Trenutno čitaš
“Vanilla Chai” je boja kose koja će biti trend ove jeseni

“Vanilla Chai” je boja kose koja će biti trend ove jeseni

Gloria prirodna kozmetika - Baby linija
Gloria prirodna kozmetika - Baby linija

Najnoviji trend u svijetu bojenja kose koji ćemo često viđati ove jeseni je “Vanilla Chai”. Ako se diviš svijetlim, prirodnim pramenovima pronašli smo savršenu boju kose u koju smo se zaljubili.

Naime, “Vanilla chai” je pepeljasta plava boja kose pomiješana s bojama koje možemo vidjeti na brinetama, a tamnijeg je korijena. Ova živahna plava boja, hladnija je od svjetlijih pramenova koje viđamo više u toplijim mjesecima. To je hrabar i zadivljujući kontrast između tamnijeg korijena i ledenih tonova vanilije.

Kako postići “Vanilla Chai” boju kose?

Najbolji pristup za postizanje ove nijanse je tehnika balayage highlighting-a, nakon čega slijedi toniranje hladnijim nijansama. Bilo koji tip, boja ili tekstura kose može postići nijansu “Vanila Chai”, ali postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir. Kada razmatraš da sljedeći odlazak kod frizera upravo bude zbog ovog trenda, imaj na umu da već postojeća plava boja kose čini još lakšim postizanje željene nijanse.

Kako održavati i stilizirati “Vanilla Chai” boju za kosu?

Pročitaj

Najbolji način za održavanje ove boje bio bi da tvoj korijen bude tamniji. Uz minimalne popravke baze, preporučuje se toniranje svakih šest sedmica kako bi pramenovi bili sjajni, a tonovi bogati. Korištenje pravih proizvoda kod kuće takođe će uveliko pomoći u očuvanju i održavanju željenih nijansi.

 

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum