Trenutno čitaš
Vikend preporuka: Romantični Sombor je nezaobilazna atrakcija za posjetu

Vikend preporuka: Romantični Sombor je nezaobilazna atrakcija za posjetu

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Dolazak proljeća sa sobom donosi nemir i želju za istraživanjem novih mjesta u kojima ćemo uživati u nešto drugačijim prizorima.

Ako si u potrazi za takvim jednim mjestom i zaista želiš da zalutaš u neki drugi vijek Putomanija nas ovog vikenda vodi na takvu jednu lokaciju. Radi se o predivnom Somboru – gradu bogate kulturne baštine i čuvaru stare tradicije.

Foto: putovanjaizmogpera.com

Sobor – grad fijakera i Laze Kostića je posebno mjesto koje se izdvaja svojom ljepotom i jedinstvenošću. To je grad koji ima dugu i značajnu istoriju jer zbog specifičnosti svog položaja bio je meta raznih vladara i osvajača, a rezultat toga je bogato kulturno i istorijsko naslijeđe koje ovaj grad čuva.

Za Sombor, jedan od najljepših i najzelenijih vojvođanskih gradova, jedno ime ima posebnu važnost, a to je Cobor. U pitanju je značajna ugarska porodica koja je u 14.vijeku imala najveći uticaj na razvoj grada.

Foto: bookaweb.com

Površinski grad i nije tako velik, ali zato odiše romantikom jer arhitektura grada stvara jedan takav romantičarski osjećaj i ugođaj.

Šetajući ulicama Sombora lako je zalutati u neko davno prošlo doba, jer dašak prošlosti koji čuva ovaj grad nikada ne jenjava. Njegova bogata i raskošna arhitektura uvijek iznova privlači pažnju mnogih turista.

Pročitaj

Foto: bookaweb.com

Ako uzmemo u obzir da Sombor ima dugu istoriju i bogatu kulturnu baštinu nije ni čudo što je ovaj grad prepun značajnih znamenitosti pred kojima zastaje dah. Grad zelenila, prirode, fijakera, impresivnih građevina, bogate kulture i odlične gastronomske ponude iz vojvođanske kuhinje je nezaobilazna destinacija ako želiš da obogatiš svoj život za još jedno nezaboravno iskustvo.

U odličnoj organizaciji agencije Putomanija već ovog vikenda možeš da se zaputiš u ovaj čarobni grad i to posebnim akcijskim cijenama za one najbrže. Sve informacije o ovom izletu možeš saznati na Instagram profilu ove agencije ili putem broja telefona 065 034 751.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum