročitaj

koliba šume pjevaju
Foto: Šume Pjevaju/Facebook

Gorski kotar je jedan od najljepših predjela Hrvatske, šumsko – brdsko područje na putu prema primorju. Na svega 35 km od Mrkopalja nalazi se grad Rijeka, a ako vožnja potraje dodatnih 10-ak kilometara stiže se u posebnu i uvijek privlačnu Opatiju. Oni kojima je priroda dovoljna, mogu da parkiraju kola, zaborave na njih i uživaju u ovom “svetilištu prirode”.

koliba šume pjevaju
Foto: Koliba Šume pjevaju /Booking

Ostavićemo fotografijama ovog mjesta da dalje govore same za sebe.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum