Trenutno čitaš
Ovosezonski trend: Kratki mantili preuzimaju proljeće 2024.

Ovosezonski trend: Kratki mantili preuzimaju proljeće 2024.

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Proljeće 2024. donosi sa sobom nešto novo i neobično – kratki mantil postaje neizostavni komad u garderoberu modernih trendsetera. Ovaj trend ukazuje na to da prerade klasičnih odjevnih komada često postaju popularnije od originalnih, a dizajneri su odlučili da se odmaknu od tradicionalnog i eksperimentišu sa stilovima koji su kutijasti, ali istovremeno zabavni.

Od modnih pista do high-street brendova poput Loewe, Khaite, COS, Marks and Spencer i Mango, kratki mantil postaje nezaobilazan komad u proljetnim kolekcijama.

Bilo da je dvostruko ili jednostruko kopčanje, u bež ili crnoj boji, kratki mantil je doživio evoluciju od 1940-ih i postao zaštitni znak klasičnog glamura, inspirisan holivudskim ikonama poput Audrey Hepburn. Ovi mantili imaju široke revere, rukave sa manžetama, pojaseve oko struka i često uočljive kontrastne detalje, ali su samo, pa, kraći.

Uočili smo toliko omiljenih modnih influensera kako stilizuju kratki mantil u posljednje vrijeme, tako da bez dileme znamo da je ovo must have komad za proljeće. Ako si oduvijek ljubitelj klasičnog mantila, ali tražiš nešto malo drugačije za prve dane proljeća onda je to kratki mantil.

Krojevi su često dizajnirani tako da stvaraju siluetu sa zaobljenim strukom, a najbolje ih je stilizovati uz klasičnu bijelu majicu i farmerke ravnih nogavica. Međutim, kao i njihove duže verzije, mogućnosti su beskonačne. Kratki mantili sjajno se kombinuju sa laganim pletivima, teksas midi suknjama ili bijelim farmerkama, pružajući širok spektar opcija za stvaranje različitih outfita koji će privući pažnju.

Ukratko, kratki mantili su definitivno hit ovog proljeća, spajajući klasičnu eleganciju sa modernim i zabavnim twistom. Bez obzira na to da li ih nosiš u casual ili formalnim prilikama, ovi mantili su savršen izbor za one koji žele da unesu dašak svježine i inovativnosti u svoj stil.

Mango
Massimo Dutti
H&M

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum