Trenutno čitaš
Ultra report: Ljetovanje u Hurgadi

Ultra report: Ljetovanje u Hurgadi

Pisali smo već o Hurgadi, smještenoj na zapadnoj obali Crvenog mora i jednoj od najpopularnijih turističkih destinacija u Egiptu. Poznata po svojim beskrajnim plažama, moru sa bezbroj plavih boja i bogatom podvodnom svijetu, Hurgada je savršeno mjesto za ljubitelje sunca, mora, ali i avantura.

Hurgada je svjetski poznata po svojim izvrsnim uslovima za ronjenje i snorkelingu. Na koralnim grebenima obitavaju raznolike morske vrste, uključujući najšarenije ribe koje smo ikad vidjeli u mnoštvu podvodnih čuda Crvenog mora.

Ultra magazin

Osim ronjenja i snorkelinga, Hurgada nudi i mnoge druge aktivnosti. Tako smo se mi upustili u avanturu safari tura po pustinji, vozili se quadovima, a kroz zlatne dine išli smo na predivnim i veličanstvenim kamilama. Družili smo se i sa beduinima. Upoznali smo se sa načinom na koji oni žive i opstaju u pustinji. Tu smo se natjerali i da razmislimo koliko je nekom malo potrebno za sreću a kako često zaboravljamo cijeniti male stvari koje svakodnevno uzimamo zdravo za gotovo. Taj trenutak introspekcije, zahvaljujući najviše “pustinjskoj” djeci,  nas je podsjetio da istinska sreća leži u jednostavnim radostima i trenutnim iskustvima.

 

 

Poslije našeg avanturističkog safarija po pustinji i otplovili smo na čarobno ostrvo Magawish gdje se svjetlucavo more susreće sa zlatnim pijeskom. Definitivno je Magawish nešto što se ne propušta ako ljetuješ u Egiptu. Jer zen i energiju koju smo doživjeli ovdje napunili su nam baterije na jedan potpuno nov način.

Boravak u Hurgadi iskoristili smo da posjetimo i džamiju El Mina za čiju izgradnju su stavnoci Hurgade sakupili novac da bi svom gradu ostavili jedan takav veličanstven spomenik. Prošetali smo i lukom koja nudi mnoštvo restorana i barova kao i hranu iz kuhinja cijelog svijeta, od italijanske pa do indijske hrane, sve je na raspolaganju.

A gdje smo boravili? 

Nakon što smo obišli regije Soma Bay i Sahl Hasheesh, na red je došao i sam centar Hurgade, pa smo se zaputili u Memšu, područje poznato po svojim širokim ulicama, modernim zgradama i zelenim površinama, što ga čini popularnim među turistima koji traže opuštanje i uživanje u luksuzu. Memša je lako dostupna iz drugih dijelova Hurgade, a nalazi se relativno blizu Međunarodnog aerodroma. Evo koji hoteli su ukrali našu pažnju.

Swiss Inn rezort je omiljeno mjesto naših putnika. Savršeno je mjesto za porodični odmor, ali i za solo putnike jer nudi brojne aktivnosti i sadržaje. Moderan, i prostran smještaj, all inclusive usluga, bar na plaži, kao i ljubazno osoblje zadovoljiće potrebe i najzahtjevnijih putnika.

Pročitaj
inspiracija za vježbanje

Naša sljedeća destinacija u ovom modernom dijelu Hurgade bio je Continental Resort Hotel. Za one koji traže mirniji odmor u Memši ovaj hotelski kompleks pruža jedinstveno iskustvo u kojem se možeš u potpunosti opustiti, a uz to uživati u vrhunskim delicijama koje nudi kuhinja ovog hotela.

Sveden enerijer, ušuškan ambijent i mir krase resort Jaz Casa Del Mar Beach. Besprijekorna usluga i pažnja prema detaljima u ovom hotelu u Memši ispuniće svačije ljeto jednim nezaboravnim iskustvom. Posjeduje sve što bi ti moglo zatrebati od predivne plaže do vrhunskih gastronomskih specijaliteta.

Iberotel Casa Del Mar Resort nalazi se 400 metera od plaže, preko puta ulice. Uljuljkan u svoju ljetnu opuštenost ovaj kompleks kupio nas je dok smo kročili u njega. Gostima su na raspolaganju dva restorana: glavni Panorama Restaurant i Enoteca Restaurant koji nudi italijansku kuhinju, kao i tri bara. U sklopu hotela nalazi se spa centar sa prostorijama za masaže i razne tretmane, đakuzi, saune, tursko kupatilo i teretana. Hotel takođe posjeduje dva bazena, dječiji bazen, aqua park sa tri tobogana, stoni tenis, animacioni tim, odbojku na plaži i dječiji klub. Jednostavno rečeno sve što treba.

Ako voliš spoj tradicije i modernog, Memša je definitivno idealan izbor za tebe. Lijeni sunčani dani te čekaju. Avion “Air Cairo” je već poletio sa banjalučkog aerodroma, zato pogledaj ponudu na kontiki.ba i rezerviši svoj datum polaska.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum