Trenutno čitaš
U kina stiže nova Disneyjeva muzička avantura

U kina stiže nova Disneyjeva muzička avantura

Bingo - Kataloška akcija
Bingo - Kataloška akcija

U prodaji su ulaznice za najnoviju animiranu muzičku avanturu ŽELJA, studija Disney i ekipe koja je zaslužna za velike kino hitove Frozen 1 i 2. Kada je objavljen trailer za ovaj Disneyjev nadolazeći hit, isti je na raznim internetskim platformama pregledan više od 66.5 miliona puta, čime je srušio rekord koji je 2019. postavio Disneyjev hit Frozen 2.

Ako je suditi po početnom interesu publike, vjerujemo da se radi o zaista velikom kino hitu koji u distribuciji Blitz filma od 22. novembra stiže u bioskope.

ŽELJA je 62. film studija Walt Disney Animation, koji ove godine slavi svoju 100. godišnjicu. Kako bi odao počast starim klasicima poput Snjeguljice i sedam patuljaka, studio je u ŽELJI pomiješao tradicionalnu animaciju s vodenim bojama s računalno napravljenom 3D animacijom. 

Disney ovaj film opisuje kao sasvim novu muzičku animiranu avanturu koja će gledaoce uvesti u čarobno kraljevstvo Rosas u kojem vječna idealistica Asha poželi tako snažnu želju da joj kosmička sila odgovori u obliku mase pune energije jednostavnog imena Zvijezda. Asha i Zvijezda zajedno će se sukobiti s najvećim neprijateljem Kraljevstva, a to je kralj Magnifico koji skriva većinu neispunjenih želja. Asha i Zvijezda zajedno djeluju kako bi spasile svijet i dokazale da su čuda itekako moguća ako se volja hrabrog čovjeka poveže s čarolijom zvijezda.

Nadahnut Walt Disneyevom čarobnom muzičkom baštinom, film donosi originalnu priču i likove, sa sedam potpuno novih pjesama koje je napisala za nagradu Grammy® nominovana pjevačica i kantautorka Julia Michaels i dobitnik nagrade Grammy®, producent/tekstopisac/muzičar Benjamin Rice. No možda je najveći poklon Disneyevoj baštini upravo naslov filma: ŽELJA. Bilo da je to Geppetto koji gleda u zvijezde, želeći da njegov drveni Pinocchio postane pravi dječak; Tiana koja gleda u zvijezde dok sanja o posjedovanju vlastitog posla; ili Moana koja se okreće zvijezdama kako bi spasila svoje ostrvo – mnogi od Disneyevih najdražih likova definisani su svojim snovima.  ŽELJA slavi tu vrstu strasti.

U srži našeg filma je ovo: “Nema veće moći u svemiru od nekoga s pravom željom u svom srcu”, kaže scenaristkinja i izvršna producentkinja filma Jennifer Lee (“Frozen,” “Frozen 2”). “Zapravo, to je film o razumijevanju kako uz velike želje često dolazi još veća borba. Nadamo se da će sve inspirisati na ustrajnost da se tvoje želje zaista i ostvare”.

Pročitaj

Iako film odaje počast Disneyevoj baštini, on je takođe odraz sadašnjosti i budućnosti poznatog studija s inovativnom vizualnom prezentacijom, širokim spektrom kulturnih inspiracija i savremenom, privlačnom muzikom.

Režiju potpisuju dobitnik Oskara Chris Buck, zaslužan za velike kino hitove Frozen 1 i 2 i Raya i posljednji zmaj, a scenarij potpisuju Jennifer Lee i Allison Moore.

Pogledaj trailer koji će te uvesti u novu Disneyjevu čaroliju.

Ovaj film studija Disney stiže u kina 22. novembra, u distribuciji Blitza, a ulaznice već možeš osigurati na blagajnama kina ili online.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum