Trenutno čitaš
Tri trenutno najgledanije serije na Netflixu

Tri trenutno najgledanije serije na Netflixu

U protekloj sedmici, premijera Netflixove serije “Ripley” izgurala je “3 Body Problem” s prvog mjesta među originalnim serijama na streaming platformama, prema Luminate streaming ocjenama.

“Ripley”, dugo očekivana adaptacija klasične priče o prevarantu Patricije Highsmith “The Talented Mr. Ripley”, koju je napisao oskarovski scenarist Steve Zaillian, debitovala je s impresivnih 670.1 miliona minuta gledanja tokom osam epizoda.

Izuzetno je fascinantno kako je roman Patricie Highsmith iz 1955. “Talented Mr. Ripley” imao dugotrajan uticaj na popularnu kulturu. Od svoje prve filmske adaptacije, izvrsnog francuskog trilera “Purple Noon” iz 1960., pa sve do nastavaka poput “The American Friend” s Dennisom Hopperom iz 1977. godine, priča o Amerikancu koji se prevarom probija u evropsko visoko društvo privlačila je publiku više od pola stoljeća.

Najpoznatija verzija ove priče vjerojatno je film Anthonyja Minghelle iz 1999. godine “The Talented Mr. Ripley”.

Ovog aprila, Netflix je premijerno prikazao radikalno drugačiju verziju Highsmithove proslavljene priče pod nazivom “Ripley”. Ova adaptacija izbjegava sve boje u korist oštrog crno-bijelog i postavlja uobičajene uloge dvadesetogodišnjaka Toma Ripleya, Dickieja Greenleafa i Marge Sherwood s glumcima u tridesetim i četrdesetim godinama: Andrew Scott, Johnny Flynn i Dakota Fanning. “Ripley” je napisao i režirao Steven Zaillian, čiji impresivan opus uključuje “Schindler’s List”, prvi “Mission: Impossible” i “Moneyball”.

Među najgledanijim serijama je i dalje “3 Body Problem”, koja otkriva epski znanstveno-fantastični narativ koji obuhvata kontinente i decenije. Fokusira se na tragičnu priču Ye Wenjie, astrofizičarke čiji lični gubitak tokom kineske kulturne revolucije 60-ih godina tjera u tajnu vojnu radarsku bazu. Tamo, kritična odluka koju donese ima dalekosežne posljedice, odjekujući kroz vrijeme i prostor sve do današnjih naučnika koji se bore s egzistencijalnom prijetnjom izvan našeg svijeta dok se zakoni prirode počinju urušavati pred njima. Ovo je adaptacija kineskog romana Liua Cixina “The Three-Body Problem”.

Pročitaj
furiosa

U samom vrhu se našla i serija “The gentlemen”, koja upoznaje televizijsku publiku s novim dijelom svijeta koji je prvobitno oživljen u istoimenom filmu Guya Ritchieja iz 2020. godine.

Zvijezda serije “White Lotus”, Theo James, predvodi glumačku ekipu kao vojvoda od Halsteada, Eddie Horniman, otuđeni sin engleskog aristokrata koji se nađe u svijetu kriminala – posebno kriminalca Bobbyja Glassa (Ray Winstone) koji vlada industrijskim carstvom kanabisa u Londonu. Kaya Scodelario glumi Susie Glass, Bobbyjevu modernu i nemilosrdnu kćer koja se bavi svakodnevnim poslovima operacije droge.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum