Trenutno čitaš
Kako da uživaš u treningu iako ne voliš da treniraš?

Kako da uživaš u treningu iako ne voliš da treniraš?

trening
Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević
Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević

Neki ljudi vole da idu u teretanu, vole fizičku aktivnost, vježbe, sprave i znoj. Za druge ljude, teretana i vježbanje je „nužno zlo“, jer znamo da je trening dobar za nas. Ipak, onaj osjećaj poslije vježbanja je nešto što svi volimo, ali sama priprema i proces vježbanja nije nešto u čemu svi uživamo.

Vrlo je jasno, ukoliko ne uživaš u nečemu, sigurno nećeš nastaviti da to radiš. Pomoću ovih malih trikova, neka tvoje vježbanje bude ugodnije i zabavnije.

trening
Pexels

Napravi sebi kratkoročne i dugoročne ciljeve. Neka budu realni i ostvarivi. Bitno je da na papiru imaš plan i da pratiš svoj napredak.

Svi mi imamo jednog prijatelja sa kojim možemo ići bilo gdje. Sljedeći put, pozovi ga u teretanu i osim što će ti biti zabavnije, probudiće se takmičarski duh i motivisaćete jedno drugo za bolje vježbanje.

Pronađi dobru sportsku opremu, udobnu trenerku i odgovarajuće patike. Ukoliko se dobro osjećaš u odjeći, imaćeš više motivacije i više ćeš uživati u treningu.

Vrijeme provedeno u teretani, ponekad može biti monotono. Zbog toga, napravi sebi play listu sa omiljenom muzikom. Vježbanje sa muzikom, ne samo da poboljšava raspoloženje već smanjuje našu percepciju umora i povećava našu fizičku sposobnost.

trening
pexels

Ukoliko prvi put počinješ sa vježbanjem, a nemaš plan i organizaciju,  sve to može biti stresno i samim tim  neuspješno. Odvoji malo vremena prije odlaska u teretanu i razmisli koje vježbe i mišiće želiš da radiš. Pomoć pri planiranju vježbi, potraži od trenera.

Pročitaj

Ukoliko uvijek ideš u isto vrijeme u teretanu i radiš isti trening, vrlo vjerovatno je da će ti uskoro sve dosaditi. Zato, upiši čas joge, otiđi na pilates, probaj vježbe koje nikad prije nisi. Nikad ne znaš u šta ćeš se „zaljubiti“.

Pronađi dodatnu motivaciju. Napravi sebi plan, vizualiziraj svoj cilj, jer kad u glavi imaš sliku sebe i svog „novog“ izgleda, biće ti lakše da ostaneš na pravom putu i ne odustaneš.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum