Trenutno čitaš
Veliki horoskop za juli!

Veliki horoskop za juli!

Hotel Bijele vode
Hotel Bijele vode

Juli će biti tako ohrabrujući sladak mjesec. Vidjećete da možete puno učiniti jer će male planete pjevati u harmoniji dok se kreću oko neba. Kako prolazite kroz jul, mjesec postaje sve bolji i bolji. U julu postoji lagani, prozračni kvalitet i nadam se da ćete moći pronaći načine da ga iskoristite u potpunosti. Ljeto je ovdje i svi smo nostalgični i u dodiru sa svojim emocijama. Mjesec počinje kosmičkim praskom 1. jula kada planeta akcije Mars u Ovnu formira napeti ugao sa intenzivnim Plutonom u Jarcu. Ovaj planetarni sukob će sigurno iskopati neku dramu, a naše strane iz sjenke bi se mogle poigrati. 4. jula Mars ulazi u Bika, tranzit koji je u potrazi za užicima. Zastajemo da pomirišemo ruže, i iako se može činiti da usporavamo, Bikov tvrdoglavi stav daje nam izdržljivost da idemo za onim što želimo.

Foto: Ultra magazin

Takođe 4. jula, Merkur, planeta komunikacije, ulazi u intuitivni Rak. Naše misli postaju nostalgičnije i vraćamo se na sjećanja iz prošlosti. Takođe se usmjeravamo na neverbalnu komunikaciju – samo nemojte pretpostavljati da vam drugi mogu čitati misli. Pun Mjesec u Jarcu 13. jula se bori protiv Plutona gladnog moći. Ovo je vrijeme da se oslobodite prtljaga, koji vas opterećuje.

Sunce i Merkur se susreću u Raku i donose veliku realizaciju 16. jula. Kada se Merkur približi srcu Sunca, poznat je kao kazimi, pa obratite pažnju na svoje misli i razgovore danas – napredak je na putu. Venera, planeta ljubavi i vrijednosti, ulazi u Raka 17. jula, izražavajući našu potrebu da se njegujemo. Vaš jezik ljubavi postaje sentimentalniji i vi ste fokusirani na svoju fizičku i emocionalnu sigurnost i osjećaj sigurnosti. Nevjerovatne vijesti stižu 18. jula dok se Merkur suprotstavlja Plutonu. Mogu se voditi tabu razgovori, a tajne se mogu otkriti ili zataškati. Ovo je moćan dan za samorefleksiju, ali je takođe važno imati na umu druge, koji mogu koristiti svoje riječi ili moć da manipulišu. Energija se osvjetljava 19. jula kada Merkur ulazi u društvenog Lava. Trošimo svoju mentalnu energiju na egocentričan način. Ovo nije vrijeme sebičnosti, već vrijeme za razmišljanje o našim ciljevima i ambicijama. Govorimo iz srca sa direktnijim, iskrenijim pristupom. Istog dana, Sunce u Raku sedi preko neba od Plutona. Problemi koji su iskopali dok se Merkur suprotstavljao Plutonu mogu se ponovo pojaviti, a borbe za moć sa autoritetima i šefovima, mogu se desiti. Ova energija vas podsjeća da je nemoguće kontrolisati svaku situaciju.

Sunce jača ulaskom u Lava 22. jula, a mi tonemo u ljetnji duh. Sunce je vladajuća planeta Lava, što znači da je u stanju da bolje sija u ovom znaku. Naše samopouzdanje dobija poticaj i spremni smo da svijet učinimo našom pozornicom! Sezona lavova je divno vrijeme da se povežete sa svojim unutrašnjim djetetom kroz zabavu i igru. Zaželite želju 24. jula kada se dvije najsrećnije planete na nebu, Venera i Jupiter, dijele poljubac. Ovo je energija ranog odlaska na posao, nije od velike pomoći za produktivnost, ali može pokrenuti vašu kreativnost. Dan je slavlja i možda ćete se osjećati malo više društvenim i popustljivim. Zaslužujete da se razmazite – samo nemojte pretjerati.

Mlad Mjesec u Lavu 28. jula miješa se sa sretnim Jupiterom, dodajući danu nade i optimizma. Ponavljajte sebi pozitivne afirmacije u sadašnjem vremenu. Takođe 28. jula, Jupiter – planeta mogućnosti, duhovnosti i mudrosti – postaje retrogradna.

Mjesec se završava šokantnim vijestima, jer Merkur u Lavu formira napet ugao sa Uranom u Biku. Ova vrsta kosmičke veze može izazvati stres ili donijeti mentalne pomake. Shvatite to kao poziv da pogledate stvari iz nove perspektive. Nekoliko dana kasnije, 30. jula, mjesec se završava ozbiljnim razgovorom dok Merkur u Lavu sjedi nasuprot izazovnog Saturna u Vodoliji. Ako otkrijete da vam misaoni obrasci odlaze u teritoriju najgoreg scenarija, nemojte paničiti. Energija danas može biti teška, ali može dovesti do produktivnih razgovora. Sretan Juli svima!

Foto: Ultra magazin

OVAN

Život počinje da ide sve bolje i bolje. Toliko je dobro, da se ponekad možete zapitati da li ovaj dio kosmičke naklonosti može potrajati. Može i hoće. Ovaj trend je počeo postepeno prije dva mjeseca, 10. maja, kada je Jupiter ušao u Ovna prvi put nakon 12 godina i to je najavilo početak vaše blistave Smaragdne godine. Jupiter se sada useljava i počinje da radi svoju magiju, dovodeći vam uticajne VIP osobe. Ovi ljudi će vam pokazati, zašto biste trebali planirati da rastete u svom polju. U vašoj karijeri stvari ne mogu biti bolje.

Ako se nedavno dogodilo nešto neželjeno (nije vjerovatno, ali ako jeste), znajte da vam je vaša kompanija učinila uslugu. Pretvorićete tu lošu situaciju, kao što je gubitak posla, u divnu priliku da dobijete bolju i koja će biti bolje plaćena. Imate keca u rukavu, a zove se Jupiter u Ovnu.

Jupiterova pomoć će ići dalje od karijere i novca na druge želje, koje ćete možda vidjeti. Radi se i o tome da unesete radost u svoj privatni, kroz pronalaženje ljubavi u novoj vezi, ako ste slobodni, ili doživite duboku ljubav koju možete imati prema supružniku ili djetetu. Skoro svako područje vašeg života može imati koristi tokom izvanrednih mjeseci, koji dolaze. Jupiter će ostati u Ovnu do 16. maja 2023. naredne godine, sa kratkom pauzom od 30. oktobra do 20. decembra ove godine, kada će Jupiter biti u Ribama. Jupiter će vam nastaviti finansijski pomagati još dugo nakon tog datuma. Od svih znakova, vašem znaku, dragi Ovnovi, biće data najveća mjera sreće.

Kada uđete u juli, doživjećete mlad mjesec u znaku Raka 28. juna. Taj mladi mjesec će početi da pruža izuzetne mogućnosti za poboljšanje vašeg doma. Takođe vam može pomoći da pronađete odgovarajuće načine da pomognete svojoj majci ili ocu, ako vas je roditelj zamolio da istražite opcije kako biste im pomogli da donesu jednu ili dvije hitne odluke. Ako treba da potpišete ugovor, Saturn će biti spreman da pruži svoje darove dugovječnosti i osjećaja stabilnosti, ako se odlučite za imovinu ili u ime roditelja u prvih nekoliko dana jula, bilo bi dobro vrijeme je da potpišete i preselite se ili učinite nešto da pomognete jednom ili oba roditelja.

Od 5. jula do 20. avgusta, zbog Marsovog boravka u znaku Bika, vaša potrošnja će porasti na viši nivo od uobičajenog. Čini se da imate dobar razlog za svo to peglanje kartice, jer možda prolazite kroz veliku promjenu životnog stila. Ove vrste promjena, uvijek zahtijevaju velike izdatke gotovine.

Pripremite se za neočekivani trošak kada se Mars približi konjunkciji sa Uranom u Biku (vaša finansijska kuća) 1. avgusta ili blizu njega. Duboko udahnite, ponekad je život ovakav. Doći će više novca kako bi se zamijenilo ono što će nestati u narednim sedmicama. Ipak, rekavši to, sa Uranom se nikad ne zna. Mogli biste osvojiti novac na nagradnoj igri ili dobiti veliki ček povišice, koji nikada niste očekivali. Ovo su dva primjera mnogih mogućnosti. Uran se s razlogom naziva planetom iznenađenja, pratite šta će se dogoditi.

U međuvremenu, 13. jula imate blistav pun mjesec u Jarcu, koji će situaciju u karijeri dovesti do kulminacije. Možda ćete dobiti uzbudljivu ponudu za posao ili završiti važan projekat koji će vam donijeti pozitivnu kritiku. Vaša kreativnost i neograničeno razmišljanje će biti hvaljeni i cijenjeni. Ako ste samozaposleni i radite u kreativnoj umjetnosti, možda ćete dobiti unosnog novog klijenta, koji za vas ima veliki zadatak koji bi mogao biti povezan s poljem zabave. Vaši veći troškovi od uobičajenih će se smanjiti kada Mars napusti Bik 20. avgusta. Međutim, u međuvremenu, pratite prvu sedmicu jula i vrijeme blizu 13. jula za neočekivane dobre vijesti o vašim prihodima.

Pun mjesec 28. jula biće jedan od najslađih u godini za romantiku, zabavu i odmor. Ako ste slobodni, ovo je mlad Mjesec koji ste dugo čekali, jer će Jupiter u Ovnu, radeći s ovim mladim Mjesecom, povećati vaše šanse da upoznate nekog posebnog s kim možete graditi svoj budući život. Ako ste u vezi, možete se mnogo više zabaviti sa svojim partnerom, pa planirajte nešto što možete učiniti u čemu biste oboje uživali.

Pred vama je divno vrijeme. Ovaj mlad mjesec trebao bi vas u narednim sedmicama postaviti u romantično raspoloženje. Imate sve što radi za vas, stoga iskoristite ovaj sjajan trend na najbolji način. Vaš najbolji vikend u mjesecu, biće od 30. do 31. jula, kada će sve doći na svoje mjesto, a Kupidonovi napori će pogoditi tačku. Trebalo bi da napustite ovaj mjesec u veoma veselom raspoloženju, radujući se narednim sedmicama.

Foto: Ultra magazin

BIK

Kako jul kreće, osjećate se puni snage i snage. Mars, energetska planeta, sada je u Biku, vratio se nakon dvogodišnje pauze i spreman je da vam pruži prednost u svakom takmičenju. Vjerovatno ste sada u procesu da krenete u novom smjeru, pa pažljivo birajte put koji ćete slijediti vjerovatno će biti put na kojem ćete ostati nekoliko godina.

Uran koji se sporo kreće ušao je u Bika 2018. i trebao bi ostati do 2025. godine, tako da život ostaje zanimljiv – čak i uzbudljiv. Možda prolazite kroz period neviđenog rasta. Mars će se spojiti sa Uranom neposredno nakon završetka jula, 1. avgusta, datuma koji bi trebao pokrenuti vatromet, a čini se da te planete planiraju pozitivno iznenađenje.

Govoreći o iznenađenjima, dok se Uran kreće iznad vašeg Sunca, kao što je to činilo protekle četiri godine (sada ste na pola puta kroz Uranov tranzit), vjerovatno ćete donijeti radikalnu odluku, koja bi mogla iznenaditi vašu porodicu i prijatelje. Neće očekivati ​​ono što ćete reći, jer će vaša odluka bitno promijeniti smjer vašeg života. Vaše uvjerenje će biti snažno, a drugi mogu biti inspirisani ili užasnuti vašim duhom nezavisnosti i potrebe za autonomijom. Uran se izražava u krajnostima u jednom ili drugom smjeru, takođe vas može učiniti impulsivnim. Još jednom provjerite svoje razmišljanje i saslušajte mišljenja drugih. Ako ste i dalje sigurni šta treba da uradite, onda postupite po onome što smatrate da je pravi put kojim treba da krenete.

Bikovi rođeni od 20. aprila do 5. maja već su izrazili svoj plan, a ako ste rođeni kasnije u svom znaku, to tek treba da učinite. Ove godine posebno su istaknuti oni sa rođendanima koji se protežu od 5. do 10. maja. Postajete nestrpljivi da putujete. Kada započnete mjesec, mlad mesec u vodenom znaku Raku koji se pojavio prije početka jula, krajem prošlog meseca, 28. juna, otvoriće vam prilike da se spakujete i krenete. Početkom jula nećete biti raspoloženi da putujete daleko. Odaberite lijepu lokaciju u blizini mora, potoka ili jezera, mjesto na kojem ćete se osjećati da ste napustili rutinu običnog života. Čak će vas i obližnji izlet tokom dugog vikenda na svježem zraku, napuniti obnovljenom energijom.

U punom mjesecu 13. jula, možda ćete sanjati o odlasku na lokaciju, koja je udaljenija. U početku ćete možda pomisliti da je cijela ideja luda, ali Uran će direktno kontaktirati Sunce i pun mjesec i nagovoriti vas da kažete sebi: “Život je kratak, budimo spontani.” Odjednom se možete naći na magičnom tepihu, koji ide u nepoznate egzotične luke.

Kada je u pitanju romansa, jasno je da bez obzira da li ste u braku ili slobodni, vaše najbolje šanse da pronađete ljubav ili uživate u njoj će biti na kratkom putovanju na zabavnu lokaciju ili odmaralište nedaleko od kuće. Venera, vaš vladar, biće u vašoj kući od 17. jula do 11. avgusta – u vrijeme kada jedan Bik može imati najviše sreće na kratkom putovanju, poput obale mora. Ako ste u vezi, tokom ovog perioda ćete dobiti više kvalitetnog vremena od svog partnera, a odlazak će biti dobar za vas oboje. U mjesecu koji favorizuje putovanja, planirajte otići ranije i vratiti se kući do kraja mjeseca. Mlad mjesec 28. jula donijeće vam niz prilika da poboljšate svoj dom i porodični život. Ovaj pun mjesec će donijeti i nekoliko prepreka, koje ćete morati riješiti. Budite uobičajeni graciozni i tihi dok prolazite kroz blokade, jer će srećna planet Jupiter, oličena moćnom osobom koja brine o vašem blagostanju, raditi u vašem interesu iza kulisa. Ova osoba vam može donijeti brzu sreću.

Možda pokušavate da smislite svoj budući životni aranžman ili plan koji uključuje porodicu i iako ćete u početku možda podići ruke i osjećati da će rješenje biti nemoguće, nemojte odustati. Jupiter vam može donijeti izvanredne ideje za raspetljavanje stvari. Vjerujte mu.

Foto: Ultra magazin

BLIZANCI

Vrijeme je za zaradu, dragi Blizanci. Mlad mjesec u Raku koji se dogodio u vašoj drugoj kući zarade dva dana prije početka jula je upravo ono što ste čekali da vidite, prilike da zaradite više! Biće to najbolji mlad mesec u godini za generisanje novih ili povećanih prihoda. Mars će se preseliti u Bika 5. jula, idealno mesto za fokusiranje na planiranje vaše strategije. Razmislite o novim načinima da povećate svoju sigurnost i da generišete gotovinu, koristeći svoju bogatu maštu.

Nikada niste bili od onih koji će biti imitator i kradljivac tuđih ideja. U ovom rijetkom trenutku, velike su šanse da biste radije vodili nego slijedili. To je vaš izbor – imate mnogo otvorenih puteva. Imaćete vremena do treće nedelje avgusta da usavršite svoje nacrte za svoju budućnost, jer nakon toga, Mars će se preseliti u Blizance po prvi put poslije dvije godine. Šta je ovog puta posebno kod Marsa u Blizancima? Mars će posjetiti Blizance sedam mjeseci, a ne tipičnih šest sedmica koje se dešavaju svake dvije godine. To je izvanredno mnogo vremena da ova planeta bude u bilo kojem znaku, tako da će vas Mars, planeta visoke energije koja stimuliše akciju i konkurenciju, postaviti da budete direktno u očima javnosti. Možete dobiti ogromnu količinu publiciteta za svoj rad ili novi poduhvat. U iščekivanju, pripremite svoju najbolju garderobu, jer najbolje tek slijedi.

Kako zarađujete više novca, moraćete postati obrazovani i sofisticirani o finansijskim pitanjima. Imaćete posla s najmanje jednom od sljedećih vrsta ljudi: bankari, investitori, stručnjaci za nekretnine. Možda se zalažete za rizični kapital ili se prijavljujete za grant ili druga mjesta koja se bave “tuđim novcem”. U roku od pet dana od punog mjeseca 13. jula, završićete razgovore o finansijskom pitanju, koje uključuje ove vrste sredstava.

Odmaknućete se od svog fokusa na finansijske razgovore i okrenuti se svom talentu u komunikaciji na mladom mjesecu 28. jula kroz pisanje, govor, uređivanje ili kodiranje, pojavljivanje u medijima ili istraživanje i pokretanje novih digitalnih oblika. Kada priznate da znate sve što treba da se uradi, a zatim zasučete rukave i uradite to, tada se desi uspjeh. Možda potpisujete ugovor ili čak kupujete automobil. Saturn u suprotnosti sa Merkurom na mladom mjesecu 28. jula jasno će dati do znanja da će odgovornost, koju preuzimate biti teška i da je ne treba shvatiti olako. Pluton će takođe povećati pritisak i zahtjeve, tako da će se vjerovatno činiti da će svi oko vas morati nositi rukavice, jer će vam sve ići na živce.

Ipak ćete imati veliku prednost na ovom mladom mjesecu 28. jula, imatćete punu podršku Jupitera, koji daje poklone i sreću. Jupiter će vam privući prijatelje u pomoć, a možda ćete čak dobiti podršku od slučajnih kontakata i novih poznanika. Oni će donijeti ideje i korisne uvide. Kada Jupiter kuca, novac obično slijedi.

Čini se da vaša sposobnost da podučavate ili oduševljavate druge izgradnjom zajednice i okupljanjem drugih za jedan cilj, utiče na to kako biste ovo mogli pretvoriti u pobjedničku situaciju. Možda radite na humanitarnoj ili dobrotvornoj ideji, koja će koristiti segmentu društva koji je patio i koji vam treba da podignete svijest i finansirate. Ili to može jednostavno značiti da ćete morati okupiti tim da se fokusira na završnu „utakmicu“ i pronađe inovativne načine za zaobilaženje prepreka – možete vidjeti pobjedu na horizontu.

Dok je Mars u znaku Bika u julu i prve tri nedjelje avgusta, odvojite trenutak za odmor. Kretaćete se velikom brzinom onog trenutka kada Mars uđe u Blizance od 20. avgusta do 25. marta 2023. i osjećaćete se veoma izloženo tokom svih tih meseci – odvojite vrijeme da dođete do daha.

Venera će biti vaša prijateljica, jer kada uđete u juli, Venera će već biti u Blizancima, do 17. jula. Bićete neodoljivi za svog partnera, a ako ste slobodni, Venera će vam pomoći da privučete pažnju i pojačate tvojim čarima. Mars u Blizancima će vas preuzeti i pomoći vam dalje kada stignete do 20. avgusta. Dragi Blizanci, imate fantastično uzbudljivu prognozu!

Foto: Ultra magazin

RAK

Postoje dva horoskopska znaka za koja se zna da brinu više od drugih, a to su Djevica i Rak. Vaši prijatelji i porodica kažu da ne morate biti toliko zabrinuti za sve stvari, posebno za one male, ali jeste, nadajući se da će sve biti „kako treba“.

Novac će biti glavna tema koja će vas sada najviše zabrinjavati, pa ćete možda imati namjeru zaraditi više novca i pronaći načine da maksimizujete svoje uštede i ulaganja. Osim toga, na poslu možete osjećati pritisak da pomognete u poboljšanju rezultata vaše kompanije, bilo putem prodaje, marketinga, publiciteta ili drugih sredstava. Čini se da je novac stalna briga i kod kuće. Ipak, vaši izgledi za profesionalni uspjeh su odlični, pa, a to se ponekad dešava, izgleda kao da postajete nepotrebno zabrinuti. Jupiter je ušao u vašu desetu kuću prestižnih počasti, nagrada i dostignuća prije dva mjeseca, 10. maja, tako da ste sada u prilici da možda svjedočite o nekim super stvarima koje vam se dešavaju.

Prošlo je više od jedne decenije otkako vam je Jupiter pomogao u vašem sektoru karijere, pa ako se uložite strastveno, Jupiter će vam pomoći da dobijete nagrade i da svoju karijeru podignete tamo gdje želite. Možda ćete biti zadivljeni svojom postojanom sposobnošću da ostvarite zvjezdane performanse. Vjerujte u sebe profesionalno jer u 2022. godini, pa tako i u prvom dijelu 2023. godine, možete ostvariti i san koji se činio nemogućim.

Kako ulazite u juli, upravo ste dobili svoj godišnji rođendanski poklon – mlad mjesec koji smo imali u Raku 28. juna. I Sunce i mlad Mjesec će biti u idealnom uglu prema Jupiteru, Velikom Benefiku, koji se sada nalazi na samom vrhu vaše karte. Velikodušno povećanje plate može biti na dnevnom redu, jer izgleda da ste se dokazali kao zvijezda u usponu. Početkom mjeseca, ovaj mlad mjesec će vam pomoći da postignete cilj, stoga postavite svoje ciljeve visoko i ne dozvolite da vam iko kaže da smanjite svoja očekivanja na manje ciljeve. Bili ste tamo, uradili to i vrijeme je za promjenu – ove godine možete ući u viši svijet i dobiti mjesto za stolom. Za vrijeme punog mjeseca u Jarcu 13. jula, planiraćete kvalitetan, ugodan, romantični provod sa partnerom ili osobom koja vam se dopada. Putnička planeta Merkur brzo će se kretati kroz Raka, a na dan ovog punog mjeseca, on će dobiti zlatni snop od Urana iznenađenja u minuti. Sunce u Raku će direktno razgovarati sa Neptunom u Ribama, čineći ovo očaravajućim punim mjesecom. Putovanje sada s onim koga volite bilo bi božanstveno i stvoriće uspomene koje ćete pamtiti zauvijek.

Venera će kliziti kroz Raka od 17. jula do 11. avgusta. Ovo će dodati veličanstvenoj romantičnoj slici koja se stvara u drugoj polovini jula. Pronađite načine da osvježite i poboljšate svoj izgled odabirom nove šminke, posjetom salonu radi svježe frizure. Ljubav je u zraku, spremni ste da zabacite ljubavne strelice prema nekom ko vaam je jeako zanimljiv.

Mladi mjesec 28. jula, ovaj put u Lavu, na najbolji način će podstaći vaše finansije, od 28. jula pa tako iu narednim mjesecima. Jupiter, planeta sreće, ponovo će biti pri ruci da osigura da vaš bankovni račun dobije velikodušan priliv. Zbog ugodne blizine Marsa Uranu krajem jula, neočekivani događaji će se desiti na djelu, ali ćete biti izuzetno zaštićeni Jupiterom – u stvari, ti iznenadni događaji će vam pomoći. Radite naporno u julu bez ometanja. Sljedećeg meseca, Mars će se preseliti u Blizance 20. avgusta. Od 20. avgusta biće vam teže da postižete velike dobitke. Klijenti će uskoro postati nervozni i manje će biti skloni rizikovanju ili čak donošenju relativno sigurne odluke, ali će ih odvesti na novi kurs. Do kraja marta 2023. ponovo ćete ući u spektakularno razdoblje i dokazati sebi da je život lijep.

Foto: Ultra magazin

LAV

Mlad mjesec koji se nedavno pojavio 28. juna u znaku Raka, mogao bi vas povući i poželjeti malo mira za sebe. To možda neće biti lako postići ako ste roditelj male djece. Sada ste mjesec dana prije svog rođendana, vrijeme za koje su drevni astrolozi smatrali da je idealno za odmor, razmišljanje i planiranje za narednu godinu. Ako ipak odvojite vrijeme za sebe, podmladili biste svoj um, tijelo i duh povlačenjem iz užurbanosti svakodnevnog života. Juli počinje polako i tiho.

Imaćete veliku priliku da unaprijedite svoju karijeru u julu i avgustu kada Mars, akciona planeta, uđe u vašu solarnu desetu kuću profesionalne slave i počasti od 5. jula do 20. avgusta. Marsov prelazak u ovaj dio vaše karte se dešava na šest sedmicama svake dvije godine, i trebalo bi da budete za svojim radnim stolom, a ne na odmoru. Sada imate priliku da steknete ime i unaprijedite svoju karijeru, a biće vam lakše nego inače da privučete pažnju nadređenih, da im ponudite svoje ideje. Ako želite intervju za novu poziciju, sada ste u najboljem trenutku 2022. za to.

Vaša sreća može biti povezana sa uvozom-izvozom, stranim ljudima ili mjestima, medijima (izdavaštvo, emitovanje i digitalni svet) i kroz pravne radnje (kao što je podnošenje autorskih prava, patenta). To takođe može biti povezano s vašim naporima da steknete naprednu diplomu na univerzitetu ili koledžu.

Zahvaljujući punom mjesecu u Jarcu, veliki, i očigledno važan, radni projekat će se završiti u roku od pet dana od 13. jula. Svjetlucava veza između tog punog mjeseca i planete iznenađenja Urana, sa sjedištem u vašoj prestižnoj profesionalnoj kući, sugeriše da će vam projekat vjerovatno donijeti iznenađujuće aplauze i pohvale za dobro obavljen posao. Pluton će se suprotstaviti tom punom mjesecu, tako da će na vas možda biti pritisak od strane zahtjevnog šefa ili klijenta, ali čini se da ćete sve to podnijeti mirno. Kada Uran doprinese svojoj energiji, dobijate neočekivane vijesti, možda ćete čak dobiti ponudu za posao od nekoga ko se divi vašoj vještini i preduzimljivom duhu. Ako ste samozaposleni, možete dovesti prestižnog novog klijenta. Vaš najveći trenutak će se desiti na mladom mjesecu u Lavu, 28. jula, što će otvoriti portal mogućnosti za želju koju jako želite da ostvarite. A to znači da možete odabrati područje u kojem želite poboljšati ili rasti. Pokrenite inicijativu i svemir će odgovoriti.

Ubrzo nakon mladog mjeseca u Lavu, Mars i Uran spojiće se 1. avgusta, što će izazvati iznenađenje u vašem profesionalnom životu, a ono će biti ono koje niste mogli predvidjeti, kontrolisati ili planirati. Kada je Uran uključen, teško je reći kojim će putem stvari krenuti, ali vi ste pod tako dobrim aspektima istog dana, Jupiter će biti u nebeskom kontaktu sa vašom vladajućom zvijezdom, Suncem i to su vijesti koje će vam se svidjeti.

Mogli biste biti oduševljeni promjenom, ali možda ćete biti pomalo uznemireni ili nelagodni zbog onoga što čujete, jer će postojati unakrsne struje koje uključuju Merkur u sukobu s Marsom i Saturnom, što može dovesti do konkurencije profesionalnog rivala ili zabrinutosti oko troškova. Ostanite mirni i budni, jer imate onog divnog asa u rukavu – Jupitera u Ovnu. Sunce i Jupiter u nebeskom, harmoničnom trigonu 31. jula, zamjenjuju sve planete koje se svađaju. Srećni Jupiter će podržati svaki vaš pokret, što nije mala prednost. Ako vam rođendan padne na ili u roku od pet dana od 28. jula, dobićete dvostruku sreću, baš kada to želite.

Foto: Ultra magazin

DJEVICA

Vi ste najveći radnik u horoskopu, ali jul će biti savršen mjesec da odvojite vrijeme za druženje sa sadašnjim prijateljima i pronalaženje načina da steknete i nove. Čini se da imate u kalendaru događaj kojem se radujete vjenčanje prijatelja, profesionalnu konferenciju na temu koja vas zanima, ili dobrotvorni događaj za podršku cilju koji vam je drag. Bićete blizu istomišljenika, otvarajući vrata novim prijateljstvima. Mlad mjesec 28. juna donio je priliku da budete vani i više na društvenim okupljanjima koja su velika i mala, a neki od tih događaja mogu pomiješati i prijatelje sa članovima porodice.

Dok će prijatelji i zabava biti aktuelni tokom prve polovine mjeseca, imate prilično romantičan pun mjesec sredinom mjeseca, 13. jula. Predstoji vam ljubavna epizoda, od 13. do 17. jula, do vikenda.

Rezultati ovog prekrasnog punog mjeseca biće neočekivani, a budući da će Uran biti tako prijateljski raspoložen, ljubavna epizoda će vas vjerovatno oduševiti. Bilo da ste slobodni ili vezani, ovaj pun mjesec ponašaće se kao dobra vila puna ljubavi. Neptun, planeta inspiracije i bezuslovne ljubavi, doprijeće do Sunca i punog mjeseca, proizvodeći misteriju i magiju.

Ako ste slobodni, sastanak na slijepo koji vam prijatelj organizuje mogao bi dobro da funkcioniše tokom ovog perioda punog mjeseca. Takođe je moguće da na vašem radnom mjestu dođe do sudbonosnog sastanka na poslu.

Mars kruži u vašoj devetoj kući udaljenog putovanja i možda vas nagovara da kupite avionsku kartu za neku udaljenu tačku, ali zabrinutost oko radnih obaveza može vas natjerati da oklijevate. Svejedno idite. Jednom kada dođe 20. avgust, kada Mars uđe u Blizance, nećete moći lako da izađete iz obaveza. Vaša karijera će oživjeti i donijeti sve vrste trajnih, uzbudljivih vijesti. Vaša reputacija će rasti i vjerovatno ćete prihvatiti više odgovornosti. Ako možete kupiti tu avio kartu za neko izvrsno, privatno mjesto, učinite to krajem jula ili u avgustu prije 20. avgusta. U stvari, kada se Mars i Uran ujedine 31. jula do 1. avgusta, možda ćete spontano negdje otići – dobra ideja. Učinite to laganim putovanjem bez previše komplikovanog puta. Mladi mjesec 28. jula, koji se dešava samo nekoliko dana prije te konjunkcije, natjeraće vas da čeznete za privatnošću i odmorom. Trebaće vam pasoš, jer se čini da ćete ići u stranu zemlju.

Istovremeno, Jupiter, koji će poslati snop Suncu, će vas pripremiti da izađete iz svoje rutine i vidite nešto novo, a da istovremeno uživate u dašku luksuza. Ako možete da odvojite samo nekoliko dana, uzmite ih – nije važno koliko ćete vremena provesti, već kvalitet iskustva.

Foto: Ultra magazin

VAGA

U slučaju da ste se nadali sporom mjesecu koji će tiho teći, to se neće dogoditi. U stvari, mnogo toga se dešava, pa bi bilo najbolje da svoj odmor isplanirate za avgust, a ne jul, jer prilike za napredovanje u karijeri, koje se sada pojavljuju biće previše dobre da biste ih propustili.

Mlad mesec koji je nastupio 28. juna, neposredno pred početak jula, biće jak nedeljama, ali će biti najjači prve dvije nedjelje. Istovremeno sa ovim mladim mjesecom bila je veličanstvena, podržavajuća interakcija između Venere i Jupitera. Venera je vaša vladajuća planeta, a sa srećnim Jupiterom koji šalje „sekstilni“ aspekt, možda ćete otkriti da ste na pravom mjestu u pravo vrijeme da iskoristite zadivljujuću priliku za karijeru, dok su drugi na odmoru.

Možda ćete postati zabrinuti zbog novca i visokih troškova, jer će Mars ići kroz vašu osmu kuću počevši od 5. jula. Ovaj finansijski sektor upravlja hipotekama, porezima, osiguranjem, sudskim (i razvodima) finansijskim poravnanjima, studentskim kreditima, rizičnim kapitalom i bankarskim kreditima, sponzorstvima, nasljedstva, provizije, autorske naknade, naknade za licenciranje i druge oblasti koje su grupisane u kategoriju „tuđeg novca“. Dobijanje novog klijenta (ako ste samozaposleni) ili nova titula i povišica (ako radite za druge) mogu vam pomoći s tim troškovima. Čini se da ste motivisani da vidite šta vam svijet nudi. Vaša potrošnja veća od uobičajene će se smanjiti, kada Mars izađe iz Bika 20. avgusta.

Možda vam je na umu i situacija u kojoj živite kod kuće, a ako se želite preseliti, do punog mjeseca 13. jula mogu se otvoriti odgovarajući prostori – ovaj put možda najavljujete izbor. Ovo je vaš najbolji pun mjesec u godini za rješavanje kućnih i porodičnih stvari. Uran, planeta koja pokreće događaje koji izgledaju kao da dolaze iz vedra neba, signaliziraće taj pun mjesec, pa iako ste možda tražili odgovarajući prostor, ali bezuspješno, stvari bi se mogle promijeniti vrlo naglo u roku od pet dana od 13. jul pun mjesec. Jedini način da pokrenete neočekivano je da počnete tražiti opcije – ako to učinite, sigurno imate svemir iza sebe.

Ovaj pun mjesec pun ljubavi 13. jula takođe će vam pomoći u nizu stvari vezanih za dom: možda ćete pronaći pravog arhitektu, koji će vam pomoći da proširite svoj prostor, izvođača radova da ga promijenite, dekoratera koji će ga stilizovati ili ekipu za popravak i renoviranje.

Promjene koje se tiču ​​kuće ili pomoći roditelju često uključuju visoku potrošnju, ali i ovdje, u punom mjesecu 13. jula, imaćete sreće. Uran, kao i Mars, takođe je baziran u vašem sektoru novca drugih ljudi, što ukazuje na vašu molbu za hipoteku, kredit za poboljšanje doma ili, ako pokušavate pomoći jednom ili oba roditelja. Najbolje od svega, bilo koja sredstva koja tražite mogu se brzo odobriti. Ako prodajete nekretninu, posao će proći u ovom trenutku i možda ćete dobiti veći iznos. Ako od banke tražite sredstva, prijavite se početkom mjeseca kako biste u roku od pet dana od 13. jula dobili odgovor. Što se tiče hipoteke, ako još niste pronašli svoju idealnu nekretninu, pogledajte možete li podnijeti zahtjev za unaprijed odobrenu hipoteku.

Mars i Uran će 31. jula udružiti snage, donoseći neočekivane vijesti o novcu u danima, koji okružuju ovaj datum. Izgleda da će vam se vijesti zaista svidjeti. Greška je u tome što će Saturn biti u oštrom odnosu prema Uranu i Marsu, što ukazuje da bi uslovi zajma mogli biti skuplji nego što ste se nadali. S druge strane, ovaj par planeta, Mars i Uran, dobiće snažnu pomoć od Venere, vašeg vladara, kako biste mogli iskoristiti ovu priliku za vas.

Kako se mjesec bliži kraju, imamo i mlad mjesec 28. jula u Lavu, znaku koji se lijepo stapa sa vašim znakom Sunca. Nakon mjesec dana ozbiljnih odluka u vezi s karijerom, finansijama i stambenim ili porodičnim potrebama, poželjećete slobodno vrijeme da se malo zabavite. Uostalom, Vaga je društveni znak zodijaka. Ovaj mladi mjesec je divan, jer će Jupiter, planeta sreće i sreće, biti u idealnoj poziciji da podrži taj mladi mjesec. Jupiter se nalazi u vašoj jedanaestoj kući radosti, prijateljstva, zabave i društvenih aktivnosti – isplanirajte nešto!

Moguće je da ćete imati zvjezdani događaj u svom kalendaru nakon ovog mladog mjeseca (od 28. jula do prve polovine avgusta). Čini se da bi ovo moglo biti druženje sa svojim romantičnim partnerom. Alternativno, može biti da se radujete prisustvuju nekoj konferenciji, željni da saznate više o svojoj industriji i sretnete kolege i ljubazne konkurente, koje niste vidjeli neko vrijeme. Sljedeći mjesec će donijeti više prilika za zabavu, zahvaljujući ovom mladom mjesecu koji širi svoj sjaj, poput tekućeg zlata koje se širi cijelim avgustom. Krajem jula se mnogo toga dešava i sve je uzbudljivo.

Foto: Ultra magazin

ŠKORPIJA

Ovo bi bio idealan mjesec da krenete na put, umotate se u novo, očaravajuće okruženje i ostavite iza sebe sve brige svakodnevnog života. Mlad mjesec 28. juna pokrenuo je prmjene, samo nekoliko dana prije nego što je svanuo juli. Ako ipak odlučite da odete negdje, možda planirate putovanje sa svojom porodicom, koja može uključivati ​​i vaše roditelje.

Vaš vladar Mars će se sukobiti sa vašim drugim vladarom Plutonom, tako da ćete imati prepreke za rješavanje. Vašem automobilu će možda trebati popravka prije nego što krenete, ili se radni zadaci mogu montirati i moraju biti gotovi i pitanja riješena, prije nego što krenete. S druge strane, Saturn će kontaktirati Marsa u gotovo savršenoj poziciji da dobije podršku porodice za novac ako vam ponestane.

Sa mladim mjesecom u Raku, ako putujete, vjerovatno ćete poželjeti da odete na mjesto blizu vode—okean, jezero, rijeku ili žuboreći potok. Voda će umiriti i podmladiti vaš duh.

Vaša želja za putovanjem će se pojačati u roku od pet dana od punog mjeseca, 13. jula. Neptun, planeta mašte i snova, učinila bi vaša putovanja očaravajućom i poslala bi srebrnastu zraku prema Suncu i mladom mjesecu. Vaš supružnik ili stalni romantični partner će igrati važnu ulogu u ovom trenutku u mjesecu i može vas iznenaditi idejom o tome gdje da idete ili šta da radite. Ovo putovanje može biti spontano ili planirano, ali će na neki način biti neobično ili će, kada stignete tamo, biti ispunjeno iznenađenjima. Na punom mjesecu u Jarcu koji je okrenut istoriji, izgleda kao da biste željeli otići u stari grad s bogatim naslijeđem. Za vas bi bilo najbolje da pobjegnete iz grada u julu, jer ćete u avgustu biti spremni za prilično napredak u karijeri. Mlad mjesec 28. jula otvoriće vam vrata za nove mogućnosti karijere u danima i sedmicama koji slijede. Zato bi trebalo da planirate da se vratite kući u avgustu. Ponuda za najvišu poziciju, lako bi se mogla pojaviti na samom kraju jula ili prve sedmice avgusta. Ovo je najvažniji mlad mjesec u godini za vas da napredujete u karijeri, a vi ćete htjeti pronaći načine da iskoristite svaku kap dobrote, koju će ona donijeti.

Jupiter, planeta sreće, sada u vašoj šestoj kući radnih projekata, poslaće direktne zrake ka Suncu i mladom mjesecu, 28. jula. Čini se da su vaši nedavni projekti skrenuli pažnju uticajne osobe, vjerovatno u konkurentskoj firmi ili unutar vaše kompanije, a ta osoba vas je identifikovala kao zvijezdu u usponu koju želi ohrabriti s više odgovornosti, kao i boljom titulom. Jupiter je u Ovnu, što vas čini željnim da radite na nečem preduzetničkom ili što proizlazi iz industrije u nastajanju. Voljeli biste raditi na nečem novom i neisprobanom – nečem toliko novom da drugi možda nemaju malo iskustva ili uopšte nemaju iskustva. Ove godine će vam se svidjeti pionirski rad na ovoj novoj teritoriji.

Pročitaj

Mars, vaš vladar, uskoro će krenuti retrogradno na nekoliko mjeseci počevši od kraja oktobra. Merkur će biti retrogradan tokom većeg dijela septembra. To znači da će vam najbolje biti da donesete odluku o karijeri sljedećeg mjeseca, u avgustu, ili sačekate i do marta, aprila ili maja sljedeće godine, 2023, da napravite promjenu. Mars će biti retrogradan još dugo, od 30. oktobra 2022. do 12. januara 2023. Ne bi bilo pametno prihvatiti se posla kada imate svog vladara Marsa u slabom, letargičnom položaju. Štaviše, Mars nas sve uči kako da se efikasno takmičimo da bismo mogli da pobedimo, ali kada je Mars retrogradan, on spava, a mi nemamo pristup njegovim moćima. Kao rezultat, čini se da je svaki cilj teži za ostvariti, kao da vučete ogroman teški kamen uz brdo, sami, bez pomoći.

Ako ne žurite sa promjenom posla, imaćete još jednu priliku sljedeće godine od 20. maja do 10. jula 2023., kada će Mars sjajno osvijetliti vašu desetu kuću slave i časti, taj period će donijeti i idealne uslove da pokažete svoje talente i uhvatite posao iz snova.

Foto: Ultra magazin

STRIJELAC

Uživate u poslovanju u svijetu koncepata i ideja, ali ste skloni da se užasavate detaljnog bavljenja novčanim stvarima. Jao, svi se moramo povremeno baviti upravljanjem novcem, bez obzira koji je naš astrološki znak. Ovo je vaš mjesec da to učinite.

Mlad mjesec koji je nedavno nastupio 28. juna, stimulisao je vašu finansijsku osmu kuću poreza i povrata poreza, hipoteka, studentskih kredita, bankarskih kredita, provizija i autorskih naknada, razvoda, bonusa, izvoda kreditnih kartica i tako dalje. Tu leži prilika – jedno od ovih područja može vam donijeti prihod ili sredstva za rad na snu, kao što je kupovina kuće. Ako radite u prodaji i imate proviziju, ovaj mladi mjesec može vam pomoći da povećate prodaju i nadmašite svoju kvotu. Ovaj mladi mjesec 28. juna motivisaće vas da preispitate svoje periodične i nove troškove i dati vam podsticaj da sa svojim savjetnikom pregledate svoja ulaganja. Možda ćete morati prilagoditi i svoje potrebe osiguranja, a ako jeste, učinite to sada. Ovo isto područje vašeg grafikona takođe vlada oporukama i posjedima, kao i nasljedstvom, tako da se možda bavite jednom od ovih tema. Ako ste na fakultetu, možda šaljete svoju molbu za stipendiju ili finansijsku pomoć. Vaš tajming bi bio dobar – Saturn, planeta stabilnosti, daće vašim izborima čvrst temelj na kojem ćete se graditi u budućnosti.

Pun mjesec u Jarcu, 13. jula, završiće finansijske razgovore i akcije u roku od pet dana od ovog datuma. Zahvaljujući izvanrednom električnom snopu od Urana do ovog punog mjeseca, možda ćete čuti da vam ide nevjerojatan prihod novca, koji nikada niste očekivali. Planeta iznenađenja Uran smještena je u vašem dnevnom zadatku u šestoj kući, tako da izgleda da ćete na nedavnom zadatku obaviti zadivljujući posao, a kao rezultat možete sada uhvatiti novi, unosan zadatak. Ovih dana, zahvaljujući Jupiteru u Ovnu, vaša mašta je jaka, a vaša kreativnost dostiže nove visine.

Prije dva mjeseca, 10. maja, vaša vladajuća planeta Jupiter, koja daje poklone i sreću, ušla je u Ovna, vašu petu kuću prave ljubavi, da bi ostala otprilike 12 mjeseci. Jupiterov položaj je uvijek pouzdan pokazatelj odakle će doći vaša sreća i sreća. Ova godina, ako ste slobodni, biće odlična za pronalaženje svoje jedine prave ljubavi. Ovih dana, iako će vam život u kancelariji biti zauzet, ako ste u vezi, kvalitetno ćete provoditi vrijeme sa svojim partnerom. Osim toga, ove godine do kraja godine i prvih mjeseci sljedeće godine, biće divno vrijeme za planiranje bebe.

Jupiter će igrati veliki dio mladog meseca na kraju mjeseca, 28. jula u Lavu. Kao Strijelac, volite putovati, a što je veća udaljenost, to ćete biti sretniji. Mlad mjesec koji će nastupiti 28. jula svijetliće u vašoj devetoj kući stranih ljudi i mjesta. Pripremite pasoš, jer će vam se vjerovatno pružiti prilika da isplanirate prilično uzbudljivo putovanje u divlje plavetnilo tamo. Ako odlazak od kuće ne dolazi u obzir (izgleda da vam i dom i posao donose mnogo posla), onda iskoristite posljednje dane jula i početak avgusta da pohađate neki kurs na nivou fakulteta, možda online kurs. Vaš um će biti gladan da nauči nešto novo, a vi ćete mnogo dobiti od svog truda.

Ako radite u izdavaštvu ili emitovanju, mlad mjesec 28. jula će vam vjerovatno dati fascinantan zadatak u koji ćete se radosno uronit,i dok gubite pojam o vremenu i mjestu – to je vrsta posla koji volite. Ovo je dobar, snažan mjesec, ispunjen naglaskom na financijama, pronalaženju načina za uštedu, i razvijanju načina da zaradite više novca. Možda ćete moći kupiti nešto što ste oduvijek željeli, možda zato što će vam nevjerojatna novčana sredstva pasti u krilo u vrijeme punog mjeseca 13. jula. Iako ste zauzeti u kancelariji i kući, i dalje ćete moći provoditi vrijeme s nekim koga volite ili, ako ste slobodni, da upoznate nekog novog i fascinantnog. Najbolje od svega, možete putovati od kraja mjeseca do početka avgusta, a to bi vas moglo učiniti najsretnijim od svih.

Foto: Ultra magazin

JARAC

Vaš ljubavni partner ili vaš poslovni partner ili saradnik, uhvatiće vaše misli početkom jula. Ovaj mladi mjesec koji se pojavio 28. juna u Raku će biti toliko jak za vas da ako se zabavljate s nekim ozbiljno, sada možete odrediti datum svog vjenčanja.

Iako će partnerstva biti naglašena, ako ste slobodni i nadate se da ćete upoznati nekog novog, Mars će priskočiti u pomoć. Mars će ući u uzvišeno kompatibilan Bik, vaš sektor prave ljubavi, 5. jula i ostati do 20. avgusta. Između mladog mjeseca i Marsa, imaćete značajnu pomoć u lociranju vaše jedine prave ljubavi. Vi ste jedini znak koji ima ovu izvanrednu prednost za romantiku, zato shvatite to ozbiljno.

Bik je zemljani znak poput vašeg, tako da ovaj položaj Marsa čini idealnim. Uz to, Mars će biti u vašem sektoru prave ljubavi po prvi put u dvije godine. Venera, koja je Marsova draga, pomoći će vam i tako što će se od 17. jula do 11. avgusta preseliti u Raka, vašu kuću braka i obaveza, božansko mjesto za vas. Kao što vidite, posjete Venere i Marsa će se preklapati, što je odlična vijest. Ako se nadate da ćete naći nekoga ko će biti intrigantan do danas, možete uživati. A ako želite da osvježite svoju dugogodišnju romantičnu vezu, u tome će vam pomoći i Venera i Mars.

Poznato je da je Jarac ambiciozan znak i uvijek razmišljate o tome kako da rastete i proširite svoj profesionalni uticaj. Ako ste samozaposleni, možda biste željeli unajmiti stručnjaka sa iskustvom s kojim trebate sarađivati. Ta osoba može biti računovođa, advokat, publicista, menadžer društvenih medija ili poslovni partner. Poenta je da ćete ovog meseca možda osjetiti potrebu i vrijednost udruživanja snaga sa drugom osobom, koja će vam pomoći da postignete više u životu i tajming bi bio savršen.

Ako već imate poslovnog partnera ili stručnog saradnika, možda ćete željeti da promijenite svoj ugovor kako biste obezbijedili rast ili suzili kontrolu nad svojim partnerom. Drugim riječima, pravo je vrijeme da napravite poboljšanja i prilagođavanja, kako biste poboljšali svoje potrebe iz ovog poslovnog odnosa.

Nakon što u prvom dijelu mjeseca usredsredite svoj um na svoje “drugo”, skrenućete pažnju na sopstvene potrebe i želje na punom mjesecu u Jarcu 13. jula. Ovo će biti veličanstveni pun mjesec, jedan od najboljih u 2022. jer je Uran, planeta iznenađenja, na idealnoj poziciji da pošalje direktan snop i do punog mjeseca u Jarcu i do Sunca u Raku (vaša kuća posvećenosti). Vi ćete napraviti svoj izbor i objaviti ga, neće biti razloga za čekanje. Vrijeme je za “ja” odlučnog Jarca.

Na kraju mjeseca razmišljaćete o tome kako zaraditi više novca, a možda već imate svog posvećenog partnera sa sobom da podijelite ideje. Ovaj mladi mjesec će blistati, jer će dobiti prekrasan snop od Jupitera, planete poklona i sreće. Kuća koja će dobiti beneficije biće vaša osma kuća tuđeg novca. Ako radite po proviziji ili honorarima, dobro ćete proći. Na ovaj ili onaj način stiže mali nenadani prihod.

Vaša najbolja oblast finansijske dobiti će proizaći iz kupovine ili prodaje imovine. Ako prodajete, vjerovatno ćete dobiti ponude iznad tražene cijene. Ako kupujete, banke će vam dati prednost i dati puni iznos hipoteke ili kredita za poboljšanje kuće za koji ste tražili. Ovo je zvjezdani mjesec za ulaganje u zemlju, učinite to odmah nakon što se 28. jula pojavi mlad mjesec u Lavu. I avgust će biti povoljan, ali kraj jula je zaista zvjezdan. Ako želite da ostanete tamo gdje živite, sada možete poboljšati svoj dom koji će izdržati test vremena i značajno cijeniti njegovu vrijednost.

Ako se morate seliti, ali vam je sve ovo sada previše, razmislite o tome da ciljate na sljedeću godinu na mlad mjesec 21. marta 2023. – mnoštvo ponuda i prilika bi trebalo da vam padne s neba, a vi ste spremni. To je veliki problem – birati između onih, koji vam se najviše sviđaju!

Foto: Ultra magazin

VODOLIJA

Na poslu i kod kuće vaša lista obaveza raste. Vi ste majstor u organizaciji, pa ćete se osjećati bolje čim planirate kada ćete raditi koje projekte. Jul neće biti lijen mjesec – moraćete ostati budni i na nogama. Čini se da ste potrebni porodici čak i više nego onima u vašoj kancelariji, tako da ćete možda morati da budete majstor žonglera da biste zadovoljili oboje.

Mars se kreće kroz vašu četvrtu kuću doma, koja takođe vlada vašom porodicom, uključujući roditelje, tako da ste možda u procesu selidbe, renoviranja ili osvježavanja vašeg dekora, ili ćete možda biti potrebni da pomognete svojoj sestri oko novorođenčeta ili nekog od tvojih roditelja sa nizom malih zadataka.

Nedavna pomračenja 30. aprila i 15. maja naglašavaju vaš život u kući i vašu karijeru, povećavajući vjerovatnoću da se promjene dešavaju u jednoj ili obje ove oblasti za vas. Mars će ostati u vašem kućnom sektoru od 5. jula do 20. avgusta, izazivajući prilike i opcije na vašem putu, ovo je veoma produktivno vrijeme za donošenje odluka u vezi sa domom i porodicom. Pokušajte sada da napravite planove prije nego što dođe sljedeći par pomračenja mjeseca 25. oktobra i 8. novembra, a ovo drugo pomračenje neće biti povoljno.

Imali ste nekoliko iznenadnih promjena u proteklih nekoliko mjeseci, pa razmislite o njima i pružite priliku da odmosrite u vrijeme punog mjeseca 13. jula. Poželjećete da usporite tempo života i utišate buku glasova oko sebe, to je dobra ideja. Čini se da imate još nekoliko važnih odluka koje trebate donijeti, a to možete učiniti samo ako se privremeno odvojite od vrtuljka svog užurbanog života i odvojite vrijeme za razmišljanje u mirnom okruženju.

Blizu 13. jula, inspiracija i uvid iz intuicije mogu doći do vas poput munje zahvaljujući Uranu – ali da biste to čuli, morate biti u mirnom okruženju. Moćni ljudi žele da vam pomognu, kao i određeni članovi vaše porodice, pa se čini da imate dosta podrške oko sebe. Lagano otvorite oči da pogledate oko svog kruga. Vidjećete mnogo nasmijanih ljudi sa ispruženim rukama da vam pomognu. Okrenuvši se sada mladom mjesecu u Lavu na kraju mjeseca 28. jula, to će staviti naglasak na partnera s kojim ste najbliži. To može biti vaš supružnik ili partner, ili alternativno, to može biti vaš najbliži poslovni partner, agent, advokat, računovođa ili drugi saradnik. Ova osoba želi pomoći, a vi je trebate voditi tako što ćete im pokazati kako to najbolje učiniti.

Ovaj mlad mjesec 28. jula donijeće vam zapanjujuću pomoć najbližeg partnera. Vijesti koje će vam donijeti vaš partner vjerovatno će vas oduševiti – ovaj mladi mjesec je rijedak i poseban. Veliki blagotvorni Jupiter će biti u savršenoj poziciji da donese sreću, kada vam je najpotrebnija. Komunikacija između vas i vašeg partnera biće topla, prijateljska i jasna bez vjerovatnoće nesporazuma. U ovom trenutku u ovom mjesecu sigurno ćete znati da je upoznavanje određene osobe koju sada nazivate partnerom ili poslovnim partnerom ili stručnim saradnikom, najbolja stvar koja vam se ikada dogodila. Ova osoba je dragulj.

Mjesec se završava najboljim vikendom u mjesecu 30-31. juli. Sa Jupiterom u rijetkom trigonu sa Suncem, bićete raspoloženi za luksuz i zabavu. Možete otići u spa centar ili provesti vikend u sjajnom hotelu sa svojim partnerom ili dragom osobom. Možete večerati u finom restoranu koji ste oduvijek željeli probati. Možda ćete potrošiti nešto više nego inače, ali isplatiće se. Uživajte drage Vodolije.

Foto: Ultra magazin

RIBE

Ovo će biti sretan mjesec, koji će vam dati oslobađanje od neke napetosti koju osjećate u posljednje vrijeme. Bili ste primorani da idete ukorak sa stalnim tokom rokova, zahtjeva i potreba drugih. Bilo je malo iscrpljujuće. Dobro bi došao odmor i svemir se slaže. Mars će ući u Bika od 5. jula do 20. avgusta, dajući vam priliku da krenete na kratka putovanja da vidite porodicu ili odete na vikendicu prijatelja da promijenite okruženje.

Mladi mjesec koji se pojavio samo nekoliko dana prije početka jula 28. juna, bio je u znaku Raka i ispuniće zrak mekom romantičnom čarolijom. Ovaj mladi mjesec je poseban i donosi izraze ljubavi, uz veselu zabavu, a imaćete vremena za druženje s djecom. Imati stalne kreativne projekte, bilo na poslu ili kod kuće, obično je važno za Ribe, jer ste često najsretniji kada koristite svoju maštu i radite na ekspresivnom, umjetničkom projektu. Ako odete na putovanje početkom jula, odaberite odlazak do obližnjeg jezera smještenog u gustoj, zelenoj šumi ili na primorsko okruženje koje nudi prostranu plažu od mekog pijeska. Voda će vas privlačiti.

Romantika bi mogla biti uočljiva i prilično jaka u prvoj polovini jula, a iz mnogo razloga romansa bi mogla biti na dnevnom redu cijeli mjesec. Ako ste slobodni, ovaj mlad mjesec će biti jedan od vaših najboljih u 2022. godini, koji će vam pomoći da imate taj sudbonosni sastanak za koji ste se oduvijek nadali da će se dogoditi. To bi se najvjerovatnije dogodilo na putovanju unutar jednog dana putovanja, a čini se da je prijatelj umiješan.

Kad smo kod prijatelja, pun mjesec 13. jula trebao bi donijeti veliku zabavu sa mnogo prijatelja. Možda ćete imati poseban događaj kojem se radujete prisustvovati između 13. jula i 17. jula. To može biti vjenčanje, poseban rođendan ili zabava za godišnjicu – nešto što bi okupilo prijatelje sa porodicom. Ovaj pun mjesec će donijeti sve vrste neočekivanih, uzbudljivih preokreta zahvaljujući tome što je Uran bio tako aktivan u to vrijeme.

Dok stignete do mladog mjeseca 28. jula, osjećaćete se osvježeno i opušteno i spremni za novi radni projekat. Onaj koji će verovatno doći će vam platiti veoma dobro, jer je Jupiter, planeta sreće, sada u vašem sektoru zarade i poslaće snop na taj mladi mjesec u vašem sektoru zadatka. S mladim mjesecom u Lavu, možda radite s luksuznom robom ili na projektima usmjerenim na dobrostojeće. Vidjećete da uživate u učenju. Ima nešto novo u vezi sa ovim zadatkom, a čini se da ima kulturni značaj. Čini se da ćete pisati, držati govore ili se pojavljivati ​​na televiziji ili na podcastu, jer će biti jak naglasak na vašoj trećoj kući komunikacije i publiciteta. Sve u svemu, trebali biste uživati ​​u ovom mjesecu. Venera će se od 17. jula do 11. avgusta preseliti u Raka, vašu petu kuću prave ljubavi i znak, koji je za vas božanski. Mars će napustiti Ovna u prvim danima jula, a od tog trenutka ćete vidjeti svoj vrhunac.

Kada Mars uđe u znak Bika, znak koji je vrlo kompatibilan s vašim, od 5. jula do 20. avgusta, primijećete da će klijenti cijeniti vaše komunikacijske vještine – dobićete jedan ili više projekata visokog profila. Možda ponovo radite na rokovima, ali ovaj put će posao biti zanimljiv, uz velikodušnu platu.

Bilo bi mudro da otputujete početkom do sredine jula, dok za to imate priliku – kasnije ćete možda biti previše zauzeti da biste se oslobodili. Svidjeće vam se tempo – nećete htjeti propustiti priliku da radite na nečem novom i neuobičajenom, a da u isto vrijeme budete dobro plaćeni.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum