Trenutno čitaš
Čak se i Emily Ratajkowski pridružuje trendu “mob wife”

Čak se i Emily Ratajkowski pridružuje trendu “mob wife”

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Ovih dana, modna estetika koja dominira je „mob wife“, koju TikTokerka Kayla Trivieri, koja ju je tako nazvala, opisuje kao „energija, aura… radi se o tome da budete veoma napredni i hrabri“.

Što se tiče odjeće, izgled mafijaške supruge uključuje što je moguće više kože, krzna, zlatnog nakita, seksi statement komada i sunčanih naočala, plus italijansku dizajnersku torbu—barem prema Sarah Jordan Arcuri, samoproglašenoj „izvršnoj direktorici estetike mafijaške supruge“ interneta.

IGNAT/BAUER-GRIFFIN/GETTY IMAGES

Poznate ličnosti, od Khloé Kardashian do Dua Lipe, utjelovljuju izgled u posljednje vrijeme, a sada se čini da se Emily Ratajkowski pridružuje zabavi. Manekenka je primećena u Njujorku kako nosi izgled koji svakako naginje na trend. Koža? Animal print? Sunčane naočale? Sve je tu.

EMRATA /INSTAGRAM

Ratajkowski je prvi put pokazala izgled na Instagramu, gdje je preko sivog grudnjaka nosila mrežasti top dugih rukava. Uparila je ove komade s maxi suknjom s uzorkom leoparda i dodala nekoliko komada kože uz tamno smeđu jaknu i crne čizme na štiklu.

Jennifer Lopez, 2019 (ROBERT KAMAU)

Zimski trend je započeo prošlog oktobra kada je korisnica TikTok-a i samoproglašena “izvršna direktorica mafijaške žene” Sarah Arcuri objavila video o osnovama estetike. (Ukratko: crna koža, vintage krzno, neuredna kosa, zlatni nakit, dizajnerska torba.) Ali stvarno je počeo da raste u prvoj sedmici 2024., kada je TikTokerka Mikayla Toninato predstavila glamurozno izdanje mafijaške supruge.

@thesweetpaisana

How to dress like a mob wife (in the style of how to dress like you’re from the lower east side) yes this is satire (kind of) use this sound to show me your mob wife style! #mobwife #mobwives #italiangirl #italianamerican #italianamericansbelike #fashiontiktok #mobwifewinter #fyp

♬ Mob Wife Energy Activate – The Sweet Paisana

Radi se o glamuru supermodela iz 90-ih pomiješan s bezobraznim kombinovanjem uzoraka ranih 2010-ih. To je vraćanje krzna i prošivene kožne torbe koje bi tvoja mama mogla imati u zabačenom dijelu svog ormara.

@mikaylatoninato

Pročitaj
SIMONE ROCHA I CROCS

I was honestly made for this #mobwife #mobwifeaesthetic #cleangirl #cleangirlaesthetic #mobwifewinter #style #styletips

♬ original sound – mikayla

Italijansko-američka kultura – posebno ona New Jerseya i New Yorka – nadmašuje estetiku mafijaške žene, koja među svoje uticaje ubraja ikone poput Michelle Visage i Terese Giudice. Ideja mafije se uključuje zbog vrste karaktera koje izazivaju bunde i animal printovi: Drea de Matteo i Edie Falco u Sopranosima, Sharon Stone u Casinu i Lorraine Bracco u Goodfellas, da spomenemo samo neke, sve partnerke mafijaša. I ne možemo zanemariti Mob Wives, reality seriju sa Staten Islanda koja je uživala u crnoj koži i dizajnerskim sunčanim naočalama.

Cindy Crawford, 1991 (RON GALELLA, LTD./GETTY IMAGES)
Yasmeen Ghauri, 1991 (WWD/GETTY IMAGES)

Čak i ako ne voliš ovu estetiku u cjelini, možda ćeš voljeti neke od elemenata. Izgled objedinjuje nekoliko mikrotrendova – leopard print, kapute od umjetnog krzna, helanke, krupni zlatni nakit – koji se trenutno širi društvenim mrežama. Stilizuj ih zajedno i dobićeš estetiku mafijaške žene. To je poziv na blještaviji, glamurozniji pristup oblačenju koje vrišti “glasan luksuz”.

Lady Gaga, 2012 (MARIO MAGNANI/BAUER-GRIFFIN)

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum