Trenutno čitaš
Top 10 najboljih ulja za zdravu i njegovanu kosu

Top 10 najboljih ulja za zdravu i njegovanu kosu

Gloria prirodna kozmetika - Baby linija
Gloria prirodna kozmetika - Baby linija

Dobra rutina njege kose ključna je za održavanje zdrave i lijepe kose. Jedan od najboljih načina da nahraniš i hidratizuješ svoju kosu je uključivanje ulja za kosu u svoju rutinu. Ulja za kosu mogu spriječiti lomljenje, pospješiti rast kose i održati kosu zdravom i sjajnom.

Sastavili smo popis 10 najboljih ulja za kosu koje možeš isprobati.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je popularno ulje za kosu poznato po svojim hranjivim i hidratantnim svojstvima. Bogato je laurinskom kiselinom koja može prodrijeti u vlas kose i ojačati je iznutra. Kokosovo ulje takođe može spriječiti gubitak proteina, što je bitno za održavanje zdrave kose. Pogodmo je za sve tipove kose, ali najbolje djeluje na suvu i oštećenu kosu.

Foto: Freepik

Arganovo ulje

Arganovo ulje je lagano ulje koje je bogato vitaminom E i masnim kiselinama, što može pomoći u hidrataciji i njegovanju kose. Arganovo ulje takođe može zaštititi kosu od oštećenja toplinom i UV zracima. Pogodan je za sve tipove kose, ali najbolje djeluje na kovrdžavu kosu.

Ulje jojobe

Ulje jojobe je lagano ulje koje je po sastavu slično prirodnim uljima koje proizvodi vlasište. Ulje jojobe može pomoći u regulaciji proizvodnje sebuma, što može spriječiti suhoću vlasišta i perut. Pogodan je za sve tipove kose, ali najbolje djeluje na masnu i tanku kosu.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je svestrano ulje koje se široko koristi u kuhanju i njezi kože. Takođe je izvrsno ulje za kosu koje može pomoći pri hidrataciji i jačanju kose. Maslinovo ulje je bogato antioksidansima i masnim kiselinama, koje mogu spriječiti oštećenje kose i pospješiti rast kose. Pogodan je za sve tipove kose, ali najbolje djeluje na gustu i grubu kosu.

Foto: Freepik

Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje je gusto i viskozno ulje koje se dobiva iz sjemenki biljke ricinus. Bogata je ricinoleinskom kiselinom koja može pomoći u podsticanju rasta kose i spriječiti gubitak kose. Ricinusovo ulje također može pomoći pri hidrataciji i regeneraciji vaše kose, ostavljajući je mekom i sjajnom. Pogodan je za sve tipove kose, ali najbolje djeluje na suhu i oštećenu kosu.

Bademovo ulje

Bademovo ulje je bogato vitaminima i mineralima, koji mogu pomoći u njegovanju i jačanju kose. Bademovo ulje takođe može spriječiti lomljenje kose i ispucale vrhove, ostavljajući kosu glatkom i svilenkastom. Pogodan je za sve tipove kose, ali najbolje djeluje na tanku i ravnu kosu.

Pročitaj

Ulje ruzmarina

Ulje ruzmarina dobija se iz lišća biljke ruzmarin. To je stimulirajuće ulje koje može poboljšati cirkulaciju krvi u vlasištu, podstičući rast kose. Ulje ruzmarina takođe može pomoći u sprječavanju peruti i iritacije vlasišta. Pogodan je za sve tipove kose, ali najbolje djeluje na tanku kosu.

Foto: Freepik

Ulje čajevca

Ulje čajevca je snažno ulje koje može pomoći u smirivanju iritacije vlasišta i spriječiti perut. Ulje čajevca takođe može pomoći u hidrataciji i regeneraciji kose, ostavljajući je mekom i sjajnom. Pogodan je za sve tipove kose, ali najbolje djeluje kod masnog vlasišta koje svrbi.

Ulje sjemenki grožđa

To je ulje bogato antioksidansima i vitaminom E koji mogu pomoći u zaštiti kose od oštećenja i podstaći rast kose. Ulje sjemenki grožđa takođe može pomoći pri hidrataciji i njegovanju kose, dajući joj mek i sjajan izgled. Pogodan je za sve tipove kose, ali najbolje djeluje na kovrdžavu.

Ulje avokada

Ulje avokada je bogato i hranjivo ulje koje se dobiva iz ploda stabla avokada. Bogat je vitaminima i masnim kiselinama, koji mogu pomoći pri hidrataciji i jačanju kose. Ulje avokada takođe može spriječiti lomljenje kose i ispucale vrhove, ostavljajući kosu glatkom i sjajnom. Pogodan je za sve tipove kose, ali najbolje djeluje na suhu i oštećenu kosu.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum