Ovaj veganski karamel namaz ne samo da zadovoljava nepce, već je i zdravija alternativa klasičnom karamelu. Topi se na tostu ili dodaje slatki šarm tvom omiljenom desertu.
Recept, koji koristi organske pečene neslane indijske oraščiće za bogatiji okus i teksturu. Ako želiš slatki zalogaj bez krivice, donosimo recept kako stvoriti ovu poslasticu kod kuće!
SASTOJCI:
- 1 šolja organskih pečenih neslanih indijskih oraščića
- 1/2 šolje kokosovog šećera
- 1/4 šolje organskog ulja makadamije
- 1 kašika tahinija
- 1/2 šolje kokosovog krema
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- Malo soli da napravite slani karamel namaz (opciono)
PRIPREMA:
Priprema ne može biti jednostavnija. Dodaj sve sastojke u blender i muti na najjačoj brzini dok se sastojci ne sjedine u kremastu teksturu. Posluži ovaj veganski karamel namaz na tostu, palačinkama, voću ili ga koristi kao preliv za svoje omiljene poslastice.
Ovaj recept za veganski karamel namaz od indijskih oraščića je idealan za sve ljubitelje slatkih poslastica koji žele uživati u ukusu karamela na zdraviji način. Priprema je jednostavna, a rezultat je neodoljivo kremast i aromatičan namaz koji će oduševiti tvoje nepce. Sada možeš uživati u slatkim trenucima bez griže savjesti!
Ne propusti i ostale ultra ukusne recepte.
Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.