Trenutno čitaš
Trailer najiščekivanijeg filma ovog ljeta “Elvis”

Trailer najiščekivanijeg filma ovog ljeta “Elvis”

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Vizionar i za nagradu Oscar nominovan reditelj, Baz Luhrmann i studio Warner Bros. Pictures na velika platna donose visokobudžetnu biografsku dramu – “ELVIS”, u distribuciji Blitz filma. Riječ je o najvećem filmu ovog ljeta koji nestrpljivo iščekujemo pretpremijerno 22. juna. 

Film prikazuje muziku i život jedinstvenog i neponovljivog Elvisa Presleya kroz prizmu komplikovanog odnosa s njegovim menadžerom, pukovnikom Tomom Parkerom, koji je trajao 20 godina, od Presleyjeva uspona do vrhunca njegove slave. U središtu ovog putovanja je naravno i odnos s jednom od najvažnijih osoba u Elvisovom životu, Priscillom Presley.

U glavnim ulogama su mladi glumac Austin Butler kao Elvis, dok je u ulozi pukovnika Parkera oskarovac Tom Hanks. Osim Hanksa i Butlera, glavne uloge tumače Helen Thomson (uloga Elvisove majke), Richard Roxbourgh (uloga Elvisova oca) i Olivia DeJonge u ulozi Priscille. Osim njih, u filmu glume i Luke Bracey kao Elvisov prijatelj Jerry Schilling, Natasha Bassett kao Elvisova prva djevojka Dixie Locke, David Wenham kao Hank Snow, Kelvin Harrison Jr. kao BB King, Xavier Samuel kao Scotty Moore i Kodi Smith-McPhee kao Jimmie Rodgers Snow.

Pročitaj

Za uloge ostalih legendarnih mizičara u filmu, Luhrmann je odabrao muzičarku i kantautoricu Yolu kao sestru Rosettu Tharpe, modela Altona Masona kao Little Richarda, teksaškog blues muzičara Garyja Clarka Jr. kao kantautora Arthura Crudup i Shonku Dukureh kao blues pjevačicu Willie Mae, poznatu kao “Big Mama Thrnton”.

Elvis je ušao u legendu kao čovjek nesvakidašnjeg muzičkog talenta i neopisive ljepote. Ukupno je prodao više od milijardu ploča i albuma, više od bilo kojeg muzičara u istoriji. Zbog svog velikog talenta, harizme i podrške obožavatelja širom svijeta, Elvis je i danas iznimno popularan. Zato je film ELVIS jedan od najiščekivanijih filmova 2022. godine, a u bioskopima kreće pretpremijerno 22. juna u distribuciji Blitz filma. Ulaznice se mogu kupiti od 25. maja, online i na blagajnama kina.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum