Trenutno čitaš
Donosimo HBO preporuke za juli mjesec

Donosimo HBO preporuke za juli mjesec

Julsko bindžovanje novih sezona omiljenih serija, ali i otkrivanje novih sadržaja koje nudi HBO, može da počne. Nove serije, nove epizode serija, kao i novi filmovi stižu na HBO Max. Donosimo ti odabrane hitove koji će te zabaviti i opustiti u ljetnim večerima.

Jul na HBO Max streaming platformu donosi premijeru nove serije Stevena Soderbergha „Puni krug“, kao i nove sezone serija „Čudotvorci“ i „Kad padne mrak“ dok četvrtkom u ponudu dolaze novi nastavci druge sezone serije „I tek tako…“.

Viola Davis glumi u izvanrednoj istinitoj priči pod nazivom „Žena kralj“, a cijela porodica moći će uživati u komediji „Lil, Lil, krokodil“.

Od dokumentarnih filmova izdvajamo Max Original dokumentarnu seriju u 3 dijela, „Supermoćni: DC“ koja predstavlja dosad neviđen pogled na DC Universe, sportski dokumentarac „Shaun White: Posljednje takmičenje“ o trostrukom osvajaču zlatne medalje, kao i trodijelni dokumentarni serijal „Traži se milioner“ koji prikazuje deceniju dugu špansku potragu za vlasnikom izgubljene srećke vrijedne gotovo 5 miliona eura.

PUNI KRUG 

HBO

Nova serija reditelja Stevena Soderbergha i scenariste Eda Solomona, „Puni krug“ imaće premijeru 13. jula na HBO Max streaming platformi kada u ponudu dolaze prve dvije epizode. U seriji između ostalih glume Claire Danes, Zazie Beetz, Timothy Olyphant i Dennis Quaid. Radnja prati istragu neuspjelog kidnapovanja koja otkriva dugo čuvane tajne koje povezuju više likova i kultura u današnjem New Yorku.

ČUDOTVORCI IV

U postapokaliptičnoj budućnosti ratnik iz pustopoljine i nemilosrdna gospodarica rata suočavaju se s distopijskom noćnom morom, životom u predgrađu. Skupa plove kroz egzistencijalne užase bračnog života i života u malome gradu, a sve to pod upitnim vodstvom bogatog trgovca otpadom. Premijera 11. jula.

KAD PADNE MRAK V

HBO

„Kad padne mrak“ u dokumentarnom stilu prikazuje svakodnevan (odnosno, svakonoćni) život troje vampira koji zajedno „žive“ stotinama godina na Staten Islandu. Samoproglašeni vođa grupe je „Nandor Nemilosrdni“, veliki ratnik i osvajač iz Osmanskog Carstva. Zatim je tu britanski vampir „Laszlo“ – pomalo vucibatina, dendi i kicoš, da se poslužimo njegovim riječima. Premijera je 18. jula.

TINEJDŽERSKA EUTANAZIJA II

Smještena u bliskoj budućnosti u unutrašnjosti Floride, serija prati vlasnike pogrebnog preduzeća „Tender Endings“, porodice Fantasy. Premijera je 28. jula.

I TEK TAKO…

Novo poglavlje revolucionarne HBO-ove serije “Seks i grad”, prati Carrie (Sarah Jessica Parker), Mirandu (Cynthia Nixon) i Charlotte (Kristin Davis) na putu iz komplikovane stvarnosti života i prijateljstva u 30-ima do još komplikovanije stvarnosti života i prijateljstva u 50-ima.

ŽENA KRALJ

HBO

Nadahnut istinitim događajima, film prati emocionalno epsko putovanje generalice Nanisce (oskarovka Viola Davis) dok obučava sljedeću generaciju novakinja i priprema ih za bitku protiv neprijatelja koji je odlučio uništiti njihov način života. Reditelj: Gina Prince-Bythewood, uloge: Viola Davis, Thuso Mbedu, Lashana Lynch, Sheila Atim, John Boyega. Premijera je 7. jula.

LIL, LIL, KROKODIL

Pročitaj

Kada se porodica Primm preseli u New York, njihov mali sin Josh teško se prilagođava novoj školi i novim prijateljima. Sve se to mijenja kada otkrije Lila – raspjevanog krokodila koji voli kupke, kavijar i muziku i živi na tavanu njegova novog doma. Reditelj: Josh Gordon, Will Speck, uloge: Javier Bardem, Constance Wu, Winslow Fegley, Scoot McNairy, Brett Gelman. Premijera je 16. jula.

SUPERMOĆNI: DC

HBO

Trodijelna dokumentarna Max Original serija koju su režirali rediteljka Leslie Iwerks (nominovana za nagrade Oscar i Emmy) i reditelj Mark Catalena (nominovan za Emmy i Peabody Award dobitnik) ima premijeru 20. jula kada u ponudu dolaze sve 3 epizode. Ova dokumentarna serija predstavlja dosad neviđen pogled na DC Universe, omogućujući obožavateljima da ponovno otkriju svijet likova, kao i porijeklo legendarnih stripova, njihov razvoj i gotovo devet decenija kulturnog utjecaja na različite umjetničke forme.

TRAŽI SE MILIONER

U istinitoj priči o prevari i pohlepi, grad A Coruña u Španiji kreće u potragu za nestalim vlasnikom izgubljene srećke vrijedne gotovo 5 miliona eura. Lokalne vlasti pokreću 10-godišnju istragu otkrivajući upitne alibije. Premijera 7. jula.

SHAUN WHITE: POSLJEDNJE NATJECANJE

Nagrađivani reditelji Shaul Schwarz i Christina Clusiau prate trostrukog osvajača zlatne medalje Shauna Whitea na njegovim posljednjim Zimskim olimpijskim igrama 2022. Dok brani olimpijski naslov, Shaun razmišlja o nasljeđu koje nadilazi sport. Premijera je 6. jula.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum