Trenutno čitaš
Trend zaobljenog namještaja donosi eleganciju u svaki enterijer

Trend zaobljenog namještaja donosi eleganciju u svaki enterijer

zaobljeni namještaj

Izgled našeg enterijera može imati veliki uticaj na naše raspoloženje i doživljaj prostora. Dok su nekada dominirali oštri i strogo definisani komadi namještaja, trend zaobljenih linija donosi osvježenje i eleganciju u moderne enterijere.

Naišli smo na Instagramu na profil Volumen furniture koji nas je oduševio svojim elegantnim i sofisticiranim namještajem, te smo tu pronašli inspiraciju za uvođenje trenda zaobljenog namještaja u enterijere, što je promjena koja će osvježiti svaki prostor i unijeti novu dimenziju u njega.

Bez obzira da li voliš minimalizam ili preferiraš raskošan stil, zaobljeni namještaj može dodati mekoću i sofisticiranost svakom domu. Donosimo nekoliko savjeta kako usvojiti ovaj trend i unijeti eleganciju u svoj prostor.

Počni sa odabirom namještaja koji ima zaobljene linije. To mogu biti udobne sofe, stolice s zaobljenim naslonima ili čak stolovi s okruglim ili ovalnim površinama. Ovi komadi će odmah stvoriti osjećaj topline i luksuzne atmosfere u tvom domu.

Male promjene mogu imati veliki uticaj. Dodaj jastuke s zaobljenim uzorcima ili vaze s zaobljenim oblicima da još više naglasiš ovaj trend. Ovi detalji će doprinijeti koheziji i cjelovitosti uređenja.

Istraži različite boje i teksture. Budući da su zaobljeni oblici već sami po sebi elegantni, možeš se igrati sa bojama i teksturama. Razmisli o pastelnim tonovima za dodatnu nježnost ili o hrabrim bojama za dramatičan efekt. Takođe, kombinacija različitih tekstura poput drveta, stakla i metala dodatno će obogatiti tvoj prostor.

Odluka da kreneš u smjeru trenda zaobljenog namještaja može biti izazovna, s obzirom na to da smo navikli na jasne i oštre linije u enterijerima. No, važno je prepoznati da je promjena u ovom smjeru korak ka osvježenju prostora i unosa nove dimenzije u životni ambijent.

Namještaj s oblim linijama donosi nekoliko pozitivnih aspekata – izgleda dobro iz svih uglova, olakšava raspored prostora, te stvara toplu, prirodnu i opuštajuću atmosferu. Stoga, prvi i najvažniji korak je upravo odluka da se otvorimo prema novom i drugačijem, što može rezultirati osvježenjem i poboljšanjem prostora.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum