Trenutno čitaš
U kinima ne propusti pogledati filmove u distribuciji Blitza nominovane za nagradu Oskar

U kinima ne propusti pogledati filmove u distribuciji Blitza nominovane za nagradu Oskar

poor things

Stigle su nominacije za najprestižniju filmsku nagradu, a film UBOGA STVORENJA koji je nedavno stigao i u kina broji čak 11 nominacija za nagradu Oskar, dok BARBIE, najveći film 2023, broji nominacije u 8 kategorija. Pogledaj koji su još filmovi u distribuciji Blitz filma nominovani za nagradu Oskar 2024.

Surealna komedija UBOGA STVORENJA studija Searchlight je zasluženo osvojila 11 nominacija,  uključujući onu najvažniju – za najbolij film. Yorgos Lanthimos je nominovan za najboljeg reditelja, a Emma Stone u kategoriji najbolja glumuica. Marf Ruffalo je nominovan za najboljeg sporednog glumca.

Film, koji predstavlja nevjerojatnu priču o razvoju Belle Baxter (Emma Stone), mlade žene, koju je iz smrti oživio naučnik, nominovan je u sljedećim kategorijama: NAJBOLJI FILM, NAJBOLJA REŽIJA (Yorgos Lanthimos), NAJBOLJA GLUMICA (Emma Stone), NAJBOLJI SPOREDNI GLUMAC (Mark Rufallo), NAJBOLJŠI ADAPTIRANI SCENARIJ, NAJBOLJA FOTOGRAFIJA, NAJBOLJA SCENOGRAFIJA, NAJBOLJA KOSTIMOGRAFIJA, NAJBOLJA ORIGINALNA MUZIKA, NAJBOLJA ŠMINKA I FRIZURA i NABOLJA MONTAŽA. Film se temelji na složenom romanu Alesdaira Graya, koji na svojevrstan način obrađuje moderne ljubavne odnose i seksualnost.

 „Jedanaest nominacija za UBOGA STVORENJA djeluje kao nadrealni san”, izjavila je Emma Stone. “Neizmjerno sam zahvalna Akademiji što me uključila i kao glumicu i producentkinju među ovu skupinu izuzetno nominovanih i što je naš film prepoznat u toliko kategorija.

UBOGA STVORENJE možeš pogledati već u kinima, a ulaznice možete osigurati na blagajnama ili web stranicama kina.

UBICE CVJETNOG MJESECA studija Paramount Pictures broji čak 10 nominacija, uključujući za najbolji film i najboljeg reditelja koju je dobio legendarni Martin Scorsese. Lily Gladstone nominovana je za prestižnu kategoriju najbolja glumica, Robert De Niro je nominovan u kategoriji najbolji sporedni glumac za ulogu imućnog prevaranta 1930-ih.

Film UBICE CVJETNOG MJESECA se vraća u kina u sklopu Oscar® revije, a ulaznice možeš kupiti online ili na blagajanama kina.

Pročitaj
Godzilla X Kong: Novo Carstvo

BARBIE studija Warner Bros. koji je prošle godine obuzeo svijet i ofarbao ga u roze nominovan je u 8 kategorija, uključujući za najbolji film i najbolji adaptirani scenarij. Ryan Gosling je nominovan za najboljeg sporednog glumca, a America Ferrera je nominovna za najbolju sporednu glumicu. Nominovane su i hit pjesme „I’m just Ken“ i „What was I Made For“ od Billie Eilish u kategoriji najbolja originalna pjesma.

Barbie se opet vratila u kina, a ulaznice možeš kupiti online ili na blagajanama kina.

Od ostalih fimova iz Blitz distribucije nominacije su osvojili i sljedeći: KREATOR, ELEMENTI, ČUVARI GALAKSIJE VOL. 3INDIANA JONES I ARTEFAKT SUDBINE te NEMOGUĆA MISIJA: ODMAZDA PRVI DIO. 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum