Sa nekoliko tortilja možeš napraviti tri ultra jednostavna i brza obroka! Ovi nadjevi inspirisani su klasičnim svjetskim jelima.
1. Korpice od tortilja
Priprema obroka ne može biti lakša od ovih korpica, koje su, osim toga što su ultra ukusne, pogodne i za vegane!
Sastojci:
- 400 g crvenog graha iz konzerve
- 4 srednje tortilje
- 400 g paradajz pelata
- 230 g zelene salate
- Začini po izboru (preporučujemo so, biber i chilli)
Priprema:
Ugrijati rernu na 200 C. Krčkati pasulj i paradajz u tavi 15 minuta, a onda začiniti po želji.
U međuvremenu, složiti 4 tortilje u kalup za mafine, praveći korpice, u svaku staviti lopticu od aluminijumske folije i peći u rerni 5 minuta, dok ne postanu blago hrskave. Ukloniti foliju, raspodijeliti smjesu od pasulja u korpice. Poslužiti sa zelenom salatom.
2. Lažni Pissaladière
Pissaladière je jelo koje potiče iz Nice u južnoj Francuskoj. Tijesto je obično tijesto koje je gušće nego klasična pizza Margherita, a tradicionalni preliv se sastoji od karamelizovanog luka, crnih maslina i inćuna.
Sastojci:
- 3 velike glavice crvenog luka
- 4 velike tortilje
- 100 g ementalera, izrendati
- 15 maslina bez košpice
- Po izboru, teglica inćuna
Priprema:
Isjeckati luk na kockice i lagano ga izdinstati na ulju uz dodatak soli. Zagrijati rernu na 200 stepeni C. Na pleh složiti 2 tortilje i po njima rasporediti dio ementalera. Odozgo na svaku staviti još po jednu tortilju, a zatim luk. Raspodijeliti masline i inćune na vrh. Posuti preostalim ementalerom i peći 5-10 minuta, dok ne postane hrskavo.
3. Tortilje sa karijem
Savršeno brzo jelo koje je prepuno okusa, zlatnih kockica piletine i gotovo je za samo nekoliko minuta!
Sastojci:
- 400 g pilećih prsa
- 280 g kari sosa
- 4 velike tortilje
- 1 paprika
- 1 glavica crvenog luka
- 1 mrkva
- Bijeli luk po želji
- Začini po izboru
Priprema:
Pileća prsa isjeći na kockice, začiniti po želji i izdinstati u tavi. Ugrijati kari sos. Pomiješati sos sa piletinom. U međuvremenu isjeći papriku, luk, mrkvu i bijeli luk na štapiće. Tortilje zagrijati u mikrovalnoj peći, filovati piletinom i svježim povrćem i urolati. Prijatno!
Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.
Izvor: bbcgoodfood.com