Trenutno čitaš
Tyla je nosila skulpturalnu haljinu od pijeska na Met Gali

Tyla je nosila skulpturalnu haljinu od pijeska na Met Gali

tyla
Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Tyla se prvi put pojavila na Met Gala eventu 2024. i njeno pojavljivanje će zauvijek biti urezano u pamćenje jer njen izgled je bio jedan od apsolutnih favorita večeri.

Pjevačica je stupila na crveni tepih Met Gale u raskošnoj Balmain haljini, izrađenoj od tri različite nijanse pijeska, koje su se doslovno oblikovane uz njeno tijelo. Ovaj nevjerojatan komad odjeće nije samo bio modni statement, već je nosio i dublje značenje.

tyla
Getty Images

Tyla je objasnila da haljina predstavlja ideju prolaznost pri čemu je na njenom tijelu postala svojevrsni pješčani sat. Ovo je bila njena interpretacija teme “Garden of Time”, fokusirajući se na vremenski aspekt umjesto na “baštu”, kao što su to činili drugi gosti.

Olivier Rousteing, kreativni direktor Balmaina, objasnio je kakva inspiracija stoji iza ove kreacije: “Ideja da se od prolaznog materijala poput pijeska stvori vječno remek-djelo zapalila je moju maštu, i nisam mogao biti sretniji s krajnjim rezultatom.”

Pročitaj
bijela suknja

tyla
Getty Images

Tylu su upotpunili njezin kratki bob, blistava šminka i zadivljujuće cat eye. Iako je njena haljina bila poput pijeska koji teče kroz pješčani sat, njen trenutak slave tek počinje. Haljina bez naramenica bila je savršeno oblikovana uz svaki djelić pjevačicinog tijela, a širila se u kroj sirene. Izrađena od pjeska u tri boje, pomiješana sa mikro kristalima, haljina se presijavala sa svakim Tylinim pokretom. Dodatni detalj koji se uklopio u temu večeri bila je Balmain torbica u obliku pješčanog sata, čime je Tyla zaokružila svoju stilsku priču.

Sa samo 22 godine, ova južnoafrička pjevačica već je osvojila svoju prvu Grammy nagradu, katapultirajući se u svjetski mainstream. Njen nedavni debi studijski album “Tyla”, objavljen u martu, dobio je pohvale kritike, najavljujući samo početak njenog sjajnog muzičkog puta.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum