Trenutno čitaš
Venera u Lavu je savršeno vrijeme za ljubav!

Venera u Lavu je savršeno vrijeme za ljubav!

venera u lavu 2024

Ljubavna planeta Venera će biti u Lavu od 11. jula do 4. avgusta. Očekujte da ćete biti obasjani ljubavlju (i da isto činite drugima) dok rasplamsavamo svoju strastvenu prirodu. Venera u Lavu ne stidi se da otkrije svoja najautentičnija osjećanja. Nikada se neće suzdržavati, uvijek će zauzeti stav u vezi s ljubavlju i uvijek će zahtijevati poštovanje.

Venera u Lavu ima ponosan pristup romantičnim vezama i finansijama. Kada je u pitanju ulaganje novca, Venera u Lavu će preuzeti proračunate rizike. Ali ona će takođe trošiti hirovito, pa je pametno odrediti budžet i pratiti naše finansije. Ova Venera bi radije bježala od situacije nego molila za ljubav, novac ili prijateljstvo: Venera u Lavu ne voli da drugi vide njenu ranjivost i hrabro nastupa kada otkriva svoje emocije.

Ultra magazin

Međutim, ova astrološka kombinacija uvijek će imati za cilj da zaštiti, brine o drugima, poštuje i bude lojalna onima koje obožava. Venera u Lavu može biti saosećajna, ljubazna, jaka i žestoka. U suštini, Venera u Lavu je hrabra, dinamična i velikodušna u pogledu romanse i finansijskih situacija. Pružiće naklonost onima koji uzvraćaju i pokazuju odanost.

Upozorenje je da Venera u Lavu živi u centru pažnje. Drama i teatralnost su ozloglašene karakteristike Venere u Lavu. Pokloni su njihov jezik ljubavi i uvijek će cijeniti promišljeni znak zahvalnosti. Venera u Lavu povući će sve poteze kako bi impresionirala one u koje je zaljubljena.

Kao fiksni vatreni znak, Lav se ne pokoleba u svojim emocijama. Kada su u pitanju ljubavne stvari, oni će ostati na strani svog najboljeg prijatelja i značajne osobe, posebno kada im bude teško. Venera u Lavu je susretljiva, zabavna i pomalo sebična u partnerskim odnosima. Ona zahtijeva vjernost, priznanje, pohvalu i odanost.

Srčanu čakru predstavlja Lav, čineći ovaj astrološki tranzit onim koji će nas duboko dirnuti. Kreativni napori će biti jaki, jer Venera u Lavu dopušta da naši talenti zablistaju. Baviti se hobijem ili umjetničkim poduhvatom je ključno, umjesto da dozvolimo da naša neiskorištena energija i emocije dođu do usijanja.

Ove godine će Venera u Lavu drugačije uticati na kolektiv. Sa retrogradnim Saturnom i Neptunom u Ribama koji stvaraju manju frustraciju sa Venerom u Lavu, iskusićemo probleme sa samopoštovanjem i mogli bismo dovesti u pitanje svoje stavove. Na tom putu će biti izazova, a retrogradni Pluton u Vodoliji i Uran u Biku mijenjaju romantične perspektive, gurajući nas da evoluiramo. Promjena je izazovna zbog fiksne prirode Venere u Lavu. Ali moramo imati otvoren um i srce kako bismo rasli s vremenom i odnosima.

Iako bi ovo inače bio optimističan tranzit, mogao bi dovesti do problema u vezama i navikama potrošnje, jer odmah formira opoziciju sa Plutonom gladnim moći 12. jula. Ovo bi moglo iznijeti neke neugodne istine na površinu, posebno kada dolazi do uočavanja razlike između vaših saveznika i vaših neprijatelja.

Ultra magazin

Ovan

Vaša harizma je na sljedećem nivou i ne možete poreći vaše talente. Venera u Lavu blista kroz vašu petu kuću ljubavi, strastvenih projekata i samoizražavanja, označavajući period u kojem ćete zablistati u svim aspektima vašeg života.

Osim što ćete povećati svoju kreativnost i samopouzdanje, vjerovatno ćete se osjećati opuštenije sa svojom autentičnošću kada dobijete pozitivnu pažnju i divljenje onih oko vas. Romantični susreti su razigrani i strastveni, što ih čini fantastičnim vremenom za izlazak i upoznavanje nekog novog.

Bik

Investirajte u sebe i svoj prelijepi dom. Sa vašim nebeskim vladarom, Venerom u Lavu i vašom četvrtom kućom emocionalnih temelja, prisustvo planete ljubavi naglašava teme koje okružuju dom i porodicu, čineći ovo divnim vremenom da se fokusirate na svoj unutrašnji svijet i kućni život.

Uljepšajte svoj životni prostor, čak i ako je to nešto tako jednostavno kao što je paljenje omiljene mirisne svijeće. Ako razmišljate o kupovini ili prodaji nekretnine, ovaj tranzit je povoljan i za unosnu investiciju.

Blizanci

Vaše riječi teku lako, a vaš glas osvaja one oko vas. Sa Venerom u Lavu u vašoj trećok kući komunikacije i neposredne okoline, vaše će interakcije vjerovatno biti skladnije i zanimljivije.

Ovo je odlično vrijeme za pisanje, govor i pokazivanje svojih ideja i talenata. Ako promovišete događaj ili kreativni projekat, Venera u Lavu takođe može donijeti marketinšku energiju za koju niste ni znali da vam je potrebna.

Rak

Brojite svoje blagoslove i znajte svoju vrijednost. Dok Venera prolazi kroz hrabrog Lava, ona krasi vašu drugu kuću novca, udobnosti i senzualnih zadovoljstava željnu stabilnosti. Ovo je sjajno vrijeme za pregled finansijskih planova i otkrivanje novih načina za sticanje bogatstva.

Venera u Lavu takođe uživa u finijim stvarima, što je razlog više da se počastite nečim posebnim zbog čega se osjećate cijenjenim. Ovaj tranzit vas takođe može inspirisati da pronađete kreativne načine da zaradite novac, bilo kroz umjetničke talente ili hobije.

Ultra magazin

Lav

Uživajte u svom sjaju. Uostalom, planeta šarma, ljubavi i ljepote ne boravi svaki dan u vašem znaku. Tokom ovog vremena, vaša harizma je na vrhuncu, pojačavajući vašu želju za naklonošću i samoizražavanjem. Suština Venere vas čini još privlačnijim za druge, a vjerovatnije je da će vaš društveni život procvjetati.

Bilo u društvenom ili romantičnom smislu, vaše šarmantno prisustvo se primjećuje. Osjećate se pozvanim da se prepustite ljubavi prema sebi? Kada je Venera u vašem znaku, briga o sebi i davanje prioriteta svojoj sreći su na vrhuncu.

Djevica

Odvojite vrijeme za sebe, čak i ako to znači odmor od svakodnevnih obaveza. Dok Venera luta kroz vašu mističnu 12. kuću zatvaranja, introspekcije i duhovnosti, veća je vjerovatnoća da ćete se povući, jer je to vrijeme da se fokusirate na svoj unutrašnji mir.

Rituali brige o sebi kao što su meditacija, vođenje dnevnika ili možda rad na kreativnom projektu iza kulisa mogu biti posebno korisni u ovom periodu. Prihvatanje samoće takođe služi kao prilika za lični rast i samootkrivanje.

Vaga

Šaljite te pozivnice, jer ste svima omiljeni domaćin. Vaš planetarni vladar, Venera, prolazi kroz kreativni znak Lava dok obasjava vašu 11. kuću asocijacija, zajednice i osjećaja pripadnosti svijetu.

Prisustvo planete ljubavi ovdje ne samo da pojačava vašu želju za drugarstvom i vezom, već i naglašava užitke prijateljstva i saradnje. Vaš društveni život je živahan i ispunjen, što ga čini odličnim vremenom da proširite svoj društveni krug i povežete se sa istomišljenicima koji dijele slične nade i snove o budućnosti.

Škorpija

Obnovite svoju web stranicu i uljepšajte svoj LinkedIn profil. Sa planetom šarma i obilja koja obasjava vašu 10. kuću autoriteta, karijere i ugleda u svijetu, nebeski reflektori su usmjereni na vaša lična i profesionalna dostignuća, čineći vas popularnim za privlačenje pohvala i uspjeha.

Pročitaj
sedmični horoskop

Ne gubeći iz vida svoj lični život, ovaj tranzit je idealan za poboljšanje i oplemenjivanje vašeg javnog imidža. Pokažite svijetu kako preuzimate vodstvo i neka vaši kreativni talenti zablistaju.

Ultra magazin

Strijelac

Putujte sa stilom. Venera u Lavu redefiniše vašu definiciju “carpe diem”, a vaša lista želja je odjednom veća od života. Dok ljubavna planeta luta kroz vašu devetu kuću avanture, obrazovanja i samootkrivanja, sve od vaših kreativnih razmišljanja do romantičnih udvarača koje privlačite pokazuje vaše poštovanje za kulturu i sve egzotično.

Bilo da se radi o udaljenoj destinaciji ili vikend-bijegu, putovanje tokom ovog perioda može vam donijeti ogromnu radost, prilike za romantiku i dublje uvažavanje spontanosti i avanture.

Jarac

Ljepota koju tražite leži u dubini ispod ovog Venerinog tranzita. Aktivirajući vašu osmu kuću intimnosti, transformacije i duševnih veza, Venera u Lavu naglašava vašu želju za harmonijom i vezom i kako ona nadilazi fizičko.

Ovdje vas Venera podstiče da zadržite prostor za ranjivost i emocionalnu povezanost, jer to može odvesti vas i drugu bitnu osobu ka većem povjerenju i bliskosti. Finansijska saradnja takođe može biti povoljna, jer ste otvoreniji za razgovore o novčanim stvarima i novim nivoima rasta, bilo lično ili profesionalno.

Vodolija

Okružite se pojedincima koji vas slave i inspirišu. Kada Venera prolazi kroz Lava i vašu sedmu kuću obaveza i partnerstava, ljubavna planeta poboljšava vašu sposobnost da se harmonično povežete sa onima oko vas, unoseći dašak topline i naklonosti u vaše interakcije.

Vjerovatnije je da će romantične veze procvjetati, s obzirom na to da je ovo Venerina astrološka kuća. Ovo je odličan trenutak da se fokusirate na saradnju i reciprocitet, bilo lično ili profesionalno.

Ribe

Zabavite se više. Kako planeta ljubavi i zadovoljstva blista kroz Lava i vašu šestu kuću dnevnih rutina, sve ste sigurniji, željni da se povežete sa kolegama i budete na usluzi onima oko vas. Možda ćete naći više uživanja i zadovoljstva u svojim svakodnevnim zadacima.

Ovo je takođe odlično vrijeme za usvajanje novih zdravstvenih navika koje će vam donijeti radost i učiniti da se osjećate kao najbolja verzija sebe. Iako je važno da se posvetite svojim obavezama, ovaj tranzit vas podsjeća da pronađete ravnotežu između posla i zadovoljstva.

Pročitaj mjesečni horoskop za jul.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum