Trenutno čitaš
Uživaj u zimskoj idili uz najbolje zimske romantične filmove

Uživaj u zimskoj idili uz najbolje zimske romantične filmove

Bingo - Kataloška akcija
Bingo - Kataloška akcija

Dok zima prekriva svijet sjajnim pokrivačem snijega, nešto je neosporno magično u gubljenju u očaravajućem svijetu romantičnih filmova. Bilo da su to ugodne priče, ugodni ambijenti ili vječne teme ljubavi i povezanosti, zima i romantika idu ruku pod ruku na srebrnom platnu.

Pogledajmo listu najboljih romantičnih zimskih filmova, koji obećavaju ugrijati srce i učiniti ovu sezonu još posebnijom. Ove zime, uroni u toplinu ljubavi i filmske magije s ovim romantičnim filmovima. Bez obzira preferiraš li snježne krajolike klasičnih ljubavnih priča ili srdačnu čaroliju modernih romantičnih komedija, na ovoj listi sigurno ćeš pronaći film, koji odgovara svakom ukusu. Dakle, uzmi deku, pripremi topli kakao i pusti neka te ovi filmovi povedu u svijet gdje ljubav procvjeta uz pozadinu zimske bajke. Na kraju krajeva, ništa ne može zamijeniti romantični film, koji će zimske noći učiniti malo toplijim.

pexels

“Love Actually” (2003)

Postavljen u Londonu tokom božićne sezone, “Love Actually” plete više ljubavnih priča, uhvativši duh praznika i slaveći različite aspekte ljubavi. Sa fantastičnom postavkom glumaca i trenucima, koji ulijevaju optimizam, ovaj film postao je klasik zimske romantike.

“The Holiday” (2006)

Dvije žene, koje tumače Cameron Diaz i Kate Winslet, zamjenjuju svoje domove tokom praznika i neočekivano pronalaze ljubav u tom procesu. “The Holiday” nas vodi na putovanje od snježnog engleskog sela do sunčanih ulica Los Angelesa, dok dokazuje da ljubav ne poznaje granice, pa čak ni geografske.

“Eternal Sunshine of the Spotless Mind” (2004)

Iako nije tradicionalni zimski film, ovu jedinstvenu ljubavnu priču s Jimom Carreyem i Kate Winslet pratimo kroz godišnja doba, uhvativši složenost odnosa. Nadrealna priča i dirljivi trenuci, čine ga savršenim izborom za zimsku veče filmskog uživanja.

“Serendipity” (2001)

Ova romantična komedija, smještena u užurbanim zimskim ulicama New Yorka, vrti se oko koncepta sudbine i slučajnih susreta. Likovi Johna Cusacka i Kate Beckinsale upoznaju se, rastaju i ostatak filma provode pokušavajući ponovno pronaći jedno drugo. To je šarmantna priča o sudbini i ljubavi.

“The Notebook” (2004)

Po romanu Nicholasa Sparksa, “The Notebook” je besvremenska ljubavna priča koja se proteže kroz decnije. Smještena uz različite kulise, uključujući i zimske scene, ovaj film s Ryanom Goslingom i Rachel McAdams postao je sinonim za romantični film.

“Frozen” (2013)

Za animiranu zimsku romansu, Disneyjev “Frozen” zauzima posebno mjesto. Iako poznat po zaraznim pjesmama i čarobnom okruženju, srž priče usmjerena je prema vezi dviju sestara. Ledene pejzaže i srdačne trenutke čine ga savršenim izborom za zimsku sezonu.

“Bridget Jones’s Diary” (2001)

Prati komične i ljubavne eskapade Bridget Jones, koju tumači Renée Zellweger, u ovom modernom klasiku smještenom u Londonu. Ispunjen humorom, ljubavi prema sebi i naravno, romansom, idealan je film za one koji traže razigranu zimsku ljubavnu priču.

Pročitaj

“Carol” (2015)

Ovaj prelijepo snimljen film s Cate Blanchett i Rooney Mara istražuje zabranjenu ljubavnu aferu u New Yorku 1950-ih. Snježni pejzaži i elegantno prikazivanje likova čine “Carol” vizualno predivnim i emocionalno bogatim zimskim romansom.

“When Harry Met Sally” (1989)

Prostirući se kroz nekoliko godina i godišnjih doba, ovaj klasik romantične komedije s Meg Ryan i Billyjem Crystalom istražuje prijateljstvo koje prerasta u nešto više. S ikoničnim scenama smještenim u snijegom prekriveni New York, savršen je izbor za zimski filmski maraton.

“Family Stone” (2005)

“Family Stone” je topla i dirljiva božićna filmska priča koja istražuje dinamiku prisnog, ali ekscentričnog, porodičnog okupljanja za Božić. U glavnim ulogama su glumci kao što su Sarah Jessica Parker, Diane Keaton i Rachel McAdams, a film istražuje teme ljubavi, prihvatanja i porodičnih tradicija. Film prekrasno prikazuje kompleksnosti i radosti porodičnih odnosa, čineći ga nezaboravnim dodatkom žanru božićnih filmova.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum