Trenutno čitaš
U bioskope stiže film oskarovke Emme Stone koji je osvojio čak dvije nagrade Zlatni globus

U bioskope stiže film oskarovke Emme Stone koji je osvojio čak dvije nagrade Zlatni globus

ema stone

Film UBOGA STVORENJA (Poor Things) na nedavnoj je dodjeli osvojio čak dvije nagrade Zlatni globus®, onu najvažniju – za najbolji film u kategoriji komedija ili mjuzikl te za najbolju glumicu koju je osvojila nevjerojatna Emma Stone.

Od reditelja Yorgosa Lanthimosa i producentkinje Emme Stone dolazi priča o fantastičnom razvoju Belle Baxter (Stone), mlade žene koju je oživio genijalni i nekonvencionalni naučnik dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Pod Baxterovom zaštitom, Bella je željna učenja. Gladna svjetskih iskustava koje joj nedostaju, Bella odlazi s Duncanom Wedderburnom (Mark Ruffalo), lukavim i razuzdanim advokatom, na uzbudljivu avanturu preko kontinenata. Oslobođena predrasuda svoga doba, Bella slobodno i besramno razvija svoj smisao u životu te počinje borbu za ravnopravnost.

 

Emma Stone prvi put je čula za „Uboga stvorenja“ nakon razgovora s Lanthimosom tokom njihove zajedničke produkcije filma “The Favourite”. “Ono što mi je Yorgos objašnjavao bilo je tako jedinstveno i odmah je bilo nadahnjujuće kao ženi: zamisliti svijet u kojem tvoj um nije uslovljen odrastanjem i učenjem da budeš naučena ponašati se na određeni način”, rekla je Stone. O ulozi Belle Baxter, ona kaže: “Bila sam tako uzbuđena i uplašena iz svih pravih razloga. Bella nema srama ili traume, niti čak prošlu priču. Nije odgojena u društvu koje nameće ograničenja ženama. To može biti izuzetno oslobađajuće, i za nešto poput ovoga stvarno ne možete napraviti istraživanje. Bella crpi inspiraciju i snagu iz muškaraca koje susreće, žena koje susreće, okoline u kojoj se nalazi, onoga što jede. Ona je poput spužve.”

Pročitaj

Osim Emme Stone kao Belle Baxter koja će nakon Zlatnih globusa definitivno biti jedna od glavnih kandidatkinja za najbolju glumicu na nadolazećim Oscarima, u „Ubogim stvorenjima“ u vodećim ulogama su i Mark Ruffalo kao razvratni advokat Duncan te Willem Dafoe. U ostalim ulogama su Ramy Youssef, Kathryn Hunter, Christopher Abbott, Jerrod Carmichael, Suzy Bemba.

emma stone
Emma Stone and Mark Ruffalo in POOR THINGS. Photo by Atsushi Nishijima. Courtesy of Searchlight Pictures. © 2023 20th Century Studios All Rights Reserved.

Film „Uboga stvorenja“ je temeljen na upečatljivom i kompleksnom romanu Alasdaira Graya koji na jedinstven način istražuje ljudske i ljubavne veze, a pogotovo one seksualne, a koliko to sve neobično i spektakularno može izgledati na velikom platnu, možeš provjeriti od 18. januara kada „Uboga stvorenja“ u distribuciji Blitza stižu u domaća kina.

Do tada, uživaj u traileru filma:

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum