Trenutno čitaš
Ronioci iz rijeke nadomak Sarajeva izvadili 250 kg otpada

Ronioci iz rijeke nadomak Sarajeva izvadili 250 kg otpada

Hotel Hills - Doček Nove 2024. godine
Hotel Hills - Doček Nove 2024. godine

Proteklog vikenda u Sarajevu je održana “Eko akcija Miljacka 2022” u kojoj je učestvovalo skoro 30 ronilaca, a tom prilikom prikupljeno je 75 vreća otpada, teških oko 250 kilograma.

Akciju čišćenja organizovao je Ronilački klub “Bosna”, a ronioci ovog kluba očistili su dio Mokranjske Miljacke, od Pala, na potezu od oko 200 do 300 metara.

“S obzirom na to da smo ranije bili u inspekciji, znali smo šta nas čeka. Situacija je bila jako loša, bilo je zaista mnogo otpada bačenog u rijeku, a u tri sata rada uspjeli smo da prikupimo zaista veliku količinu otpada. Najviše je bilo plastike, a po završetku akcije komunalna služba odnijela je prikupljeni otpad”, kazao je Hrvoje Gavrančić, predsjednik Ronilačkog kluba “Bosna”, koji je dodao  kako ih nije spriječila ni kiša koja je povremeno padala.

Ovo je tek prva u nizu akcija Ronilačkog kluba “Bosna” uz pokroviteljstvo kompanije Molson Coors i Ožujskog piva, koji su i ove godine odlučili podržati aktivnosti čišćenja prirodnih bogatstava Bosne i Hercegovine u okviru kampanje „Čuvaj, pazi, ne bacaj!”.

Pročitaj

Naime, cilj ove društveno odgovorne i motivacione kampanje je uklanjanje otpada iz prirode, ali i dizanje svijesti o tome koliko je važno da su nam rijeke, jezera i planine čisti, te kako neodgovoran odnos prema prirodi može naškoditi i nama samima. Akcija čišćenja se nastavlja i narednog vikenda kada će biti organizovano čišćenje Boračkog jezera.

 

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum