Trenutno čitaš
Pripremi ukusne tortilje na tri načina!

Pripremi ukusne tortilje na tri načina!

tortilje
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Sa nekoliko tortilja možeš napraviti tri ultra jednostavna i brza obroka! Ovi nadjevi inspirisani su klasičnim svjetskim jelima.

Foto: HD Wallpapers

1. Korpice od tortilja

Priprema obroka ne može biti lakša od ovih korpica, koje su, osim toga što su ultra ukusne, pogodne i za vegane!

tortilje
Foto: BBC Good Food

Sastojci:

  • 400 g crvenog graha iz konzerve
  • 4 srednje tortilje
  • 400 g paradajz pelata
  • 230 g zelene salate
  • Začini po izboru (preporučujemo so, biber i chilli)

Priprema:

Ugrijati rernu na 200 C. Krčkati pasulj i paradajz u tavi 15 minuta, a onda začiniti po želji.

U međuvremenu, složiti 4 tortilje u kalup za mafine, praveći korpice, u svaku staviti lopticu od aluminijumske folije i peći u rerni 5 minuta, dok ne postanu blago hrskave. Ukloniti foliju, raspodijeliti smjesu od pasulja u korpice. Poslužiti sa zelenom salatom.

2. Lažni Pissaladière

Pissaladière je jelo koje potiče iz Nice u južnoj Francuskoj. Tijesto je obično tijesto koje je gušće nego klasična pizza Margherita, a tradicionalni preliv se sastoji od karamelizovanog luka, crnih maslina i inćuna.

tortilje
Foto: BBC Good Food

Sastojci:

  • 3 velike glavice crvenog luka
  • 4 velike tortilje
  • 100 g ementalera, izrendati
  • 15 maslina bez košpice
  • Po izboru, teglica inćuna

Priprema:

Isjeckati luk na kockice i lagano ga izdinstati na ulju uz dodatak soli. Zagrijati rernu na 200 stepeni C. Na pleh složiti 2 tortilje i po njima rasporediti dio ementalera. Odozgo na svaku staviti još po jednu tortilju, a zatim luk. Raspodijeliti masline i inćune na vrh. Posuti preostalim ementalerom i peći 5-10 minuta, dok ne postane hrskavo.

3. Tortilje sa karijem

Savršeno brzo jelo koje je prepuno okusa, zlatnih kockica piletine i gotovo je za samo nekoliko minuta!

Pročitaj

tortilje
Foto: BBC Good Food

Sastojci:

  • 400 g pilećih prsa
  • 280 g kari sosa
  • 4 velike tortilje
  • 1 paprika
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 mrkva
  • Bijeli luk po želji
  • Začini po izboru

Priprema:

Pileća prsa isjeći na kockice, začiniti po želji i izdinstati u tavi. Ugrijati kari sos. Pomiješati sos sa piletinom. U međuvremenu isjeći papriku, luk, mrkvu i bijeli luk na štapiće. Tortilje zagrijati u mikrovalnoj peći, filovati piletinom i svježim povrćem i urolati. Prijatno!

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

Izvor: bbcgoodfood.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum