Trenutno čitaš
Uzbudljiv spoj Volkswagenove Bube i Porschea 911 GT3

Uzbudljiv spoj Volkswagenove Bube i Porschea 911 GT3

Gala Home
Gala Home

Volkswagen GT3 je rezultat divlje mašte kreativnog umjetnika, koji je spojio dva kultna auta u jedan. Uzimajući klasične proporcije Volkswagen Bube i agresivne karakteristike eksterijera 911 GT3, konačni dizajn je ništa manje, nego zapanjujući.

Foto: pinterest

Klasična Volkswagen Buba je najduže proizvođeno vozilo u istoriji i to s dobrim razlogom. Zahvaljujući tečnom konturnom dizajnu i činjenici, da je to jedno od vozila najlakših za modifikacije, bio je to prvi automobil koji je prodat u više od 20 miliona jedinica. Ova ljepotica pojavljivala se u brojnim filmovima i decenijama krasila zidove strastvenih ljubitelja automobila.

Ako je uporedimo sa Porcheom 911 GT3 novog doba, imamo dvije ikone kontrastnih generacija. Kakav bi bio ishod, kada bi se ova dva automobila spojila u jedan konceptualni umjetnik Khyzyl Saleem, prionuo je upravo na zadatak spajanja ova dva automobila za Hagertyjevu posljednju epizodu Rendered videa i uspio je postići savršen rezultat, a svoju kreaciju naziva „Volksche“.

Foto: pinterest

Nova optimistična Buba sada ima mnogo nižu visinu vožnje, a uglađeni elementi pozajmljeni od Porschea daju joj šarenilo. Prednji razdjelnik, bočni retrovizori, stražnje brane, stražnje difuzore i oštrija svjetla krase ovaj dizajn automobila.

Khyzyl je uložio mnogo truda u oblikovanju bočnog tijela sprijeda i pozadi, kako bi postigao izgled koji nije neumjesan. Rotiform BTL felge sa sportskim Michelin Pilot Sport Cup 2 gumama, automobil je sav dotjeran da zapali gradske ulice.

Pročitaj

Unutrašnjost takođe dobija umjetnički tretman, jer Buba sada ima tanka sjedišta za prenos sportskog dizajna.

Izvor: yankodesign

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum