Trenutno čitaš
Venera u Ribama će te natjerati da ponovo vjeruješ u ljubav

Venera u Ribama će te natjerati da ponovo vjeruješ u ljubav

Ako ste neko ko je skeptičan prema bajkama i srećnim završecima, pripremite se za prijatno iznenađenje: tranzit Venere u Ribama od 11. marta do 5. aprila može učiniti ljude sklonijim sanjanju i doživljaju čarolije ljubavi.

Ovaj tranzit je povezan s dubokom, duhovnom vrstom ljubavi koja nadilazi granice vremena i prostora. To je vrijeme kada smo više usklađeni sa svojim emocijama i sposobni smo da se povežemo s drugima na dubljem nivou, čak i bez riječi.

Ultra magazin

Možemo se naći izgubljeni u magli naših emocija i možemo pasti pod uticaj hipnotičke ljubavne čarolije. Kako Ribama upravljaju dvije planete, Jupiter i Neptun, prirodno je osjećati se kao da se naša srca mogu širiti i rasti, i možemo vjerovati u dobrotu drugih. Međutim, takođe moramo biti svjesni da se naše iluzije mogu pojačati, što može dovesti do razočarenja. Venera u Ribama ima tendenciju da previdi mane ljudi, ali važno je vjerovati našim instinktima kada nam neko pokaže ko je.

Kada je Venera u Ribama, može biti lako zamagliti linije ličnih granica. Ovaj tranzit podstiče velikodušan i idealistički stav prema voljenim osobama, što često dovodi do zanemarivanja “crvenih zastavica” u vezama. Tokom ovog vremena, možda ćemo biti intuitivniji prema potrebama onih koji su nam bliski i osjećati se primorani da im damo ono što im je potrebno. Ne smijemo zanemariti vlastite emocije i umjesto toga osigurati da sebi stalno pružamo ljubav i brigu koju poklanjamo. Ispunjavanje naših potreba je važno jer ne želimo da iscrpimo svoju energiju ili dozvolimo drugima da uzmu više nego što možemo dati. Važno je da se prvo fokusiramo na sebe – iako će to biti teško – jer ako to ne učinimo, mogli bismo osjetiti da nam je energija iscrpljena ili kao da ljudi iskorištavaju našu dobrotu.

Uključivanje u djela brige o sebi je divan način da sebi pokažemo nešto prijeko potrebne ljubavi i poštovanja. Venera je egzaltirana u Ribama, što je savršeno vrijeme za brigu o sebi. Kada odvojimo vrijeme da se brinemo o sebi, bolje smo opremljeni za donošenje pozitivnih odluka dok radimo na čišćenju i izlječenju cijelog našeg bića – tijela, uma, duha i srca. Umjesto da pružamo bezuslovnu ljubav drugima, trebali bismo je dati sebi, jer je to najvažnije i najdugotrajnije partnerstvo, zbog čega zahtijeva mnogo naše pažnje i ljubaznosti.

Ultra magazin

Ovaj tranzit je vrlo kreativan period. Naša mašta može se uzdići do novih visina i omogućiti nam da otkrijemo nove koncepte. Ovo je savršeno vrijeme za eksperimentisanje s našim umjetničkim vještinama i prihvaćanje naših talenata. Spajajući naše strasti, intuiciju i želje, možemo stvoriti nešto zaista jedinstveno. Nadalje, ovo je prilika da promijenimo našu perspektivu i upustimo se u neistraženu teritoriju u našoj kreativnosti.

Pročitaj
mjesečni horoskop april 2024

Da bismo manifestovali naše želje, bitno je da su naše nade i emocije usklađene. To znači da moramo osjetiti duboku povezanost sa onim što želimo unijeti u svoje živote i univerzum. U ovim izazovnim vremenima, ključno je da uzvratimo našim zajednicama i svijetu u cjelini. Čineći to, ne samo da pomažemo drugima, već i promovišemo iscjeljenje i jedinstvo. Položaj Venere u Ribama posebno je osjetljiv na potrebe drugih i nastoji osigurati da svi budu zbrinuti, viđeni i voljeni.

Ove godine Venera u Ribama ostvaruje nekoliko važnih veza tokom svog tranzita. 21. marta, Venera će se pridružiti Saturnu u Ribama, signalizirajući vrijeme da se posvetimo i odnosima i sebi. Tri dana kasnije, 24. marta, Venera će se susresti sa Jupiterom u Biku, ohrabrujući nas da izrazimo svoje emocije i proširimo svoje romantične horizonte. 28. mart je posebno uzbudljivo vreme za ljubav, jer Venera dolazi u poravnanje sa Uranom u Biku. Zatim, 3. aprila, Venera se povezuje sa Neptunom u Ribama, čineći super romantičan i sanjiv dan. Međutim, trebamo imati na umu razočarenja 3. aprila, jer sa ružičastim naočalama ne možemo jasno sagledati stvarnost. Važno je da budemo oprezni i da ne postanemo žrtva nerealnih očekivanja.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum