Trenutno čitaš
Vikend preporuka: Armadillo houses su sinonim za zimsku idilu

Vikend preporuka: Armadillo houses su sinonim za zimsku idilu

Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević
Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević

Koliba sa kaminom, udobnim foteljama i velikim prozorima koji gledaju na netaknutu prirodu, dok je krupne pahulje boje u bijelo. Ovako većina nas zamišlja zimsku idilu. Usred balkanskog planinskog masiva Kopaonika, nalaze se kućice koje ostvaruju sve naše zamisli o zimskoj bajci.

Armadillo houses su dvije glamping kućice napravljene od drveta i stakla. Neodljive i izvana i iznutra, mame svojom ušuškanošću i posebnošću. Iako su podjednako primamljive u svim godišnjim dobima, zima je ovdje apsolutna kraljica atmosfere. Pod motom “Priroda iz nove perspektive” vlasnici ovih kućica nude svim posjetiocima luksuzno opremljene kupole prilagođene okruženju, mini spa sadržaje i bogat tradicionalan planinski doručak.

Svaka od Armadillo kućica je predviđena za četiri osobe, grije se tokom zime i ima svoju zasebnu wi-fi konekciju, tako da ispunjava kriterijume i digitalnih nomada. Tu je i aparat za kafu za savršena jutra unutar udobne kućice koje se stapa sa prirodom. Za sve skijaše, domaćini su se potrudili da obezbijede i prevoz do ski staze i nazad. Skijaši i ljubitelji prirode će sigurno uživati u svakom momentu boravka u ovim unikatnim kućicama na jednoj od najpopularnijih skijaških destinacija na Balkanu.

U toplijim mjesecima gosti mogu uživati u svježem planinskom vazduhu pijući kafu na terasi ili čitajući knjigu na ljuljašci, uz muzičku pratnju šumskih ptica.

Boravak u Armadillo houses je odličan izbor u svako doba godine za bijeg od gradske buke, mentalni oporavak i punjenje baterija za nove radne izazove. Dopusti svom umu i tijelu da se obnove uz spavanje pod snijegom i vedrim nebom, te posmatranje izlazaka i zalazaka sunca u zagrljaju najvećeg planinskog masiva u Srbiji.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum