Trenutno čitaš
Triler, horori i komedije: 4 izvrsna nova filma su na Pickbox NOW

Triler, horori i komedije: 4 izvrsna nova filma su na Pickbox NOW

L'Occitane
L'Occitane

Četiri izvrsna nova filma stigla su 19. oktobra na Pickbox NOW. Riječ je o horor-trileru Cordelia (2019), komediji Kvrga na putu (A Bump Along The Way, 2019), irskom noir trileru Crna medicina (Black Medicine, 2021) i  kriminalističkom trileru Cestarina (The Toll, 2021).

Cordelia (2019.)

U ovom horor-trileru, u fokusu priče je Cordelia (Antonia Campbell-Hughes), problematična duša koja se tek oporavlja nakon nepoznate traume. Ona je glumica koja uvježbava predstavu i dolazi odsjesti u jezivi stan u londonskoj vili u kojem žive njena sestra bliznakinja Caroline i Carolinein dečko Matt. Kad je ostave samu, Cordelia se sprijatelji s Frankom, šarmantnim, ali čudnim i nepouzdanim mladićem kog mogu čuti kako vježba violončelo u stanu na spratu. Njihov odnos ubrzo postaje vrlo uznemirujući.

Kvrga na putu (A Bump Along The Way, 2019.)

4 nova filma pickbox
pickbox

Šarmantna komedija ima jednostavnu priču: sredovječna samohrana majka Pamela (Bronagh Gallagher) i njezina kći tinejdžerka Allegra (Lola Petticrew) žive u Derryju u Sjevernoj Irskoj. Pamela slučajno zatrudni nakon pijanog seksa za jednu noć, njena kći na to ne reaguje jako loše. Ona smatra da je to skandal, no nova trudnoća unese velike promjene u njihov život… Fantastične glavne glumice Gallagher i Petticrew čine ovu komediju izvrsnim filmom za divnu porodičnu zabavu.

Crna medicina (Black Medicine, 2021.)

Pročitaj

4 nova filma pickbox
pickbox

Irski noir triler vrti se oko Jo (Antonia Campbell-Hughes), freelance medicinarke koja radi ilegalne operacije za kriminalce. Dok se pokušava ubiti, dobija jedan od takvih poziva: da odradi ilegalnu operaciju. Iako se stoički ponaša pred mafijašima, njen se lični život raspada te nema nikakav odnos sa svojim mužem nakon što im je umrla kći. Ipak, odluči pomoći djevojci Áine (Amybeth McNulty), odbjegloj tinejdžerki koja se skriva od Joine šefice Bernadette (Orla Brady). Áine je naivno pristala prodati bubreg Bernadette, ne znajući da Bernadette zapravo želi njeno srce za operaciju transplantacije koja bi spasila njenu kćer koja umire. Ostavljajući traume iz prošlosti iza sebe, Jo želi spasiti Áine i vratiti vlastitu ljudskost. 

Cestarina (The Toll, 2021.)

4 nova filma pickbox
pickbox

Žanrovski okarakterisan kao crna komedija / kriminalistički triler, Cestarina (The Toll) je velški film o čovjeku koji radi sam na najtišoj naplatnoj kućici u Walesu, skrivajući se od svoje kriminalne prošlosti tamo gdje ga niko neće tražiti. Njegov mir narušen je kad ga napokon otkriju, a on traži pomoć od lokalnih čudaka, uključujući Elvisovu imitatorku ili pak nezadovoljne uzgajivače ovaca. Lokalna policijska službenica Catrin sve je više sumnjičava. U glavnim su ulogama Michael Smiley, Annes Elwy, Iwan Rheon i Paul Kaye.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum