Trenutno čitaš
Gigi Hadid u kreaciji na Met Gala koja je izrađivana 13.500 sati

Gigi Hadid u kreaciji na Met Gala koja je izrađivana 13.500 sati

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Met Gala je vrhunac modne ekstravagancije, gdje se zvijezde i stil sudaraju u vrtlogu kreativnosti i modnih remek-djela. Izgled Gigi Hadid je uvijek impresivan, a ovogodišnja Met Gala nije bila izuzetak, jer nas je Gigi oduševila svojim modnim izdanjem koje je krojačko umijeće podiglo do neviđenih visina.

Gigi Hadid se udružila s dizajnerom Thomom Browneom u Garden of Time. Hadid je nosila nevjerovatnu kreaciju: bijelu korzet haljinu otvorenih ramena s naglašenim bokovima ukrašenim 3D žutim ružama, ispod bijelog moar svilenog kaputa sa crnim satenskim obrubom. Tim od više od 70 ljudi proveo je više od 13.500 sati stvarajući kreaciju ručno, a nakon Met Gala-e biće u Browneovoj stalnoj arhivi.

gigi hadid
Getty Images

“Uvijek je privilegija vidjeti Gigi kako nešto oživljava”, rekao je Browne. “Ona je pravi talenat koji blista u svemu što radi. Želio sam da njen izgled oliči krhkost, ali i zavidnu količinu posvećenosti i rada koji se može vidjeti na izložbi u Metropolitan muzeju umjetnosti”, kaže Browne o Hadid.

Vrt žutih ruža umjetno razasutih po kreaciji koju je nosila Gigi dao je nadrealnu dimenziju njenom izgledu. Samo vanjska suknja zahtijevala je preko 8.500 sati veza od strane tima od 40 zanatlija. Haljina sa korzetom bila je podjednako podvig zanatske izrade; tim od 20 zanatlija proveo je 5.000 sati ručno šivajući 2,8 miliona mikroperli na haljini.
“Tokom mog posljednjeg provođenja, konačno sam uspjela vidjeti 3D dijelove i držati ih”, rekla je Hadid. Čast mi je predstaviti ovo u njihovo ime, i uvijek hodam tepihom s tim na umu. Veoma sam ponosan na njihov rad”.

Getty Images

Stilist Mimi Cuttrell inspirisana je vrtnim statuama koje su umotane u bilje. „Radim veoma vizuelno, tako da je Pinterest najbolji alat kada tražim slike za kreiranje savršenog izgleda“, kaže ona. “Fokusirali smo se na statue i kamene stubove u bašti umotane u vinovu lozu i cvjetne detalje za Gigijev izgled, a inspiraciju sam pronašao u referencama na drevne italijanske vrtove. Sviđa mi se kako svjetlost reflektira prekrasne žute tonove na kamenu, što je inspirisalo izbor žuti nakit koji će pratiti njen izgled.”

Pročitaj
bob

gigi hadid
Getty Images

Od svog debija na Met Gala 2015. za film “Kina: Kroz ogledalo”, gdje je nosila vatreno crvenu DVF haljinu, Gigi je nastavila da zadivljuje osnažujućim modnim izjavama koje nikada ne žrtvuju kodeks oblačenja za stil.

„Kao neko u modnoj industriji, ovo je moja omiljena noć u godini“, rekla je Gigi. “To je kao matura. Tu se zabavljamo i pomalo ludujemo. Ne radimo ovo kao posao – mi smo ovdje da zajedno stvaramo i skupljamo novac za Met kako bismo sačuvali ova umjetnička djela. Tako da mislim da svaki godine samo se zabavljam obilazeći i gledajući kako različiti kreativci tumače temu.”

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum