Trenutno čitaš
The Weeknd glumi u novoj HBO-ovoj seriji “The Idol”

The Weeknd glumi u novoj HBO-ovoj seriji “The Idol”

Idol HBO
https://twitter.com/theweeknd/status/1559210770289811456?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1559210770289811456%7Ctwgr%5Efddf55a3eeff246368d4d753a5212ae67a931ca3%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.harpersbazaar.com%2Fculture%2Ffilm-tv%2Fa36887217%2Fthe-weeknd-the-idol-news-cast-spoilers-date%2F

Vizuelni i muzički spotovi Weeknda oduvijek su bili pomalo kinematografsko iskustvo, posebno tokom njegove konceptualne ere After Hours. Sada svoje pripovijedanje na ekranu podiže na viši nivo.

Muzičar, rođen kao Abel Tesfaye, razvija se kao koscenarista i glumi u novoj HBO seriji “Idol”. Snimljena od strane kreatora “Euphorie” Sama Levinsona i Tesfayeovog kreativnog producenta, Reze Fahima, drama će pratiti pop pjevačicu koja “započinje romansu sa zagonetnim vlasnikom kluba u Los Angelesu koji je vođa tajnog kulta”.

“Kada su nam multitalentovani Abel ‘The Weeknd’ Tesfaye, Reza Fahim i Sam Levinson donijeli “Idola”, bilo je jasno da je njihov subverzivni, otkrivajući pristup kultu muzičke industrije bio drugačiji od bilo čega što je HBO ikada ranije uradio”, rekla je Francesca Orsi, izvršna potpredsednica HBO-ovog dramskog programa, u izjavi.

Idol HBO
Foto: HBO

Evo šta do sada znamo o seriji.

Serija će premijerno biti prikazana 4. juna 2023. godine.

Dugo očekivana, kontroverzna serija konačno ima datum premijere, uoči svjetske premijere na Filmskom festivalu u Cannesu. HBO je objavio vijesti zajedno sa službenim trejlerom sa soundtrackom Britney Spears “Gimme More”, s dvominutnim klipom koji daje nagovještaj zapleta serije dok pop zvijezda Jocelyn (Lily-Rose Depp) pada pod Tedrosovu (Tesfaye) čaroliju.

Prethodni trejler je dao uvid u glumačku ekipu i jezivu energiju serije.

“Idol” prati mladu zvijezdu koja se zaljubljuje u misterioznog vođu kulta.

HBO je objavio zvaničnu priču serije: “Nakon što je nervni slom izbacio iz kolosijeka posljednju turneju Jocelyn (Lily-Rose Depp), ona je odlučna da zatraži svoj status najveće i najseksi pop zvijezde u Americi. Njene strasti ponovo rasplamsa Tedros (The Weeknd), vlasnik noćnog kluba sa groznom prošlošću. Hoće li je njeno romantično buđenje odvesti do novih veličanstvenih visina ili do najdubljih i najmračnijih dubina njene duše?”

Tesfaye je otkrio ekskluzivni prvi pogled na predstojeću seriju tokom stajanja u New Jerseyu na svojoj turneji “After Hours Til Dawn”. Klip (ispod) daje uvid u priču iz “izopačenih umova” Levinsona i Tesfaye, prateći pop zvijezdu (koju glumi Lili-Rouz Dep) koja je uvučena u orbitu Tesfajevog lika.

Pročitaj

The Weeknd je podijelio bliži pogled na sebe u ulozi nakon objavljivanja teaser trejlera.

Serija se suočava s ozbiljnim optužbama

U izvještaju Rolling Stonea objavljenom prošlog marta, nekoliko izvora bliskih “Idolu” tvrdilo je da je serija “divlje, odvratno skrenula” iza kulisa jer je produkcija bila praćena brojnim kašnjenjima i ponovnim pisanjem. Iako je direktorica The Girlfriend Experience u početku radila na projektu, navodno završivši većinu serije od šest epizoda, napustila ju je u aprilu 2022., a tvrdilo se da je Tesfaye osjećao da se serija previše oslanja na ” žensku perspektivu.”

Nakon njenog odlaska, Levinson je stupio na mjesto direktora, navodno “odbacivši skoro završeni projekat od 54-75 miliona dolara kako bi se ponovo napisala i snimila čitava stvar.” Reditelj je navodno predstavu odveo u seksualno “uznemirujućem” i manje feminističkom pravcu koji je kritikovan kao “fantazija o silovanju… pornografija mučenja”, pri čemu je Jocelyn prigrlila nasilnog Tedrosa kako bi poboljšala svoju muziku.

Idol HBO
Foto: people.com

I HBO i Lily – Rose Depp objavili su izjave u kojima pobijaju pritužbe, a Tesfaye je objavio odgovor u obliku isječka iz same serije. U međuvremenu, HBO-ova izjava je glasila: “Početni pristup emisiji i produkciji ranih epizoda, nažalost, nije zadovoljio HBO standarde, pa smo odlučili napraviti promjenu. Kroz cijeli proces, kreativni tim je bio posvećen stvaranju sigurnog radnog okruženja za saradnju i uzajamno poštovanje, a prošle godine je tim napravio kreativne promjene za koje je smatrao da su u najboljem interesu i produkcije i glumačke ekipe”.

Izvor: harpersbazaar.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum