Trenutno čitaš
Znamo kad stiže posljednja sezona Netflixove serije “The Umbrella Academy”

Znamo kad stiže posljednja sezona Netflixove serije “The Umbrella Academy”

The Umbrella Academy

Još jedna posljednja oluja predstoji za heroje Netflixove serije “The Umbrella Academy”. U avgustu 2022. godine, servis za striming je najavio da će emisija, zasnovana na seriji stripova Gerarda Waya iz My Chemical Romance, završiti četvrtom sezonom. Ova popularna serija prati tim braće i sestara superheroja koji pokušavaju zaustaviti apokaliptične događaje koje slučajno stvore putujući kroz vrijeme.

“Ovo je najbolja sezona do sada”, rekla je Ritu Arya, koja glumi Lilu Pitts, u video snimku iz novembra 2023. za Netflixov Geeked Week. Elliot Page, koji glumi Viktora Hargreevesa, napomenuo je da fanovi mogu očekivati “uzbuđenje, iznenađenja i humor” od posljednjih epizoda serije.

SPOILER ALERT: Treća sezona “The Umbrella Academy”, koja je premijerno prikazana u junu 2022, završila je tako što je tim braće i sestara spasio svijet, opet, ali po cijenu da završe u drugom svemiru bez svojih supermoći.

The Umbrella Academy
Netflix

Radnja Četvrte Sezone

Šouner Steve Blackman je u intervjuu za Netflix u avgustu 2022. otkrio da gubitak moći neće biti jedina neobičnost u ovoj vremenskoj liniji. “Postoje novi neprijatelji koji žele da ih zbrišu iz postojanja, ali kako se snaći bez svojih moći? Postoji li uopšte način da ih vrate? Ulozi nikada nisu bili veći”, rekao je Blackman.

Dok su prve tri sezone pratile zaplete prva tri izdanja serije stripova — “Apocalypse Suite”, “Dallas” i “Hotel Oblivion” — radnja četvrte sezone će se čini se, odvijati izvan okvira stripova. Gerard Way je najavio da će četvrti tom stripa biti naslovljen “The Sparrow Academy”. Vrapci, tim superheroja koji je Sir Reginald Hargreeves okupio u alternativnom univerzumu, predstavljeni su u trećoj sezoni, ali se nisu pojavili u novoj vremenskoj liniji. Nije poznato da li će nova sezona crpiti inspiraciju iz neobjavljenog stripa.

Glumačka Ekipa

Glavni glumci vraćaju se za četvrtu sezonu. Elliot Page i Ritu Arya će ponovo igrati Viktora i Lilu, uz Tom Hoppera kao Luther Hargreeves, David Castañeda kao Diego Hargreeves, Emmy Raver-Lampman kao Allison Hargreeves, Robert Sheehan kao Klaud Hargreeves, Aidan Gallagher kao Broj pet, Justin H. Min kao Ben Hargreeves i Colm Feore kao Sir Reginald Hargreeves.

The Umbrella Academy
Netflix

Novi Članovi Glumačke Ekipe

U februaru 2023. godine, objavljeno je da će se Nick Offerman, Megan Mullally i David Cross pridružiti glumačkoj ekipi četvrte sezone kao dr. Gene Thibedeau, dr. Jean Thibedeau i Sy Grossman. Detalji o njihovim likovima za sada su tajna.

Produkcija i Trejler

Produkcija posljednje sezone serije počela je u februaru 2023. Netflix je tada objavio: “Sve je to dovelo do ovoga. Poslednja sezona ‘The Umbrella Academy’ je sada u produkciji!” Snimanje je završeno u maju iste godine.

Pročitaj
shogun serija

Zvanični trejler za četvrtu sezonu je objavljen 29. maja 2024. Na početku trejlera čuje se glas koji govori: “Naš svijet se mijenja, promijenio se. Obdaren sposobnostima koje su daleko iznad uobičajenih”. Uz ovu naraciju, prikazani su isječci scena iz Hargreeves Home for Wayward Boys i trenutak kada posljednji put vidimo Viktora (Page) kako prima poziv u baru.

Četvrta sezona “The Umbrella Academy” obećava uzbudljiv završetak jedne od najomiljenijih serija na Netflixu. Sa novim izazovima, starim neprijateljima i neočekivanim obrtima, fanovi će imati priliku da još jednom urone u svijet svojih omiljenih superheroja.

Četvrta sezona s već dobro poznatom glumačkom postavom stiže na Netflix 8. avgusta, a do tada pogledaj trailer.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum