Trenutno čitaš
Stankica Stojanović: Vrijeme je za odvažne nijanse

Stankica Stojanović: Vrijeme je za odvažne nijanse

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Iako nam kalendarski još nije stiglo proljeće, uveliko smo počeli da razmišljamo o modnim trendovima za novo godišnje doba koje nam kuca na vrta. Dok polako ta ista vrata otvaramo suncu i toplijem vremenu tražimo nove trendove i inspiraciju outfita za odjevne kombinacije. 

Instagram je kao i uvijek neiscrpna inspiracija što se tiče mode, a nama je pažnju privukao profil banjalučke dizajnerke i kreatorke Stankice Stojanović koja na svom profilu ima armiju od preko 60 hiljada pratilaca.

U našem online razgovoru Stankica je najavila i svoj odjevni brend, Stankica’s suit koji će biti fokusiran na kreiranje odijela pod istim nazivom. Dok euforično iščekujemo njen odjevni brend, žena koja je sinonim za nenadmašan stil otkrila nam je na koje modne trendove i odjevne komade ona stavlja akcenat ovog proljeća.

Foto: Aleksandar Arsenović

“Paris Fashion Week je potvrdio da se moda 90ih sada i zvanično vratila. Njen povratak se naslućivao proteklih par godina kroz male iskorake, ali Saint Laurent je to predstavio u svom stilu, kao i uvijek – najbolje! Pod tim stavljam akcenat na oversized sakoe sa naramenicama, kakvi će se uskoro moći naći i sa potpisom Stankica’s Suits. Pored ovesized komada, pravi trend je i tzv. denim on denim. Rado bih to nosila”, navodi Stankica.

Foto: Aleksandar Arsenović

Žena koja svojim samopouzdanjem svaku odjevnu kombinaciju podiže na jedan viši nivo posjeduje moć savršenog stilizovanja i modnog izražaja.

“Volim to što sve što je dio mog identiteta dobija potvrdu i od svjetskih trendsetera, a još jedna modna karakteristika koju ljudi poistovjećuju sa mnom jesu boje! Crvena, kraljevska plava, ljubičasta, zelena, pink – vrijeme je za odvažne nijanse i uživanje u dozi hrabrosti koju donose sa sobom”.

Foto: Aleksandar Arsenović

Kao poseban trend Stankica je izdvojila i održivu modu na koju često zaboravljamo.

Pročitaj

“Jedan od mojih omiljenih ‘trendova’, ako se to uopšte može tako nazvati jeste razvijanje svijesti o održivoj modi. Treba zaviriti u ormar svoje bake, mame ili tetke – sigurna sam da se mogu pronaći izuzetni komadi! Druga adresa za pronalaženje odjevnih komada može biti i neki second hand shop u okruženju ili online, jer te radnje kriju pravo blago”.

Foto: Aleksandar Arsenović

Stankica nam je otkrila u čemu je tajna njenog uvijek izvrsnog outfita i koja je njena definicija stila.

“Po meni, definicija stila jeste balans između modernih i vintage komada. Potpuno obučena osoba u jedan brend uvijek me asocira na lutku iz izloga, previše skupih brendova na jednom mjestu u konačnici daju jeftin izgled. Tako da, kao što sam i rekla, treba pronaći svoj način za balans”.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum