Ultra Zanimljivo

Veliki horoskop za septembar!

Jedva čekamo da pročitate horoskop za septembar! Biće to sjajan mjesec, sa lijepim aspektimakoji donose dobre vijesti. Ovaj mjesec će biti jedan od najboljih u 2019. godini i poseban na način koji se neće ponoviti. Svima se pruža mogućnost da ostvare najveće želje i snove.

Ovan

Septembar će za vas biti izuzetno produktivan mjesec i donijeće dosta aktivnosti. Volite kada ste zaposleni i imaćete dinamičan, prepun raspored. Imaćete mnogo nebeskih tijela koja će se okupiti u vašoj šestoj kući radnih zadataka, uključujući vašeg vladara, Mars, zajedno sa Merkurom, Venerom, Suncem i mladim mjesecom, koji će uticati na dane u prvoj polovini septembra. Uran će biti ljubazan prema svim ovim nebeskim tijelima, donoseći nove projekte, a možda će vas iznenaditi koliko klijenata i šefova će odabrati upravo vas. Ovo će biti laskavo – vi ste najbolji, i oni to znaju.

Posao koji sada obavljate omogućiće vam put ka napretku, zahvaljujući saradnji Saturna, Marsa i Venere. Većina mladih mjeseca pruža različite šance, ali ovaj će donijeti samo srećne mogućnosti i rezultate. Finansijska nadoknada koja će vam se ponuditi kao rezultat vašeg dobrog, detaljnog rada će vas zadovoljiti. Ako radite na samostalnom projektu, taj novac će sada doći, a ako radite za druge, biće primijećen vaš izvrstan rad i dobićete nagradu na vrijeme. Život ne može uvijek biti tako sladak, ali kada jeste, morate to u potpunosti iskoristiti.

Taj isti mjesec, tako jak u prvih deset dana u septembra, pomoći će vam da se radujete povratku u teretanu ili nastavite fizičke aktivnosti na otvorenom. Ovo bi bio i idealan mjesec da se javite svom ljekaru na godišnji pregled ili planirate konsultaciju s medicinskim stručnjakom oko pitanja koje vam pada na pamet. Neke dobre vijesti o vašem zdravlju vas vjerovatno očekuju, pa učinito to, zakažite termin.

Pun mjesec u petak, 13. septembra, obezbijediće vam potreban odmor. Pazite na bilo koje lijekove ili bilje koje uzimate, jer biste mogli imati štetne (npr. alergijske) reakcije. Neptun će biti u konjunkciji s punim mjesecom u vašoj privatnoj dvanaestoj kući, uzrokujući ovu mogućnost, pa prije uzimanja bilo kojeg novog lijeka pitajte svog doktora o nuspojavama. Ne kažemo da će se to dogoditi, samo da bi se to moglo dogoditi. Čini se da trebate pregledati društvene događaje oko ovog datuma, zato polako, pratite svoju rutinu, ali izbjegavajte započeti bilo šta novo. Možda želite da samo da spavate preko vikenda.

Ovo bi bio idealan vikend (14-15. Septembra) za sanjarenje i razmišljanje o dilemi koja vas muči, jer ćete vjerovatno naći efikasna rješenja. Smislite svoj plan za naredne mjesece, ali to napravite sami, jer ćete u osami moći da poslušate svoju intuiciju. U ovom trenutku ne biste trebali dozvoliti drugima da utiču na vaše razmišljanje. Mars, vaš vladar, koji je sada u Djevici, radiće sa Saturnom u Jarcu, i uticati na vaše polje karijere, počasti i nagrada, tako da odvojite vrijeme ovaj vikend za vaše sljedeće korake – vaše ideje će imati stabilnost, praktičnost i značajan potencijal za profit. Ideje koje imate sada mogu vam donijeti uspjeh do kraja godine.

Saturn, planetarni motor za vašu desetu kuću karijere, krenuće direktno 18. septembra, pa gledajte dane koji okružuju ovaj datum, od 8. do 28. septembra, jer ćete vjerovatno čuti profesionalne vijesti zbog kojih ćete htjeti plesati na stolovima. Dobićte predstavu šta slijedi i uzbudljivo je! Dani, u kojima se bilo koja glavna planeta kreće iz retrogradnog hoda, skoro uvijek daju suptilne znakove, tako da ćete morati slušati – čućete i vidjeti, ako obratite pažnju.

Kako se budete približavali kraju mjeseca, razmišljaćete o saradnji s jednim ili više pojedinaca. Ovan najčešće voli djelovati sam, ali do mladog mjeseca 28. septembra, radićete sa jednom ili više osoba jednakog statusa. Ne brinite se zbog vijesti da u ovom trenutku nećete imati potpunu kontrolu – vaš saradnik biće dobar partner i dobro ćete sarađivati. Venera, tema ovog mladog mjeseca biće u razgovoru s Jupiterom, sugerišući nesmetanu interakciju, uz uzbudljiv rezultat.

Neki Ovnovi će se zaručiti na ovaj mladi mjesec ili u danima koji slijede, vrijeme je idealno za to!

Bik

Život će vam biti izuzetno srećan u septembru, jer ćete biti u svom elementu. Vi ste zemljani znak i ovog mjeseca imaćete osam od deset nebeskih tijela u zemljanom znaku, pri čemu će se svaka od tih planeta ponašati kao voljena mala rodbina, zagrliti vas i podržati svaki vaš korak. Dio horoskopa koji će osvijetliti većina planeta, biće vaša peta kuća istinske ljubavi, uključujući i mladi mjesec koji će vam pružiti priliku da pronađete ljubav, ako ste sami i uživate u ljubavi ako ste u braku ili u stabilnoj vezi. Rijetko ćete vidjeti cijeli jedan mjesec, da pruža ovako lijepu podršku kao septembar.

Mladi mjesec je stigao 30. avgusta, ali će snažno uticati na prvih deset dana septembra i sedmice koje dolaze. U zavisnosti od aktivnosti koje preduzmete u prvih deset dana septembra, možete uticati na cijelu godinu do pojave sljedećeg mladog mjeseca u Djevici, 16. septembra 2020. godine.

Ako ste sami, važno je da nađete vremena za druženje nakon posla i vikendom. Način na koji ćete najvjerovatnije upoznati nekoga novog je putem zabave, slobodnih aktivnosti ili na izletu tokom vikenda 07. i 08. septembra.

Uran će biti istaknut na ovaj Mladi mjesec, pa ako ste sami, poslaće Kupidona i njegovu malu flotu anđela, kako bi vam otvorio srce kad najmanje očekujete da upoznate nekoga zanimljivog. Izgledajte najbolje u svakom trenutku. Ako ste u vezi, septembar je vaš mjesec da rasplamsate vatru ljubavi i strasti. Flertujte sa svojim jednim i jedinim, kao kada ste se prvi put upoznali. Planirajte večeru u posebnom restoranu i seksi vikend za dvoje, jer u ovom čarobnom mjesecu možete snažno ojačati vezu. Ako se nadate bebi, ne biste mogli poželjeti bolje aspekte za začeće djeteta ili odobrenje za usvajanje.

Vaš kreativni rad biće izuzetno jak i ovog mjeseca, jer sa toliko planeta koje pune petu kuću, vjerovatno ćete smisliti koncepte koji inspirišu čitav tim da aplaudira, a možda će vas čak i nazivati genijem. Šteta bi bilo trošiti aspekte ovog mjeseca, jer uskoro više nećete vidjeti ništa slično. Ove svjetlucave vibracije biće vam poklon poslan iz svemira.

Vrijeme blizu petka, 13. septembra, plus ili minus tri dana, donijeće očaravajući društveni događaj, zahvaljujući punom mjesecu u Ribama, znaku koji se savršeno slaže s vašim. Ovo je vikend iz bajke i ako dobijete pozivnicu za žurku, vjenčanje, babine, rođendansku zabavu ili neku drugu proslavu, svakako idite. Mjesec će se pridružiti Neptunu, stvarajući vikend iz snova, a ovaj pun mjesec biće takođe u idealnom uglu prema Plutonu u vašoj kući dalekih putovanja.

Cijele godine imate vrlo posebne aspekte povoljne za zaradu. Jupiter će ostati u vašoj osmoj kući, vladajući novcem koji vam dolazi na osnovu performansi. Zaokružite 24. septembar, kada ćete vjerovatno čuti dobre vijesti o novacu koji dolazi. Merkur se kreće kroz vase polje radnih zadataka i sarađivaće s velikodušnim Jupiterom, pa ćete biti vidno oduševljeni kako se stvari odvijaju i dobiti dobru sumu novca za svoj trud.

Kako se približavate kraju mjeseca, mladi mjesec 28. septembra osvijetliće vase polje posla i donijeti mnogo novih projekata. Moraćete usmjeriti pažnju na posao, privremeno se povlačeći iz svog romantičnog života. S mladim mjesecom u partnerskom znaku Vage, čini se da ćete imati saradnika, što će posao učiniti lakšim za obavljanje.

Na isti dan, tokom mladog mjeseca 28. septembra, Venera, vaša vladajuća planeta, primiće svjetlucave vibracije od planete dobre sreće, Jupitera što će vam donijeti još više novca. Jasno je da ćete ostvarivati uspjehe, jedan za drugim. Zaradićete više novca sada ili nešto kasnije, kao rezultat uspješnog poslovanja.

Blizanci

Septembar će biti vaš mjesec za razmišljanje o tome kako učiniti da vaš dom postane utočište kojem ćete se rado vraćati svako veče. Imate izvanredan broj nebeskih tijela nagomilanih u vašem polju koje vlada domom i porodicom, i to je radosno posmatrati. U ovom mjesecu neobične harmonije, možete razmišljati široko, jer izgleda da će dijelovi vaše slagalice gotovo bez napora sjesti na svoje mjesto.

Mogli biste razmišljati o preseljenju ili o važnom renoviranju životnog prostora od vrha do dna, i ako je tako, došao je vaš trenutak. Možda ćete osjećati da vam dekor djeluje zamarajuće i treba mu osvježenje ili su potrebne popravke, a dozvolili ste da dugo vremena ne preduzimate ništa. Ovo će biti najvažniji mladi mjesec koji ste vidjeli godinama u smislu promjena, i  ono što sada promjenite, dugo će vam donositi užitak.

Uvođenje bilo kakvih promjena u stambene prostore obično zahtijeva velika sredstva, i evo opet, imate sreće. Čini se da imate podršku bankara, hipotekarnih posrednika i vaše porodice, pa se čini sigurnim da ćete imati novca da krenete naprijed. Mladi mjesec od 30. avgusta, će na vas snažno uticati u prvih deset dana septembra. U zavisnosti od toga šta pokrenete početkom septembra, možda ćete osjećati sjajnu energiju ovog mladog mjeseca za mjesece koji dolaze. Najbolje od svega, Uran, planeta iznenađenja, obasjaće planete u polju doma i porodice, donoseći vam sreću kada najmanje očekujete.

Ako vam dom nije na umu, energiju ovog moćnog mladog mjeseca možete usmjeriti na brigu o jednom od roditelja ili o nekome koga smatrate kao roditelja. Ako su vam potrebna sredstva, opet će se pojaviti, ako ih potražite.

Konačno, početak septembra bio bi i odličan trenutak za zabavu sa prijateljima i porodicom ili iznajmljivanje vikendice u zelenim planinama na nekoliko dana (mnogobrojne planete u zemljanom znaku sugerišu šumsko okruženje) i pozvati svoje omiljene rođake da uživate zajedno.

U ovom izvanredno srećnom mjesecu, pun mjesec 13. septembra preusmjeriće vašu pažnju na karijeru. U periodu oko 13. septembra (plus pet dana) možete očekivati ​​more pohvala za originalnu umjetničku ideju. Ovaj pun mjesec biće u znaku Riba, znaku umjetničkog izražavanja i saosjećanja i osvijetliće vašu desetu kuću karijere, slave i počasti. Uz unapređenje ili poseban publicitet, možete dobiti i značajan bonus, proviziju ili licencu. Naporno ste radili za ovaj trenutak i to će prepoznati oni koji su vam bitni.

Merkur, vaš vladar, ovog će mjeseca učiniti dva radosna aspekta, pa pogledajte možete li iskoristiti jedan ili više od tih datuma u svoju korist. Merkur i Saturn će razmijeniti signale 05. septembra. Saturn dodaje dugovječnost i stabilnost svemu što dodirne, tako da bi ovo bio savršen dan za potpisivanje ugovora ili kupovinu kuće, pod pretpostavkom da želite da ugovor potraje dugo vremena.

Najljepši dan koji uključuje vašu vladajuću planetu Merkur (dajući ovom aspektu posebnu težinu i važnost) biće 24. septembar, kada će Merkur u Vagi u vaše ime razgovarati sa srećnim Jupiterom. Kakav divan dan za putovanje, posebno sa onim koga volite. Alternativno, možda želite potpisati zakup ili zatvoriti pregovore za kuću. Ovo bi takođe bio sjajan dan za zaruke ili vjenčanje, jer će Merkur biti u vašem polju istinske ljubavi, dok će Jupiter u vašem polju braka ispunjavati vašu blisku zajednicu s ljubavlju i srećom.

Sjajan kvalitet septembra će se nastaviti kroz svaku narednu sedmicu. Srećom po vas, mladi mjesec 28. septembra donijeće mnoštvo planeta u Vagi, sve u jednom dijelu horoskopa, a to se naziva kruna zvijezda. Vaša peta kuća istinske ljubavi blistaće pozitivnom energijom. Do ovog trenutka u mjesecu, planete u zemljanom znaku Djevice koje su vam pomogle da stvorite ogromnu produktivnost kod kuće ili sa porodicom ranije tokom meseca, preći će u vazdušni znak Vagu, koji se lijepo stapa sa vašim znakom.

Ako ste samci, ovaj mladi mjesec vam može pomoći da otkrijete osobu koja vas razumije, koja vam je draga i istinska ljubav. Ako ste u braku ili u dugoj vezi, ova neobično jaka energija u vašoj petoj kući ljubavi i zabave savršeno je vrijeme za planiranje izleta za vikend. Izaberite lokaciju u prvoj polovini oktobra, možda da biste pogledali uzbudljivo jesenje lišće na planinskoj lokaciji. Planete kompatibilne Vagama sugerišu da ćete bez obzira šta odlučili raditi, uživati ​​u odlasku na neko mjesto s raskošnom prirodnom ljepotom, jer Venera vlada Vagama.

Ovaj mladi mjesec takođe ima bonus – Venera i Jupiter kreiraće, ono što astrolozi nazivaju sekstilom, što ukazuje na aspekt koji donosi zlatnu priliku. U vašem će slučaju ta prilika biti za uživanje u ljubavi.

Ovaj će mladi mjesec biti jedan od najboljih perioda u godini za pronalaženje ljubavi i začeće bebe.

Ako ste se s partnerom potrudili bez sreće, zakažite sastanak sa stručnjakom za plodnost početkom septembra, a do mladog mjeseca 28. septembra, i deset dana koji slijede u oktobru, možda ćete imati razloga za slavlje.

Uživajte u ovom mjesecu dragi Blizanci, jer je baš po vašoj mjeri!

Rak

Početak septembra je čarobno vrijeme za putovanje u obližnji grad. Imaćete pet nebeskih tijela u svom sektoru kratkih putovanja, tako da će vaša čežnja za napuštanjem grada biti vrlo jaka. Prepustite se i budite spontani. Zahvaljujući Uranu, dobar prijatelj može vas iznenaditi pozivnicom ili izvrsnom idejom za brzi vikend tokom prvih deset dana mjeseca.

Sa četiri planete i mladim mjesecom  u kompatibilnoj Djevici, znaku koji podstiče pripreme, moraćete istražiti restorane, hotele i značajne lokacije. Biće to vjerovatno destinacija u bližoj okolini, ali nema sumnje ovo putovanje će biti zabavno. Želite otići s nekim koga poznajete i volite, poput svog romantičnog partnera, brata ili sestre ili rođaka, i vjerovatnije ćete putovati iz ličnih razloga, a ne zbog posla. Ako putujete zbog posla, čini se da će vas pratiti kolega ili šef.

Izgleda da ste spremni da krenete na daleki put tokom punog mjeseca, 13. septembra. Ovo putovanje ćete iskoristiti za lično zadovoljstvo, a moglo bi se ispostaviti da je putovanje čarobno romantično. Pun mjesec u saradnji s pjesničkim Neptunom, preplaviće vas osjećajima, na predivan način. Svidjeće vam se mjesto na koje putujete, a čini se da se nalazi na obali, jezeru, rijeci ili potoku kojim teče pjenušava, kristalno čista voda.

Ovaj pun mjesec 13. septembra osvijetliće vašu devetu kuću, a ako ne planirate putovanje, mogli bi osjetiti pozitivan uticaj na neka druga područja kojim vlada 9. kuća. Možda se vraćate na fakultet ili postdiplomske studije, pripremajući se za novi uzbudljiv semestar. Ovaj mjesec takođe zahtijeva od vas da pogledate ugovor koji ćete morati potpisati. Ako je to slučaj, razgovarajte sa svojim advokatom o klauzulama za koje se čini da ih treba razjasniti. Sa toliko planeta u detaljnoj Djevici početkom mjeseca, odlazak kod advokata je pravi put. Ako se bavite aplikacijom za državljanstvo, zeleni karton ili vizu, ovaj pun mjesec vjerovatno će donijeti pozitivan odgovor u roku od četiri dana od 13. septembra.

U ljubavnim pitanjima, čini se da ste imali sukob osjećanja prema svom partneru. Ako se prisjetite ranije ove godine, u januaru, vaša veza je vjerovatno prošla kroz težak put. Ovaj mjesec mogao bi donijeti smanjenje frustracija koje ste osjećsli ili ćete se možda približiti saznanju šta morate učiniti u budućnosti – bilo da raskinete ili popravite vezu.

Saturn upravlja vašim predanim odnosima u ljubavi – uključujući brak – i posao, a važno je imati na umu da će Saturn krenuti direktno 18. septembra nakon više mjeseci retrogradnosti. Nakon ovog datuma konačno ćete moći djelovati na svoje osjećaje prema partneru. Ako ste zaljubljeni, možda se zbližite. Ako sumnjate, konačno se možete otvoriti da upoznate drugu osobu koja će biti bolja za vas.

28. septembar donosi mladi mjesec u vaše polje doma i porodice, a u ovom izvanrednom mjesecu imaćete još jednu zvijezdu koja će svojom sjajnom energijom ispuniti ovo područje vašeg horoskopa. Imaćete Veneru, Merkur, Sunce i mladi mjesec baš u tom sektoru, a uskoro će im se pridružiti i Mars, planeta akcije. Čini se da imate planove da se preselite, obnovite, preuredite ili napravite druge velike promjene u vašem prostoru – Venera će preuzeti vodeću ulogu, tako da će promjene doprinijeti da vaš prostor izgleda udoban, primamljiv i gostoljubiv.

Na mladi mjesec 28. septembra Venera i Jupiter će se potpuno poravnati, donoseći radostan period koji će vam omogućiti da svoje vrijeme provodite u okviru doma i porodice, u sedmicama koje će uslijediti s nakon mladog mjeseca. Promjene koje unesete biće lijepe i pozitivno će uticati na vas. Ako se umjesto toga fokusirate na svoje roditelje, sada možete uvesti znatna poboljšanja u njihov život. Kao Rakovima, dom vam znači sve, a sada ćete imati šansu da učinite sve ono o čemu ste sanjali.

Lav

Imate fantastične šanse za zarađivanje novca od samog početka mjeseca, budući da imate nevjerovatnih pet nebeskih tijela u vašoj drugoj kući zarađenih prihoda, stiže vam idealno vrijeme 2019. da osigurate povećanje plate. Mnoge od planeta u vašoj drugoj kući zarađenog prihoda komuniciraće s Uranom u vašoj desetoj kući karijere, počasti, nagrada i dostignuća. Neočekivani razvoj u vašoj karijeri dovešće vas u sjajan položaj da pregovarate o velikodušnom povećanju plate. Čak bi i prisilna profesionalna smjena mogla raditi u vašu korist.
Čini se da je vaš neočekivani proboj direktno povezan s rastućim statusom u vašoj industriji i napornim radom koji ste učinili do ove tačke. Mladi mjesec od 30. avgusta pokrenuo je vaše prilike u toku prvih deset dana septembra. Ovaj period shvatite ozbiljno, ovo je vaš najbolji trenutak u 2019. da napravite teren za više novca.

Do punog mjeseca 13. septembra, novac će ponovo biti u fokusu, ali morate biti oprezni. Neptun će biti u konjunkciji s punim mjesecom u osmoj kući tuđeg novca. Neptun je simpatična planeta koja na veoma moćan način potiče kreativnost, ali Neptun nije uvijek blagoslov kada fokusira energiju na finansijski dio horoskopa.

Neptun vlada umjetnošću, a mnogi Lavovi su zaista vrlo kreativni i svoju karijeru posvećuju umjetnosti i zabavi. Možete napraviti veliku prodaju ili dogovoriti veliki posao koji uključuje umjetnički proizvod ili ideju. Bez obzira da li se bavite umjetnošću ili ne, možda vam treba usluga advokata, ako trebate potpisati ugovor.

Alternativno, novac o kojem ćete razmišljati možda ima veze sa nasljedstvom, poslom u kojem ćete nastojati pošteno podijeliti profit ili se odnosi na provizije, ili bilo koji drugi prihod koji bi vam došao pored plate. Ako dijelite imovinu u razvodu, doći ćete do nagodbe, tokom punog mjeseca 13. septembra, plus četiri dana, ali ako je prisutan Neptun, bez obzira koji ugovor sklopili, morate biti sigurni da su sve pružene informacije potpune, da nijedna namjerno nije izostavljena i da su svi podaci jasni.

I Saturn (stabilnost i dugoročni dobitak) i Uran (srećno iznenađenje) biće u lijepom uglu tokom tog punog mjeseca, tako da ćete vjerovatno trijumfovati na načine koje ne možete sasvim predvidjeti, moguće kroz zaokret koji djeluje da vam pomogne. Ako sa poslodavcem dogovarate pogodnosti, vjerovatno ćete se potruditi – jasno sve recite.

Posljednje sedmice, mladi mjesec u Vagi 28. septembra stiže sa Suncem, Venerom i Merkurom u Vagu, vašu treću kuću brzih, kratkih putovanja. Ovaj mladi mjesec uticaće na vas tokom skoro čitave prve sedmice oktobra i omogućiti vam da putujete. Nakon što ste imali nekoliko finansijskih pitanja i radnji koje ste morali preduzeti, a zbog kojih ste se osjećali ograničeno i prikovano za svoj sto, sada možete planirati zabavu za vikend.

Lokacija na koju se odlučite otići vjerovatno će biti posebno raskošna, jer će Venera biti istaknuta tokom ovog punog mjeseca. Jupiter će biti pod pravim uglom prema Veneri – u tačnom sekstilu, što ukazuje na priliku – tako da ćete biti u idealnoj poziciji za uživanje u romantici i luksuzu. Možda ste i u slavljeničkom raspoloženju, jer će ovaj mjesec finansijski nadmašiti sva očekivanja. Zastanite da zabilježite ovaj trenutak, dragi Lavovi…

Djevica

Vrijeme je rođendana i Sunce je u Djevici. Ovaj će mjesec biti tako spektakularan da ćete čak i vi, skromna duša, možda slaviti cijelu noć, svaku noć, kada vidite da vaša sreća ide prema vama. Kako mjesec bude odmicao, počećete osjećati uzbudljivu energiju pet nebeskih tijela u Djevici, a sve to u vašoj prvoj kući ličnosti i ličnog izgleda. Stižu Merkur, Sunce, mladi mjesec, Mars i Venera, svi u Djevici – to je polovina sunčevog sistema! Bilo bi malo reći da ćete imati izuzetnu naklonost u prvih deset dana septembra, a sve to vam dolazi kao poklon svemira.

Energiju mladog mjeseca u Djevići osjetićete odmah, jer se pojavio krajem prošlog mjeseca, 30. avgusta, i potaknuće protok energije u prvih deset dana septembra. Rijetko ste imali ovakvu kosmičku naklonost, i možete je usmjeriti tamo gdje vam je najvažnije – karijera, novac, ljubav, putovanja, zdravlje i još mnogo toga.

Prvo, razmislite o osvježavanju vašeg izgleda. Zatražite od svog stiliste da vam predloži novu frizuru, a žene čitateljke, razmislite o boji šminke za novu sezonu. Odaberite nove odjevne predmete koji će vam pružiti samopouzdanje. U svakom slučaju, planirajte da odmorite – vi ste marljivi pojedinci, ali trebate se odmaknuti od računara kako biste mogli uživati i u svom ličnom, emotivnom životu. Ovaj mjesec, posebno tokom prvog dijela, bićete primjećeni, jer će vaš magnetizam biti prilično jak. Ovo bi vas moglo zbuniti, jer vi niste osobe koje skreću pažnju na sebe, ali svemir će vas izdvojiti, zato uživajte u pažnji, drage Djevice. Budući da ovaj mladi mjesec predstavlja, kako to astrolozi nazivaju, solarni povratak, mogao bi uticati na narednu godinu dana ili više.

Tokom punog mjeseca 13. septembra, možete obećati osobi s kojom ste u ozbiljnoj vezi – da ćete se useliti, zaručiti ili vjenčati u roku od četiri dana od ovog punog mjeseca. Biće to božanstveno romantično, jer je i Neptun u vašem sektoru predanih odnosa.

Neptun će se suprostaviti Marsu u Djevici, tako da samo budite sigurni da vas ne zanese nalet pojačanih emocija. To je samo mala mogućnost, jer će Saturn i Pluton blisko sarađivati s mladim mjesecom, dodajući dugovječnost vašoj vezi, dok će Pluton raditi na preobražavanju vas dvoje u novom stanju uma – onom zrelijem – i spremnijem za veću odgovornost i bliskost. Ako se dobro poznajete, onda je jasno da su vam šanse da požurite male. Osim toga, brzopletost nije odlika Djevice. Saturn i Pluton su u vašoj petoj kući ljubavi, tako da je za vas ljubav ozbiljna, jer ste željni života i uživanja u sljedećem poglavlju svog života.

Sljedeći mladi mjesec pada 28. septembra i otvara vam se šansa za povećanje plate. Opet, planete blisko putuju zajedno, ovaj put uključujući mladi mjesec, Sunce, Veneru i Merkur, sve u Vagi. Venera vlada Vagom, a položaj Venere je u idealnom uglu prema Jupiteru, što sugeriše da bi mogli biti zainteresovani za zakup, kupovinu ili prodaju imovine. Ako je to slučaj, imaćete jedno od najboljih razdoblja u deceniji u kojem ćete pregledati, birati i djelovati. Izgleda da će vam se svidjeti ono što pronađete, i čudom, jedno će biti ono što želite i to po pristupačnoj cijeni.

Konačno, Merkur, vaša vladajuća planeta, ovog mjeseca će imati tri odlučujuća aspekta na glavne planete, a sva tri dana imaće moć koja će vam koristiti.

Prvi je stigao 1. septembra, kada je Merkur udružio snage s Uranom – očekujte srećno iznenađenje ili sjajno iskustvo na kratkom putovanju.

05. septembra Saturn će poslati utješnu zraku Merkuru, što će biti odličan dan za potpisivanje ugovora za koji se nadate da će biti tu još dugo.

Najbolji od tri spomenuta dana je 24. septembar, kada će Merkur i Jupiter biti u sinhronizaciji, što će učiniti ovaj dan velikim za bilo kakve aktivnosti vezane za dom i porodicu ili drugu imovinu koju možda posjedujete ili želite poboljšati.

Pred vama je sjajan mjesec sa toliko kosmičkih poslastica koje padaju sa neba. Drage Djevice, uvijek pazite na druge, ali ovog mjeseca, svemir vas voli i pazi na vas!

Vaga

Mjesec počinje polako, čini se da ste u zamišljenom raspoloženju. Uskoro dolazi vaš rođendan i vrijeme je da razmislite o tome, šta želite ostaviriti u godini koja predstoji. Sunce, Mladi mjesec, Merkur, Mars i Venera, svi su u znaku Djevice, vaše dvanaeste kuće, mjesta privatnosti i kreativnosti. Bićete maksimalno produktivni, kada razmišljate i radite u samoći. Polako i lagano.

Navikli ste na novi, fluktuirajući uticaj Urana, planete neočekivanih dešavanja, u vašoj kući zajedničkih prihoda. Možda biste mogli igrati neku nagranu igru ili kupiti loto srećku, jer biste mogli osvojiti nagradu. S Uranom u vašoj finansijskoj kući, koja zrači lijepim vibracijama na sve planete u Djevici, imate dobre šanse da nešto osvojite.

Dodatni novac vam je potreban i za naredne mjesece, jer postajete sve više fokusirani na svoj životni prostor i skloni ste poboljšanju. Trenutno imate Saturn i Pluton u polju doma, planete će vam omogućiti da transformišete svoj dom u prostor iz snova.

Ako kažete da volite svoj dom kakav jeste, možda umjesto ćete umjesto toga pomoći roditelju, koji će trebati vaš savjet i pomoć.

Pun mjesec 13. septembra u vašem polju zdravlja, pojavljuje se u Ribama na 21. stepenu. Ovo bi bilo idealno vrijeme za kontrolni pregled. Pazite, međutim, na bilo koje nove lijekove ili vitamine koje uzimate, jer ste alergični ili imate neželjene efekte – postavite svom doktoru pitanja o bilo kojem novom lijeku, koji uzimate.

Ovo će ujedno biti i izvrstan mjesec da posjetite psihoterapeuta, kako bi razgovarali o bilo kojoj situaciji koja vas muči. Vaš terapeut može vam pomoći da pronađete način da se oslobodite toga i unaprijedite zdravlje. Ako vam se preporuči da provedete vrijeme u centru za rehabilitaciju, banju ili welness, ne biste imali bolji mjesec od septembra da to učinite.

Ako se želite vratiti u teretanu, provjerite da li ste u dobroj formi, da bi dobili najbolje rezultate.

Taj isti pun mjesec 13. septembra dovodi neki projekat do završetka. Čini se da je to radni zadatak, koji ste morali čuvati u tajnosti, pa ste možda fokusirani na novo povjerljivo lansiranje proizvoda ili usluge. Ako naporno radite zbog rokova, bilo bi pametno da vam je jasno šta treba učiniti, jer s Neptunom koji je tako čudan, možete pogrešno shvatiti zadatak. Rezimirajte šta vam je klijent ili šef rekao, da biste bili sigurni da ste na pravom putu.

Vaša energija i optimizam će biti uočljivi i izvanredni kada stigne mladi mjesec u Vagi, 28. septembra, jer će taj mladi mjesec započeti živahni trend u narednim sedmicama. Bend prijateljskih, ohrabrujućih planeta zaplesaće u vašu prvu kuću ličnosti, a vrijeme će biti da pokažete svijetu šta radite iza kulisa, već sedmicama (možda i mjesecima). Venera će stići s Merkurom, Suncem i mladim mjesecom i započeće zabavu. Mars će se vratiti u Djevicu, čisteći detalje, i 3. oktobra će se pridružiti svojoj ljubavnici Veneri.

Sada kada je Venera u Vagi, odvojite vrijeme da dizajnirate novi izgled. Nova odjeća za narednu sezonu popuniće prodavnice, tako da ako kupujete početkom mjeseca, predmeti koje odaberete će biti super moderni. Vaše privlačne moći biće neprestano visoke, a vjerovatno ćete postati još privlačniji kada Mars uđe u Vagu sljedećeg mjeseca.

Imati Mars u Vagi od 3. oktobra do 18. novembra, biće veliki plus. Mars ima vremena doći do svakog znaka jednom u dvije godine, jer je toliko vremena potrebno da se Mars okrene oko Sunca. Mars će vam dati energiju i pogon, vrijeme je za akciju, dok je Mars na vašoj strani. Početak oktobra je odličan za vas, pa ako možete tada djelovati, učinite to.

Sedmice koje traju od 28. do 22. oktobra, za vas će biti najvažnije u 2019. godini. Krenite naprednim korakom tokom prve tri sedmice oktobra, svoje prvobitno vrijeme za stvaranje pobjede koja mijenja život, bilo da je ona lična ili profesionalna.

Trebali biste znati da će Merkur biti retrogradan i uspavan za akciju, tako da je jasno da ako možete djelovati prije ili poslije mladog mjeseca u Vagi 28. septembra, čak ako je moguće pričekajte do 3. oktobra i narednih dana, to bi bilo još bolje. Ne čekajte predugo – osjetićete djelovanje i povlačenje Merkurove retrogradnosti i frustrirajuća kašnjenja, po kojima je poznat već od 17. oktobra, dvije sedmice prije službenog datuma početka Merkurove retrogradnosti, 31. oktobra.

Preseljenje u veći stan ili kuću, moglo bi se uskoro naći na vašoj listi prioriteta, a ako smatrate da vam plan zaostaje, okrivite Saturn. On je retrogradan u vašem u doma i porodice od 29. aprila, ali će krenuti naprijed 18. septembra.

Kada bilo koja planeta krene naprijed nakon duge retrogradnosti, planeta će biti, kako je astrolozi nazivaju, nepomična. To znači da će planeta visiti poput predivnog lustera na nebu, i neće se kretati naprijed ili nazad. To je privremena situacija, ali Saturn će ostati na istom stepenu sa samo sitnim promjenama stepeni.

Tokom tog perioda, dobićete sliku onoga što slijedi, pa pripazite od 08. do 28. septembra. Možda ćete čuti za sjajan stan ili kuću, koju ćete htjeti istražiti i pogledati. Bićete gotovo opsjednuti situacijom u vašoj kući do kraja decembra i januara, tako da se stvari mogu kretati mnogo brže nego što mislite, da je moguće. Pazite na znakove.

Škorpija

Kao škorpija, poznato je da primjenjujete intezivan fokus na sve što radite. Imate dva vladara – Mars i Pluton. Mars vas upućuje na akciju, da djelujete, a ne da sjedite po strani. Pluton vas uči da se ne fokusirate na male stvari koje na kraju nisu važne, već na velike ciljeve koji bi vam mogli promijeniti život na bolje. Ovog mjeseca razmislite o promjeni u načinu, na koji posmatrate život. Opustite se malo i družite se više, jer nećete značajno propustiti ritam na poslu, ako to učinite.

Vaše jedanaesto polje prijatelja, kontakata i povremenih poznanika, biće sjajno osvijetljena. Merkur (vijesti), Venera (zabava), Mars (akcija), Sunce (autoritet) i Mladi mjesec (prilika), koji su se pojavili 30. avgusta osvijetliće ovo područje. Sunce je prirodni vladar vašeg 10. polja prestižne karijere, slave i počasti, tako da ova konfiguracija pokazuje da se druženjem, možete profesionalno proslaviti kroz savjet prijatelja ili kolege. Ili je moguće da će vam ovaj mjesec dati nagradu, koja će vam pomoći da poboljšate svoj status u vašem poslovnom okruženju. Čak i u pogledu bogatijeg, ugodnijeg ličnog života, toliko možete steći druženjem s drugima, ovog mjeseca.

Razmislite o tome da se ovog mjeseca pridružite klubu, zajednici ili dobrotvornom udruženju – dobićete pogodnosti izvan vaših očekivanja. Biće novih prilika za posao i nova prijateljstva. Idite na sastanke ili se jednostavno družite. Ako imate važan seminar, konferenciju ili sajam, prijavite se i idite.

Putovanje na kratke relacije je za vas. Ovog mjeseca vam se otvara slučajan razvoj situacija na vama veoma koristan način.

Vaša jedanaesta kuća vlada, pored vaših prijatelja i poznanika, vašim najdubljim željama, koje mogu biti materijalne (poput, želim novi automobil) ili duhovnih  (želim dijete). Kada se aktivira jedanaesta kuća, često će se želja ostvariti, pod uslovom da radite na tome. Planetarne moći septembra će zablistati za vas.

Evo uzbudljivog dijela: U vrijeme mladog mjeseca (30. Avgust), Uran je poslao svjetlucave zrake na tri planete u Djevici, plus Sunce i mladi mjesec u ovoj vašoj, jedanaestoj kući nade i želje, dodajući prasak jednom ili više srećnih iznenađenja. Uran je u vašoj partnerskoj kući, tako da će vaš supružnik ili stalni partner biti pokretač vaše izvanredne sreće.

Alternativno, partner koji vam donosi sreću, može biti neki stručnjak s kojim sarađujete, agent, klijent ili advokat. Kakva god vijest da dođe, oduševiće vas. Ovaj će novi mjesec biti blagoslov!

Septembar i dalje donosi fantastične vijesti za vas i za vrijeme punog mjeseca, 13. septembra, u božanskom znaku Riba, osvjetljavajući vaše peto polje prave ljubavi. Možete sresti nekog novog, ako ste slobodni. Ako sretnete intrigantnu osobu koju želite bolje da upoznate, ona će najvjerovatnije biti na prijateljevoj zabavi, vjenčanju ili nekoj drugoj proslavi. Možda ćete shvatiti da se događaj nalazi na maloj, ugodnoj udaljenosti od vaše kuće. Morate tu prisustvovati!

Nakon mladog mjeseca u Vagi 28. septembra, naredne dvije sedmice, završićete sa druženjem, pa se odmorite malo na kauču, da biste čitali ili gledali TV. Škorpiji je potrebno mirno vrijeme, a vi budite mudri pa to iskoristite u posljednjoj trećini septembra. Odvojite vrijeme za strategiju buduće karijere, jer postoje pokazatelji da na nadolazećem projektu, možete finansijski prilično zaraditi, zahvaljujući položaju Jupitera.

Zaključak: Mars i Pluton, vaša dva vladara, biće u rijetkim aspektima u četvrtak, 19. septembra, savršen dan za sastanke, pregovore, intervju ili organizovanje večere kod kuće ili u restoranu sa prijateljima. Dan će vam biti od velike koristi, pa stavite zlatnu zvijezdu na njega.

Strijelac

Vaša karijera se sprema da se zapali, a vi ćete možda ostati bez daha, kada vidite koliko brzo se pojavljuje prilika za posao. Radili ste dugo i naporno, a sada, s dolaskom mladog mjeseca, koji se dogodio krajem prošlog mjeseca, 30. avgusta, prvih deset dana septembra biće vrijeme za poklone zvijezda. Ulazite u najvažnije vrijeme u 2019. godini za profesionalnu priliku i nagradu, a uzbudljivo će biti vidjeti, kako to sve izgleda.

Imaćete Merkur, Veneru, Sunce i mladi mjesec sve u Djevici, vrhunskoj tački za vas. Planeta iznenađenja Uran, zračiće znažnim zrakama na sve ove planete u vašem prestižnom polju slave, sa svog sjedišta u vašem polju poslova. To znači da će poslovi na koje se fokusirate u septembru privlačiti pažnju industrije u kojoj radite, a vi ćete moći napredovati u statusu, uticaju, liderstvu i moći. U isto vrijeme, Saturn i Pluton, fokusirani su na vašu zaradu, takođe će poslati zlatne zrake u pet nebeskih tijela u vaše deseto polje, prestižnih profesionalnih dobitaka, prestižni napredak dočekaće se uz dobru naknadu. Bilo da radite za druge ili za sebe, ovo će biti vrlo uzbudljivo vrijeme za vašu karijeru, jer sve što ste radili u prošlosti pružilo vam je iskustvo da iskoristite nove, sofisticiranije projekte, a ovo će se nastaviti sada i u narednih šest mjeseci.

Pun mjesec 13. septembra biće u vodenim Ribama i odmah preusmjerite pažnju na vrhunac, nečega što ste planirali za svoju kuću ili porodicu. Ako ste renovirali ili planirate renovirati kuću, sve će biti spremno za te promjene. Možda vam je potreban nov namještaj ili novi tepih, ili jednostavno možete kupiti novi pribor za jelo i predivnu posteljinu. Mjesec vlada vašim finansijskim poljem, pa ćete poželjeti i da se počastite nečim skupljim.

Moraćete se malo brinuti zbog mogućih problema s vodom sredinom mjeseca, jer će ovaj Pun mjesec biti zajedno sa Neptunom. Pogledajte osiguranje kuće i provjerite vodoinstalacije u kući.

Obavezno se zaštitite od poplava i srodnih problema, a takođe i od plijesni, vlage u kući, prljave vode za piće ili bilo čega drugog vezanog za vodu. Morate se zaštititi od oštećenja vodom, sve dok Neptun ne napusti vaše polje doma. Septembar je hitniji mjesec od većine drugih mjeseci za riješavanje problema u kući, pa to uradite zbog punog mjeseca u Ribama u Neptunu u vašem polju doma, 13. septembra (plus ili minus četiri dana), te potražite osiguranje od štete, za svaki slučaj.

Nakon što ste bili veoma uspješni i napredovali u karijeri (i vjerovatno postigli veliku pobjedu) i aktivnosti koje su se odvijale u vezi sa vašim domom, drugom imovinom ili članovima porodice, vrijeme je za promjenu igre.

Nevjerovatno je da se mnoštvo planeta zabavlja u vašem desetom polju slave, počasti, nagrada i karijere, koje se spremaju da se provozaju do vašeg jedanaestog polja prijatelja, zabave i uzbudljivih društvenih događaja. Ove planete vole biti zajedno, i ne žele da se rasipaju, pa preseljenje zabave u drugu kuću ima smisla. Ovaj Mladi mjesec, pomaže vam da nađete novog prijatelja u narednim sedmicama, zato budite sigurni da ćete biti vani u izlascima. Uspostavljanje novog prijateljstva znači ulaganje, jer će vam se to prijateljstvo duhovno isplatiti u godinama koje dolaze.

Dobićete šansu za još više druženja i izlazaka, nakon što stigne mladi mjesec 28. septembra. Venera, Merkur i do 3. oktobra Mars, će ovu radosnu kuću napuniti i narednih sedmica, posebno prvu polovinu oktobra.

Do kraja septembra, ćete konačno moći duboko udahnuti, podići čašu finog vina sa dobrim prijateljima, dobrom hranom i porodicom. U ovom trenutku možete slaviti život. Možda ćete biti zabrinuti zbog novca, koji ćete potrošiti ovog mjeseca, ali ako malo pripazite, sve će biti pod kontrolom. Zaslužujete zabavu i sada ćete dobiti priliku da u potpunosti uživate.

Jarac

Septembar će biti izvanredan mjesec, kada će se na vas s nebesa spustiti mogućnosti svih vrsta, mjesec koji će vam omogućiti da konačno pronađete način, da ispunite veliki dio svojih potencijala. Ovog mjeseca imaćete ukupno osam od deset nebeskih tijela u zemaljskim znakovima poput vašeg, a svaki će podržati vaša interesovanja. Dodajte još jednu planetu, sada u kompatibilnom vodenom znaku Riba (Neptun), i imate sliku ponosnog jarca, koji stoji na planini, dostojanstveno i visoko. Trend pokrenut na mladi mjesec 30. avgusta utiče na vas i u prve dvije sedmice septembra.

Središnji dio ovog mjeseca je vaše deveto polje putovanja. Ovim poljem takođe upravljaju međunarodni odnosi, uvoz-izvoz i cijeli spektar koji uključuje imigraciju, državljanstvo, zelene karte i vize. Alternativno, možete se fokusirati na povratak na fakultet da biste pohađali za višu diplomu, polagali kvalifikacijski ispit ili birali datum za odbranu teze.

Još jedan način, na koji biste mogli vidjeti sreću ovog izvanrednog mladog mjeseca, bio bi ako se bavite nekom pravnom formalnom stvari ili radite na uzbudljivom zadatku za objavljivanje ili pokazivanje javnosti. Sva ova područja devetog polja, zasijaće vam ovog mjeseca. Djelujte na područje, koje vas zanima onog trenutka kada mjesec započne. Imate Uran u vašem petom polju istinske ljubavi, a Uran će uskoro donijeti iznenađenje, koje nećete očekivati.

Osim što ćete imati profesionalne dobre perspektive, vaš romantični život takođe može biti super. Ovo je san o mladom mjesecu, pa ako ste sami, kružite i budite otvoreni za upoznavanje novih ljudi. Ako ste u ozbiljnoj vezi, sada ćete svoj odnos možda podići na viši nivo. Ako ste se nadali bebi, možete raditi na bebi u roku od četiri dana od ovog mladog mjeseca. Za vas je u svakom slučaj period čarobnog razdoblja.

To isto područje vlada vašim umjetničkim i kreativnim idejama, koje će zahvaljujući Uranu sigurno biti maštovito, a drugi će se diviti izvrsnosti ideja i koncepata, koje vi sada nudite.

Kao i kod svakog mladog mjeseca, morate pokazati svemiru svoju odlučnost, preduzimajući korake za korištenje energije u roku od deset dana, koji slijede nakon mladog mjeseca.

Bilo da putujete ili ne, početkom mjeseca, vjerovatno ćete sredinom mjeseca krenuti na kratko i slatko romantično putovanje. Saturn, vaša vladajuća planeta, poslaće zasljepljujuće zrake planetama u vašem trećem polju kraćih putovanja, sugerišući da ćete jako uživati u tom periodu. Čini se da je blizu vode i guste šume u moćnom planinskom predjelu. Možete ići sa svojim romantičnim partnerom ili možda sa porodicom na zabavno romantično druženje.

Uzmite u obzir da je Saturn, vaša zaštitnička planeta, mjesecima retrogradna, ali će se krenuti direktno 18. septembra. Obratite pažnju na tri dana koja okružuju ovaj datum, jer ćete dobiti tragove i znakove, svega onoga što dolazi. Takođe ćete biti uzbuđeni kada vidite novi ritam svog života, a ako ste čekali odgovore, oni će vam omogućiti da konačno s oduševljenjem krenete naprijed sa svojim planovima.

Takođe, 13. septembra na pun mjesec tražiće se od vas da potpišete neki ugovor, ali zbog mjesečeve orbite blizu Neptuna, prije nego što potpišete, razmislite detaljnije o tome i dobro ga pročitajte. Biće stvari koje će trebati dodatno objašnjenje, zato izdvojite dodatno vrijeme za to i budite precizni i pažljivi.

U mjesecu za koji se čini da ima sve što vam treba, otvoriće se fantastične profesionalne mogućnosti nakon mladog mjeseca 28. septembra. Nevjerovatno, u ovo doba mjeseca imaćete četiri nebeska tijela u svom desetom polju počasnih karijera, priznanja, nagrada i dostignuća. Mars će uskoro ući u to isto područje 3. oktobra i tamo će ostati do 18. novembra. Vaše najbolje, najjače mogućnosti i prilike će se pojaviti u periodu od 28. septembra do 12. oktobra. Budite spremni s rezimeom, CV-jem i možda novom odjećom za poslovni intervju. Ako radite za sebe, možda ćete sada privući unosnog klijenta ili poslovnog partnera.

Kakav mjesec! Jeste li uzbuđeni? Trebalo bi da budete!

Vodolija

Foto: @mlccvkc

Radićete na poboljšanju finansija, kako počinje mjesec, a ako ste u procesu promjene životnog stila, kao što je pokušaj podjele imovine nakon raskida u kompaniji gdje radite ili nakon razvoda braka, prilično dugo ćete pregovarati kako biste pronašli fer podjelu. Ako razgovarate o novoj poslovnoj poziciji, čini se da se mučite, ali biće plodonosno, sa razgovorima o prednostima, povišice ili bonusa na kraju godine, nivoa provizija, zdravstvenog osiguranja i drugih stvari. Ako ne tražite novi posao, možda ćete biti podložni nasljedstvu ili nagradama u TV emisijama ili na nagradnim igrama.

Ako vam neko duguje novac, na vaše veliko iznenađenje, možda će vam biti vraćen u ovom mjesecu. Ako podnesete zahtjev za kredit, možete pripremiti papirologiju za slanje banci, kako biste mogli kupiti novu kuću ili stan. U drugom scenariju, možda ćete plaćati neki drugi kredit poput studentskog zajma. Kada je riječ o novcu, čini se da ste mu sada draži, pa ulazite u sve razgovore s duhom optimizma.

Neke su vodolije imale problema sa stvarima u vezi s nekretninama i morali su ili pregovarati s izvođačem radova o prethodno obavljenom poslu ili pokrenuti pravni postupak, jer niste bili zadovoljni obavljenim poslom ili je to ostalo nedovršeno ili ste bili nezadovoljni uslugom. Ako se to odnosi na vas, sada će biti bolje u razgovorima tokom prve polovine septembra, tako da brzo pokrenite te razgovore. Naklonost ćete naći u pravnim postupcima, ali suština je u vremenu. Uprkos strahovanju da ćete morati prihvatiti poražavajući gubitak, mogli biste odjednom vidjeti, kako se sve okreće u vašu korist. Kad čujete vijesti, to vam se može činiti kao čudo, a vi treba da vjerujete u čuda.

Pun mjesec će biti u Ribama 13. septembra i završiće vaši pregovori o novcu. Ako vaši finansijski problemi zavise od drugih, te imate neke teškoće u kontorilisanju svog novca, u ovom Punom mjesecu možete otkriti nepodudarnost u brojkama. Zahtijevajte da vidite kopije i kopajte dublje u papirologiju. Neptun će se pridružiti punom mjesecu, donoseći istinu na površinu brzo. Pluton će vas zaštititi od svog položaja iza kulisa u ovom punom mjesecu – izgleda da imate nekoga ko pazi na vaše interese, ali ta osoba želi da se drži sa strane, tako da možda ne znate identitet te osobe koja želi da vam pomogne.

Uz snažan naglasak na novac većinu mjeseca, Mladi mjesec krajem mjeseca, 28. septembra, biće vrlo dobrodošao, jer će vam omogućiti da putujete. Možda ćete putovati da biste vidjeli prijatelja ili ćete putovati sa prijateljem. Uključivanje Jupitera u Veneru, takođe donosi luksuzni smještaj i lijepo iskustvo. Budući da je ovaj mladi mjesec u Vagi, vazdušnom znaku kao vašem, osjećaćete se kao da je napravljen za vas i ne zaboravite čuda i iznenađenja su moguća.

Ribe

Izgleda da ste spremni ovog mjeseca udružiti snage s drugom osobom, a rezultati će biti poprilično uzbudljivi. S početkom septembra, upravo ćete doživjeti efekte prošlomjesečnog fantastičnog mladog mjeseca, koji se desio 30. avgusta – jedan od najboljih 2019. godine, koji je zapalio vaše sedmo polje  partnerstva. U izvanrednom nakupljanju planeta u vašem suprotnom znaku Djevice, saradnja s drugom osobom biće vam najbolji pristup, jer će vaš partner doprinijeti talentima, imovini i sposobnostima, koje možda vi nemate i koji će vas upotpuniti. Zajedno ćete biti sila prirode.

Vaše sedmo polje ozbiljnih, predanih partnerstava (uključujući brak) držaće Veneru, Merkur, Mars, Sunce i mladi mjesec, koji su se pojavili 30. avgusta i koji će snažno uticati i u prvoj polovini septembra. Možete se zaručiti ili vjenčati, a ako ste već u braku, bićete poprilično fokusirani na svog supružnika. Mnogo novosti će vam stizati od vašeg partnera i te vijesti će uticati na oboje. Alternativno, možda oblikujete saradnju na poslu, sklapate poslovnu alijansu s novim partnerom, agentom ili advokatom. Ako već imate poslovnog partnera, agenta, menadžera, advokata ili nekog drugog stručnjaka koji će vam pomoći, ta osoba će biti sjajan dragulj za vas.

Najbolje od svega, s jarkim snopom planete Uran, planete iznanađenja, smještene u vašem trećem polju, možda vam se odjednom dogodi uzbudljiv, neočekivan talenat za pisanje, govora, montažu ili neki drugi medijsko-komunikacijski orijentisan projekat, koji će se pojaviti početkom septembra. Ako je to slučaj, partner s kojim biste blisko sarađivali u septembru, može vam biti partner za pisanje, urednik ili agent. U isto vrijeme, Saturn će se savršeno uklopiti s ovim mjesecom, dodajući vam čarobnu supstancu i dugoročnu stabilnost za poslovne projekte. Možda ćete ovog mjeseca putovati na kraće putovanje.

Sredinom mjeseca, 13. septembra, pun mjesec u Ribama dovodi je do kulminacije jedno od vaših najdražih želja. Stvar može biti lična ili profesionalna, a može uključivati nešto umjetničko, što ste stvorili. Budući da će ovaj mladi mjesec ukazivati na stvar koja vam je vrlo lična, možda će to imati veze sa romantičnom vezom, i ako je tako, ovo će stvoriti radosni i emotivni trenutak. Ili bi se mogli baviti kreativnim projektom, koji se treba finalizirati. Vaše jedanaesto polje nade i želje blistavo će zasjati od strane Saturna, što je još jedan pokazatelj da možda vidite ispunjenje sna, koji već priželjkujete da se ostvari.

Mladi mjesec u znaku Vage 28. septembra donosi dvije sedmice finansijskih razgovora i odluka, tako da ćete možda imati pametne pregovore o porezu, ulaganjima sa svojim računovođom, kao i u pripremi neke papirologije. Ako razgovarate o novom poslu, možda ćete unaprijediti bolji paket uslova, naknada, uključujući stavke kao što su zdravstveno osiguranje, program podjele dobiti, bonus na kraju godine ili rad od kuće. Shvatate ideju? Uglavnom sve će biti dobro.

Ako tražite sponzorstvo ili partnerstvo na preduzetničkoj ideji, sponzori će vam tražiti puno papirologije (okrivite Pluton), ali ako Venera i Jupiter rade za vas, vjerovatno ćete dobiti novac, koji vam je potreban.

Veliki je mjesec i svi znakovi ukazuju na sreću i ostvarenje više od jedne želje. Srećno!

 

Izvor: astrologyzone.com

Slični članci

Adidas predstavio teren za američki fudbal od recikliranih boca

Ultra magazin

Preminula najstarija učiteljica joge na svijetu u 101. godini

Ultra magazin

Predstavljamo ti 5 najljepših evropskih univerziteta

Ultra magazin