Trenutno čitaš
Ultra magazin donosi uvid u dom Stankice Stojanović

Ultra magazin donosi uvid u dom Stankice Stojanović

U svijetu mode, Stankica Stojanović je itekako poznato ime. Njen izvanredan modni izražaj, prezentovan svakodnevno na društvenim mrežama, sada se proširuje i na njen dom.

Ekipa Ultra magazina je imala priliku da zaviri u novi enterijer Stankice Stojanović, pa donosimo detalje koji otkrivaju da je njen dom ne samo prostor za život, već i pravo umjetničko djelo oslikano njenim karakterom.

Stankica je uspjela prenijeti svoj prepoznatljiv modni senzibilitet u svaki kutak svog doma. Svi elementi koji krase njen dom su pažljivo osmišljeni i odražavaju sofisticiranost, minimalizam, sa dozom šika, ali i sa daškom glamura.

Njen dom, osmišljen uz pomoć arhitektice Svjetlane Prole, nije samo prostor za boravak; to je živi izraz njenog karaktera, njenog stila, modna filozofija koju ona živi i posvećenost estetici. Kroz objektiv Ultra magazina, otkrivamo mramorni kamin koji dominira prostorom, nježno bijelu modularnu sofu koja priziva udobnost, te minimalističke detalje u kombinaciji sa glamuroznim detaljima koji doprinose skladnom, ali istovremeno intrigantnom utisku.

Stankica navodi da je došla na ideju da joj “stan bude kao jedan veliki garderober”. Svaki komad namještaja je oversize što je zaštitni znak njenog stila i njenih kreacija. Na taj način je uspjela pretvoriti svoj dom u oazu stila i elegancije, te spojiti minimalizam i maksimalizam.

Svaki detalj priča priču o pažljivom biranju, o igri s kontrastima, te o stvaranju prostora koji istovremeno odiše luksuzom i toplinom. Smirena energija i karakter prostora ističu se pomoću neutralnih nijansi s upadljivim modnim dodacima, bojama i intrigantnim detaljima.

Dom Stankice Stojanović postao je izražajna tvorevina, savršeno uklopljena u svijet koji ona stvara, i još jedan dokaz da modni duh ne poznaje granice, protežući se iz ormara direktno u srce doma i enterijera.

Pročitaj

Sa Stankicom Stojanović smo razgovarali i o putovanjima, te njenom modnom brendu. Pogledaj intervju.

 

Fotografije: Panorama studio za Ultra magazin.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum