Ultra Ukusno

Ukusni kolač od sira i malina!

Ako ti je dosadio klasčni biskvit od keksa, definitivno treba da probaš onaj s bademima,  a za posebni ukus, poigraj se sirupom od malina. Prema želji, poslužiće i jagode ili drugo bobičasto voće, koje ti je omiljeno.

Foto Foodstock

U kombinaciji sa kremom od sira i sočnim biskvitom, maline pružaju dozu svježine u ovom senzacionalnom “slatkišu”, koje nam posebno prija tokom ljeta!

Donosimo recept za ukusni kolač od sira i malina.

Za biskvit:

  • 4 jaja,
  • 120 g margarina,
  • 50 g hljebnih mrvica,
  • 100 g mljevenih badema,
  • 90 g šećera,
  • 3 kašike kaka,
  • 1/2 praška za pecivo,
  • Malo naribane korice narandže.

Za kremu:

  • 2 kašike soka od narandže,
  • 2 jaja,
  • 500 g svježeg sira,
  • 2 kašike šećera,
  • 3 vanilin šećera,

Preliv od malina:

  • 180 g malina,
  • 2 kašike šećera,
  • 1 žlica vode.

Priprema:

10 malina skloni na stranu. Pomiješaj sastojke za preliv pa zagrij i miješaj kuvajući oko 10 minuta. Izmiksaj pa procijedi i ostavi da se hladi. Šećer i jaja pjenasto izmiješaj, pa dodaj omekšali maslac. Postepeno dodaj suve sastojke za biskvit miksajući.

Dodaj ulja u četvrtasti kalup, ulij smjesu i peci oko 20 minuta na 165°C, dok se ne učvrsti. Za to vrijeme napravi kremu. Izmiksaj sastojke za kremu i rasporedi preko biskvita (nemoj gasiti rernu) pa utisni maline i mjestimično prelij prelivom. Peci oko 20 minuta na 170°C.

Prije posluživanja ostavi da se hladi.

Uživaj u ukusu, koji će te definitivno oduševiti!

 

Izvor: Food Fresh

Slični članci

9 jesenjih super namirnica za mršavljenje, koje trebaš jesti ove sezone

Ultra magazin

Galette sa jabukama

Ultra magazin

Kesten cheesecake idealan za jesen!

Ultra magazin