Trenutno čitaš
Timothee Chalamet kao Bob Dylan u novom biografskom filmu

Timothee Chalamet kao Bob Dylan u novom biografskom filmu

Timothee Chalamet

Timothée Chalamet, poznat po svojim izvanrednim glumačkim sposobnostima i zapaženim ulogama u filmovima poput  Wonka i Dune, prihvatio je novi izazov i već znamo da igra ulogu legendarnog muzičara Boba Dylana u predstojećem biografskom filmu A Complete Unknown.

U ovom filmskom ostvarenju, koje se trenutno snima na lokaciji u New Jerseyu, Chalamet će nas upoznati s Dylanom iz njegovih najmlađih dana dok je pokušavao da se probije na muzičkoj sceni 1960-ih u New Yorku.

Timothee Chalamet
Getty Images

Inspirativna Priča

Film prati zvjezdani uspon 19-godišnjeg muzičara iz Minesote, Boba Dylana, od nepoznatog folk pjevača do svjetske senzacije čiji su nastupi osvojili top liste i koncertne dvorane. Ključni trenutak u Dylanovoj karijeri, električni rokenrol nastup na Newport Folk Festivalu 1965. godine, takođe će biti prikazan u ovom filmu.

James Mangold, reditelj koji stoji iza filmskih hitova poput Walk the Line i Girl, Interrupted, vodi ovaj filmski projekat i naglašava važnost saradnje sa samim Dylanom i njegovim dugogodišnjim predstavnikom Jeffom Rosenom u kreativnom procesu. “Ovaj film je san već skoro pet godina i oduševljen sam što je počelo snimanje”, izjavio je James Mangold.

Timothee Chalamet
Getty Images

Impresivna glumačka postava

Pored Chalameta u ulozi Dylana, u filmu se pojavljuju i drugi talentovani glumci. Monica Barbaro i Edward Norton igraju tadašnje folk pjevače Joan Baez i Pete Seegera, dok će Boyd Holbrook, poznat po ulozi u seriji Narcos, igrati legendarnog muzičara Johnnyja Casha. Elle Fanning, poznata po svojim izvanrednim glumačkim sposobnostima, preuzima istaknutu ulogu Sylvie Russo, koja je tanko prikrivena verzija Suze Rotolo, umjetnice i Dylanove dugogodišnje djevojke.

Pročitaj
Nicholas Sparks

elle fanning timothee chalamet
JOSE PEREZ/BAUER-GRIFFIN//GETTY IMAGES

Sudeći po fotografijama sa seta film A Complete Unknown obećava inspirativno filmsko ostvarenje koje će oživjeti nevjerojatnu priču o jednom od najvećih muzičkih ikona svih vremena. Uz sjajnu glumačku postavu i rediteljski genij Jamesa Mangolda, ovaj film donosi nam priliku da se dublje upoznamo s fascinantnim životom i karijerom Boba Dylana.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum