Trenutno čitaš
U Banjaluci održana treća konferencija posvećena elektronskoj muzici BLEMC 2022.

U Banjaluci održana treća konferencija posvećena elektronskoj muzici BLEMC 2022.

Gala Home
Gala Home

U subotu, 8. oktobra u banjalučkom Domu omladine održana je treća konferencija posvećena elektronskoj muzici BLEMC 2022.

U okviru konferencije održana je panel diskusija na temu “Regionalna scena – trenutna situacija, izazovi i mogućnosti unapređenja”, u kojoj su učestvovali predstavnici velikih regionalnih klubova i festivala: Ana Veliki (Beograd), Damir Lovrić (Hrvatska), Edib Dautović (Sarajevo), Mladen Tomić (Banjaluka), Strahinja Grahovac (Banjaluka) i Tomo In Der Muhlen (Hrvatska).

Foto: BLEMC 2022

U zanimljivoj i dinamičnoj diskusiji, tokom koje je bilo riječi o skoro svim aspektima organizacije i realizacije događaja, isplivalo je nekoliko zaključaka.

Učesnici su se složili da regionalna klupska i festivalska scena nije dovoljno povezana, te da je za njen dalji razvoj presudan veći udio sponzora, ali i zvaničnih institucija. Takođe, potrebno je da izvođači, artisti, ali i promoteri i organizatori podrže jedni druge.

Zanimljiv je i zaključak da su klubovi su veći generatori scene od festivala, te da im je zbog toga potrebno posvetiti više pažnje kroz medije.

Generalni zaključak je da svi zajedno treba da radimo na afirmaciji umjetnika i organizatora sa naših prostora za globalno tržište.

Pročitaj

U okviru BLEMC-a održana je i radionica produkcije elektronske muzike, koju je vodio slovenački DJ, producent i LIVE act performer Tomy DeClerque.

Foto: BLEMC 2022

„I ove godine atmosfera je bilo sjajna, bilo je puno mladih ljudi koji žele da nauče nešto više. Mislim da smo za diskusiju odabrali zanimljivu i aktuelnu temu, kao i za radionicu. Svi panelisti su se potrudili i oduševljeni su konferencijom, a i od ostalih učesnika smo dobili pozitivne komentare, što je veoma važno jer potvrđuje da je BLEMC potreban i da moramo nastaviti sa organizacijom i ubuduće. Hvala svima koji su na bilo koji način podržali konferenciju i dali svoj doprinos da jedan ovakav jedinstven događaj zasija u punom sjaju“, kaže Mladen Tomić, organizator BLEMC-a.

Treće izdanje BLEMC-a završeno je kako i priliči – žurkom u DKC Incelu, na kojoj su nastupili Mladen Tomić, Tomy DeClerque, Edib D, Robert S i Wade Newhouse.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum