Trenutno čitaš
Leopard print osvaja modnu scenu u 2024. godini

Leopard print osvaja modnu scenu u 2024. godini

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

U modnom svijetu, trendovi često putuju kroz vrijeme, iznova oživljavajući prošle epohe i stilove. Jedan od tih bezvremenskih uzoraka koji se čini da nikada ne izlazi iz mode jeste leopard print. Ovaj uzorak uvijek je bio sinonim za hrabrost i hrabar modni izražaj, a čini se da će i 2024. godine ostati ključni element u svijetu mode.

Leopard print ima dugu istoriju u svijetu mode. Tokom vremena, nosile su ga ikone stila poput Jackie Kennedy, Elizabeth Taylor, Cher… U devedesetim godinama prošlog vijeka, leopard print doživljavao je svoj procvat, dominirajući pistama i ulicama. S vremenom, počeo je biti zamjenjiv drugim uzorcima, ali se s vremena na vrijeme vraćao, podsjećajući nas na svoju moć i zavodljivost.

U 2024. godini, leopard print ponovno postaje fokus pažnje u svijetu mode. Dizajneri su se ponovno zaljubili u ovaj uzorak, inkorporirajući ga u svoje kolekcije i dajući mu svjež, savremen izgled. Prikazan na elegantnim haljinama, suknjama, ali i u nekonvencionalnim varijacijama na patikama i torbama, leopard print dominira modnim scenama širom svijeta.

GANNI Spring/Summer 2024.

Nedavno su i TikTokeri i Vogue proglasili „oživljavanje leopard printa“. Prateći popularnost skromnijih trendova poput tihog luksuza, leopard print nudi hrabriji (i zabavniji) dodatak našim ormarima. U skladu sa estetskom kulturom vođenom karakterom koja je definisala poslednjih nekoliko godina mode, print je sada upakovan u različite trendove kao što su „mafijaška supruga“ i „djevojka rock zvijezde“. A uz nedavne slavne osobe poput Emily Ratajkowski, koja je u novu godinu ušetala sa leopard printom, i Rosamund Pike, koja je nosila ne jedan, ne dva, već tri stila leopard printa na svojoj press turneji za film Saltburn, zvijezde su odlučne da leopard print ponovo postane fenomen.

leopard print
@oliviatps

Takođe dizajneri integrišu leopard print u paletu neonskih i pastelnih nijansi, pružajući mu novu dimenziju i svježinu. Ovaj odvažan potez podsjeća nas da moda nije samo o održavanju tradicije, već i o eksperimentisanju s novim idejama i interpretacijama.

leopard print
@oliviatps

Leopard print, osim svoje estetske privlačnosti, takođe nosi sa sobom i simboliku hrabrosti i samopouzdanja. Ovakav modni izražaj doživljava se kao hrabar, a osobe koje ga nose kao neustrašive, spremne da istraže nove horizonte i istaknu se u masi. U vremenu kada se individualnost i autentičnost cijene više nego ikad, leopard print postaje izraz ličnog stila i samopouzdanja.

leopard print
@paola.ambre

Sa sigurnošću možemo reći da se leopard print vraća na modnu scenu u velikom stilu tokom 2024. godine. Njegova snažna prisutnost na pistama, crvenim tepisima i društvenim mrežama svjedoči o njegovoj neosporivoj privlačnosti i sposobnosti da zauvijek ostane relevantan u svijetu mode. Dakle, ukoliko želiš dodati malo “divljine” svojoj garderoberu, leopard print je definitivno pravi izbor u 2024. godini.

leopard print
@alexsegurasanz

Evo nekoliko načina kako da nosiš leopard print.

WOLFORD

Upari leopard print štrample s neutralnim slojevima za zabavniji outfit.

Pročitaj
hiperpigmentacija

ADIDAS X WALES BONNER

Ove Adidas Samba, dizajnirane u saradnji sa britanskom etiketom Wales Bonner, su zanimljiv način da inkorporiraš leopard print.

ALBARAY

Zanimljiv kaput ili mantil s leopard printom uparen sa neutralnim osnovama.

DR MARTENS

Za one koji vole svoju potpuno crnu odjeću: cipele sa leopard printom su pravi izbor da osvježe svoj outfit.

ALL SAINTS

Zanimljiv komplet u leopard printu uparen sa neutralnim dodacima je savršen izbor.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum